گزارش کمیته ضد شکنجه شورای اروپا از وضعیت بازداشتگاهها و زندانهای هلند
خبرگزاری میزان – هلند یکی از کشورهای اروپایی مدعی حقوق بشر از جمله ناقضان حقوق بشری به ویژه حقوق مهاجران و زندانیان است.
انتقاد کمیته ضد شکنجه شورای اروپا از وضعیت زندانهای هلند
کمیته ضد شکنجه شورای اروپا (CPT) در ماه گذشته (ژوئن) گزارش خود از وضعیت زندانهای هلند در سال ۲۰۲۲ را منتشر کرد.
این گزارش که در قالب بررسی دورهای کشورهای عضو کنوانسیون اروپایی ضد شکنجه و رفتارهای تحقیرآمیز مصوب ۱۹۸۷ انجام شد، میگوید که محدودیتهای بیش از حدی در برخی از زندانهای هلند وجود دارند و اقدامهای امنیتی در زندانهای فوق امنیتی بیش از حد است.
ضمن اینکه در برخی از زندانها کمبود امکانات اولیهای تهویه مطبوع وجود دارد؛ گزارش همچنین به موارد متعددی از استفاده از زور بیش از حد و زبان توهین آمیز و نژادپرستانه کارکنان زندانها اشاره کرد.
بخشی از گزارش نیز به انتقاد از زندانهای غیر استاندارد پرداخته بود که در آنها زندانیان در سلولهای مخروبه و کثیف آلوده به حیوانات موذی حبس بودند.
کمیته ضد شکنجه شورای اروپا همچنین از نحوه برخورد با زندانیان در معرض خطر خودکشی در برخی از زندانهای هلند انتقاد کرده و این نوع رفتار را غیرانسانی و تحقیرآمیز خواند.
دستبند زدن به دستان زندانیان و حبس ۲۳ ساعته انفرادی از دیگر انتقادهایی بودند که کمیته ضد شکنجه شورای اروپا به آنها در گزارش خود پرداخته است.
کمیته ضد شکنجه شورای اروپا همچنین اعلام کرد که دریافته است برخی از زندانیان تحت بازداشت پلیس گاهی تا چند روز به مراقبتهای پزشکی دسترسی ندارند و گاهی اوقات این بازداشت شدگان تا ۱۰ روز یا بیشتر در بازداشتگاه پلیس نگهداری میشوند.
نکته قابل توجه در این گزارش، هشدار کمیته ضد شکنجه شورای اروپا به مقامهای هلند مبنی بر عدم حبس پناهجویان در قالب قوانین زندان بود.
بازدید قبلی کمیته ضد شکنجه شورای اروپا از زندانهای هلند در سال ۲۰۱۶ انجام شده بود.
وضعیت بازداشتگاههای مهاجرتی هلند
کمیته ضد شکنجه شورای اروپا در گزارش اخیر خود درباره وضعیت زندانهای هلند، در خصوص وضعیت بازداشتگاهای مهاجرتی این کشور نوشت که افراد مهاجر بازداشت شده غالبا در کانتینرهای قابل حمل و نقل نگهداری میشوند.
بر اساس گزارش مذکور رفتار با پناهجویان در بازداشتگاههای مهاجرتی خصمانه و آشکارا تهاجمی است.
موضوع مهمتر این که حتی اماکنی که برای اسکان پناهجویان در هلند در نظر گرفته شده اند، با ازدحام جمعیت مواجهند و پناهجویان در شرایط دشواری که دسترسی آنان به آب آشامیدنی، امکانات بهداشتی و مراقبتهای پزشکی را محدود میکنند، زندگی میکنند.
«پزشکان بدون مرز» که سال گذشته برای نخستین بار تیمی را برای کمک به نیازهای پزشکی مهاجران در مرکز رسیدگی به درخواستهای پناهجویی به هلند فرستاده بود، از مشکلات در این مراکز ابراز تاسف کردند.
انتهای پیام/