آستانه صبری که لبریز شده/ تکرار هشدار به عراق درباره گروهکهای تروریستی
خبرگزاری میزان - در ابتدای سخن لازم است هشدار اخیر سرلشکر باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح را به دولت مرکزی بغداد یکبار دیگر مروری کنیم که گفت «تا شهریور ماه که زمان تعهد دولت عراق است، صبر میکنیم و امیدواریم که دولت عراق به مسئولیتش عمل کند.»
این مقام عالی رتبه نظامی ایران در ادامه بر این نکته تاکید میکند که اگر این زمان بگذرد و اینها (گروههای مسلح ضدانقلاب)، مسلح باقی بمانند یا عملیاتی انجام دهند، قطعاً عملیاتهای ما علیه این گروهها با شدت بیشتر تکرار خواهد شد.
پیشتر از این هم بارها مقامهای نظامی، امنیتی و دیپلماتیک ایران از «پایان صبر راهبردی بیش از ۲ دههای ایران» در قبال حضور و فعالیتهای مسلحانه گروههای مستقر در اقلیم شمال عراق گفته و از مقامهای بغداد و اربیل وعده مساعدت در این خصوص گرفته بودند.
اما بهرغم تمام تلاشهای صورت گرفته از سوی ایران و تبادل پیامهای مختلف از طُرق رسمی و غیر رسمی به طرف عراقی، متاسفانه تا به امروز دولت مرکزی بغداد و مقامهای اربیل نتوانستند به تعهدات خود در قالب «توافقنامه امنیتی» میان ایران و عراق و تحقق ۲ خواسته اصلی ایران یعنی «خلع سلاح» یا «اخراج» گروههای تجزیه طلب از خاک عراق عمل کنند.
عمل به تعهدات و توافقنامههای ۲ جانبه میان کشورها امری رایج و متداول است و عدول از آن نیز مستلزم پرداخت هزینه، لذا این موضوع باید بیش از پیش مورد توجه مسئولان بغداد و اربیل قرار بگیرد که صبر تهران در قبال عدم همکاری آنها در حل این تهدید امنیتی نیز حد و اندازهای دارد.
در ماههای اخیر جلسات متعددی میان مقامهای نظامی و امنیتی ۲ طرف برگزار و قرار شد در یک بازه زمانی مشخص نسبت به اجرایی کردن مفاد توافقنامه امنیتی ایران و عراق در راستای تثبیت امنیت و آرامش در مرزهای ۲ طرف عمل شود، اما شواهد امر از عدم انجام وظایف طرف عراقی حکایت دارد.
تا کنون ایران به عنوان یک کشور قدرتمند در غرب آسیا، نسبت به حل این موضوع مماشات زیادی را به خرج داده و با همسایه غربی خود یعنی عراق و مسئولان اقلیم شمال آن کشور بر اساس اصل حُسن همجواری و برادری رفتار کرده است، اما دیگر وقت آن است که طرف عراقی نیز گامی مثبت و موثر در راستای حل این مشکل و تهدید امنیتی بردارد.
در هر صورت، جمهوری اسلامی ایران کماکان بر اساس قوانین بینالمللی و ماده ۵۱ منشور ملل متحد «حق دفاع مشروع» خود را محفوظ میداند و اگر طرف عراقی نتواند به تعهداتش در بازه زمانی مشخص عمل کند، بار دیگر مقرهای گروههای مسلح ضدانقلاب مستقر در اقلیم شمال عراق مورد هدف عملیات نیروهای مسلح ایران قرار خواهند گرفت.
جالب اینجاست که در این مدت شبه رسانههای فارسیزبان خارجنشین و مشخصا «اینترنشنال و بی بی سی» با تریبون دادن به مقامها و فرماندهان گروههای تروریستی مستقر در اقلیم شمال عراق، تلاش زیادی داشتند تا رویکرد مسلحانه آنها را در قالب دفاع از خود تلقی کرده و با «حزب سیاسی» نامیدنشان، ماهیت نظامی و مشی خشونت آمیز مسلحانه این گروهها را کتمان کنند!
این شبه رسانههای مغرض در ۲ سال اخیر با شدت بیشتری در راستای تطهیر معاندین و معارضین گام برداشته و تلاش میکنند با ضریب دادن به فعالیتهای آنها، زندگی نباتی گروههای مزبور را احیا کرده و برای ادامه حضورشان در اقلیم شمال عراق «حمایت بین المللی» ایجاد کنند.
در خاتمه این یادداشت جا دارد که سوالاتی از شبه رسانههای فارسی زبان خارجنشین مزبور داشته باشیم و آن اینکه، چگونه میشود که یک حزب سیاسی آموزش نظامی به نیروهایش دهد؟! مگر احزاب سیاسی برای تامین اهداف خود رویکرد مسلحانه و اقداماتی تروریستی انجام میدهند؟! چرا این شبهرسانهها با مخاطبان خود صادق نیستند و نمیگویند منافعشان در حمایت از این گروههای شبه تروریستی در غرب ایران چیست؟
محمد مهدی ملکی
کارشناس مسائل منطقه
انتهای پیام/