تحویل ۱۴۶۰ دستگاه اتوبوس تا پایان سال ۱۴۰۲/ لزوم تخصیص اعتبار ۶۱ هزار میلیاردی برای تکمیل خطوط مترو

9:39 - 25 تير 1402
کد خبر: ۴۷۲۳۷۴۷
تحویل ۱۴۶۰ دستگاه اتوبوس تا پایان سال ۱۴۰۲/ لزوم تخصیص اعتبار ۶۱ هزار میلیاردی برای تکمیل خطوط مترو
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران گفت: اگر بانک مرکزی برای گشایش ارزی کمک کند، هزار و ۴۶۰ دستگاه را تا پایان سال تأمین خواهیم کرد؛ ۵۰۰ دستگاه دو کابینه و ۵۰۰ دستگاه نیز بازسازی و به ناوگان اضافه خواهد شد.

خبرگزاری میزان- جلال بهرامی در یکصد و شصت و یکمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران ضمن ارائه گزارش اقدامات انجام شده در حوزه حمل و نقل و ترافیک با بیان اینکه ما اقدامات را بر اساس برنامه مصوب انجام داده‌ایم، اظهار کرد: همچنین برنامه‌ها بر اساس چشم‌انداز شهرداری انجام شده و مبالغ مورد نیاز برای اجرای طرح‌ها نیز در گزارشات لحاظ شده است.

وی با بیان اینکه مبلغ ابلاغی امسال نزدیک به ۱۹ هزار میلیارد تومان بوده و سرفصل‌های آن کاملاً مشخص است، تصریح کرد: تا امروز ۱۱۶ هزار میلیارد تومان کار تعریف شده و این عددی نیست که صرفاً شهرداری باید آن را بپردازد؛ برای مثال در بخش تاکسی که ۳۳ هزار میلیارد تومان نیاز دارد تسهیلات را فراهم می‌کنیم.

بهرامی با اعلام اینکه ۶۲۷ هزار میلیارد تومان برای طرح‌ها نیاز است، یادآور شد: ۳۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان از ۱۱۶ هزار میلیارد تومان به تاکسیرانی برمی‌گردد؛ ۳۰ تا ۴۰ درصد از محل غیرنقد است. هشت هزار میلیارد تومان از قرارداد اتوبوس‌ها نیز غیر نقد است و نزدیک به همین عدد نیز از سوی بانک‌ها پیگیری می‌شود و بخشی نیز به صورت نقد است.

وی افزود: هرچه اعداد پایین بیاید به کمتر از ۲۰۰ هزار میلیارد تومان برای انجام تعهدات در مترو به بیش از ۶۰ هزار میلیارد تومان و در بخش اتوبوس به بیش از ۷۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد، نخواهد رسید.

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران با بیان اینکه در سال ۱۴۰۲ نزدیک به ۲۰ هزار میلیارد تومان کار تعریف شده است، تصریح کرد: اعتبار امسال بخش مترو، چهار هزار و ۲۶۰ میلیارد تومان است و در برنامه چشم انداز، این عدد بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان است، اما برای تکمیل خطوط مترو به ۶۱ هزار میلیارد تومان نیاز دارد.

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران با بیان اینکه در برنامه چشم‌انداز امسال احداث ۱۳ ایستگاه را در نظر گرفتیم، گفت: بازسازی ۲۱۱ واگن، چهار هزار دستگاه ون، پنج هزار دستگاه تاکسی و هشت هزار دستگاه موتورسیکلت برقی را در سال ۱۴۰۲ پیش بینی کرده‌ایم.

وی با بیان اینکه پیش پرداخت ۵۰۰ دستگاه اتوبوس به شرکت اسنا انجام شده، به طوری که هزار میلیارد تومان پول نقد پرداخت شده و سه برابر آن ملک در اختیار قرار داده شده است، تصریح کرد: به جز این هزار دستگاه نیز به قرارداد قطعی رسیده و ابلاغ شده و ۵۰۰ دستگاه نیز به قرارداد قطعی رسیده است؛ با احتساب هزار دستگاهی که ماه قبل قرارداد بسته بودیم، در مجموع تعداد اتوبوس‌هایی که قرارداد آن منعقد شده به سه هزار دستگاه می‌رسد.

بهرامی با اعلام اینکه ما هر هفته یکبار با وزیر صمت جلسه برگزار کرده ایم، یادآور شد: پیگیری‌ها برای تأمین اتوبوس از تولیدکنندگان داخلی و خارجی انجام می‌شود. وزیر با جدیت پای کار است و با برنامه ریزی و روی باز موارد را پیگیری می‌کند و گفته که ۹ هزار میلیارد تومان تنها برای پایتخت اختصاص خواهد یافت.

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران با بیان اینکه باید تا پایان سال، هزار و ۴۶۰ دستگاه اتوبوس تحویل داده شود، گفت: ما قرارداد‌ها را بدون واسطه و دلال با شرکت‌های اتوبوس‌سازی منعقد کرده‌ایم؛ هفته آینده به ترکیه سفر خواهیم کرد تا قرارداد ۱۰۰ دستگاه اتوبوس سه‌کابینه را منعقد کنیم. مابقی قرارداد‌ها در نیمه دوم امسال منعقد خواهد شد.

