شانگهای؛ دروازهای به سوی تحقق چندجانبهگرایی
خبرگزاری میزان - سران چین، هند، روسیه و پاکستان روز سهشنبه به دنبال ایجاد روابط نزدیکتر و تقویت همکاریها در داخل گروه سازمان همکاری شانگهای (SCO) بودند، زیرا این گروه به دنبال گسترش دامنه خود و مقابله با نفوذ غرب در منطقه است.
به گزارش «رویترز»، «نارندرا مودی»، نخست وزیر هند؛ ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهور روسیه، «شی جین پینگ»، رئیس جمهور چین، «شهباز شریف»، نخست وزیر پاکستان و سران ۴ کشور آسیای مرکزی در نشست مجازی گروه سیاسی و امنیتی که در سال ۲۰۰۱ توسط پکن و مسکو تشکیل شد، شرکت کردند.
رئیسجمهور ایران نیز در این مذاکرات شرکت کرد و تهران بهعنوان نهمین عضو به سازمان شانگهای ملحق شد.
بلاروس نیز تفاهمنامهای را امضا کرد که بعداً به عضویت این کشور در سازمان همکاری شانگهای منتهی میشود.
تقویت جناح غربی سازمان همکاری شانگهای در اروپا و آسیا
با عضویت ایران در این سازمان و در ادامه عضویت بلاروس در آینده، جناح غربی سازمان همکاری شانگهای در اروپا و آسیا گسترش خواهد یافت.
«شی» در سخنرانی خود خواستار تقویت مبادلات و یادگیری متقابل بین اعضای سازمان همکاری شانگهای و تلاش برای حفظ صلح منطقهای و تضمین امنیت مشترک شد.
«پوتین» هم گفت که مسکو برای تقویت روابط با سازمان همکاری شانگهای برنامه ریزی کرده و از انتقال به ارزهای محلی برای تسویه حساب تجاری حمایت میکند.
وی همچنین هشدار داد که احتمال درگیریها و خطر یک بحران اقتصادی جهانی در حال افزایش است.
نقش ایران در مقاومت ضد سیاستهای آمریکا
رئیس جمهور روسیه، گفت که مسکو در برابر فشارها، تحریمها و «تحریکهای» غرب به خاطر عملیات نظامی در اوکراین خواهد ایستاد.
روسیه معتقد است کشورهایی مانند چین، هند و ایران، جدیدترین عضو سازمان همکاری شانگهای به عنوان شرکای کلیدی در رویارویی با آمریکا و مقاومت در برابر تلاش آمریکا برای دیکته کردن نظم جهانی، به شمار میروند.
به گزارش «نیوزویک»، تبدیل شدن ایران به نهمین کشور عضو کامل سازمان همکاری شانگهای توجه بین المللی ویژهای را به خود جلب کرده است، زیرا تهران به دنبال تقویت روابط با پکن، مسکو و دیگر قدرتهای منطقه در مواجهه با کمپین تحریمهای واشنگتن بر سر موضوع هستهای است.
این اقدام در حالی صورت گرفت که عربستان اخیراً وضعیت شریک گفتوگوی سازمان همکاری شانگهای خود را پس از توافقی با میانجیگری چین برای از سرگیری روابط دیپلماتیک بین ریاض و تهران در ماه مارس تأیید کرد.
همچنین ایران و عربستان برای پیوستن به ائتلاف اقتصادی بریکس که شامل چین، هند و روسیه و برزیل و آفریقای جنوبی نیز میشود، درخواست دادهاند.
انتهای پیام/