وی افزود: اگر بانک مرکزی برای گشایش ارزی کمک کند، هزار و ۴۶۰ دستگاه را تا پایان سال تأمین خواهیم کرد؛ ۵۰۰ دستگاه دو کابینه و ۵۰۰ دستگاه نیز بازسازی و به ناوگان اضافه خواهد شد.

بهرامی در پاسخ پرسش‌های اعضا با بیان اینکه یک دستگاه اتوبوس به ناوگان اضافه نشده بلکه ۴۴۰ دستگاه اتوبوس اضافه شده است، گفت: ۳۸۵ دستگاه اتوبوس نو و ۶۵ دستگاه مینی بوس خریداری و وارد خط شده اند. ۴۰ دستگاه اتوبوسی که خریدیم مشکل پلاک داشتند که برطرف و وارد خطوط شد.

اگر کار‌هایی که گفتیم، انجام نشده بود، استعفا می‌دهم

وی با بیان اینکه اگر کار‌هایی که گفتیم، انجام نشده بود بنده استعفا می‌دهم، یادآور شد: بنده عین بودجه اقدام کرده و قرارداد سه هزار دستگاه اتوبوس را بسته‌ام. تولیدکنندگان ۱۰ سال تعطیل بودند و حالا فعال شده‌اند. ما در چین زندگی نمی‌کنیم که روزانه هزار دستگاه اتوبوس تولید می‌کنند.

بهرامی با تأکید بر اینکه من اجازه ثبت حتی یک نامه از دلالان را در دبیرخانه نداده ام، خاطرنشان کرد: قرارداد سه هزار دستگاه اتوبوس که منعقد کردیم، در سامانه ثبت شده است. تمام قرارداد‌ها باید در سامانه ثبت شود و ما این اقدام را انجام می‌دهیم.

هزینه خرید هر اتوبوس سه کابینه ۴۰ میلیارد تومان

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران با بیان اینکه هزینه خرید هر اتوبوس سه کابینه ۲۰ میلیارد تومان بود که به ۴۰ میلیارد تومان رسیده است، یادآور شد: تعهد من به تعداد ناوگان است که باید محقق کنم؛ خواهش می‌کنم ما را متهم به غیرقانونی عمل کردن، متهم نکنید.

وی تأکید کرد: در بخش اتوبوس برقی دوره قبلی که آقای تشکری هاشمی و امانی حضور داشتند، تصمیم گرفتند که وارد عمل شود، اما پس از آن با توجه به عقب ماندگی‌هایی که وجود داشت، در این دوره مجبور شدیم اتوبوس دیزلی تهیه کنیم؛ ما با قوی‌ترین تولیدکننده اتوبوس برقی تحت عنوان مپنا قرارداد بسته ایم.

بهرامی با بیان اینکه حیطه اختیارات ما محدود است، گفت: اگر دست بنده بود سه هزار دستگاه اتوبوس را وارد می‌کردیم و تا ۶ ماه آینده شاهد فعالیت این اتوبوس‌ها در خیابان‌ها بودیم که سازمان محیط زیست مخالفت کرد.

موضوع کارت بلیت ۱۰ سال رها شده بود

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران با تأکید بر اینکه ۱۰ سال موضوع کارت بلیت رها شده بود، تصریح کرد: در مترو و اتوبوس موضوع کارت بلیت را پیگیری کردیم که تنها بخش خصوصی مانده که باید نزدیک به ۳۰۰ میلیارد تومان هزینه شود. سازمان فاوا به ما بسیار کمک کرد و کار را شتاب داد.

وی افزود: ما سه ماه شبانه روزی وقت گذاشتیم که پیمانکار در پایانه شرق مستقر شود و پایان این ماه شیفت سوم آن نیز آغاز به کار می‌کند؛ امروز کسی نمی‌تواند بگوید در پایانه شرق کاری انجام نشده است.

بهرامی با بیان اینکه هزار دوربین در حال نصب است، یادآور شد: در تمام مناطق پارک هوشمند پیگیری شده و دوربین‌های نصب شده در این راستا تمام تخلفات را ثبت می‌کنند.

بازسازی ۴۵۰ واگن تا خردادماه سال آینده

وی با تأکید بر اینکه وضعیت امروز کارخانه واگن سازی با دوره قبلی قابل مقایسه نیست، یادآور شد: ما ۳۵ رام قطار را بازسازی کردیم و ۴۵۰ دستگاه را تا خردادماه سال آینده بازسازی خواهیم کرد.

بهرامی با بیان اینکه ۴۰ دستگاه ون جانبازان و معلولان خریداری شده است، تصریح کرد: شایعات فضای مجازی غلط است و ما این ون‌ها را خریداری کرده ایم.

وی اعلام کرد: پنج هزار و ۹۵۰ میلیارد تومان غیر نقد و ۲۰ هزار میلیارد تومان نیز بودجه نقد بوده است و از این ۲۶ هزار میلیارد تومان بیش از ۶ هزار میلیارد تومان را از معاونت مالی دریافت کرده‌ایم.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *