دومین همایش بینالمللی بازخوانی و افشای حقوق بشر آمریکایی برگزار شد
خبرگزاری میزان - دومین همایش بینالمللی بازخوانی و افشای حقوق بشر آمریکایی با حضور سفرای کشورهای اسلامی برگزار شد.
دهقان: آمریکا از منافقین برای ارتکاب جنایت علیه ایران استفاده کرد
محمد دهقان، معاون حقوقی رئیس جمهور طی سخنانی در دومین همایش بین المللی بازخوانی و افشای حقوق بشر آمریکایی ضمن تبریک هفته قوه قضاییه و گرامیداشت یاد شهید آیت الله بهشتی، گفت: در سراسر تاریخ انقلاب اسلامی در هر ماه میتوان سندی از جنایتهای آمریکا علیه کشورمان را مشاهده کرد؛ اکنون و پس از فروخوابیدن گرد و غبارهای سالهای نخست انقلاب، نمیتوان در سرپا ماندن گروهک تروریستی منافقین به دلیل حمایتهای آمریکا تردیدی داشت؛ آمریکا منافقین را به دندان گرفت تا ابزاری برای جنایت علیه ایران داشته باشد.
وی با اشاره به جنایتهای انجام شده از سوی منافقین در جریان جنگ تحمیلی و پس از آن، تصریح کرد: منافقین پس از رانده شدن از عراق، با کمک آمریکا در اروپا مستقر شدند.
دهقان در ادامه به ماجرای کودتای آمریکایی ۲۸ مرداد، تاکید کرد: این کودتا سند دیگری از جنایت آمریکاست؛ در هشتم شهریور ماه نخست وزیر و رئیس جمهور کشورمان به دست تروریستها به شهادت رسیدند؛ در ماه مهر صدام با حمایت آمریکا و تحت تاثیر مزدوران فراری از ایران به کشورمان حمله کرد و هشت سال جنگ را به کشورمان تحمیل کرد؛ حملات شیمیایی به کشورمان در جریان جنگ تحمیلی بخش دیگری از جنایتهای آمریکا علیه ایران است؛ جنایتی که به شهادت و جراحت شمار زیادی از هموطنان ما منجر شد.
دهقان، بیان کرد: ۱۳ آبان سند افشای جنایتهای آمریکاست؛ در پنجم اردیبهشت آمریکا مستقیما به ایران حمله کرد که خداوند آنها را در طبس خوار کرد.
وی ادامه داد: مهمترین جنایت آمریکا علیه کشورمان، اعمال تحریمها طی چند دهه گذشته است؛ اگرچه در اسناد مربوط به این جنایت، دارو و کالاهای پزشکی از تحریم معاف شدهاند، اما پیچیدگی و گستردگی تحریمها عملا دارو را تحت تحریمهای آمریکا قرار میداد؛ به این ترتیب بیماران زیادی در کشور ما تحت تاثیر این بحران دارویی ناشی از اعمال تحریمها قرار گرفتند.
معاون حقوقی رئیس جمهور، عنوان کرد: هدف آمریکاییها از اعمال تحریمهای گسترده، به ستوه آوردن مردم ایران بود و خود آمریکاییها به این هدف نامشروع یعنی شوراندن مردم علیه دولت اذعان و اعتراف داشتند؛ این در حالی است در اساسنامه دیوان بین المللی کیفری تصریح شده که هر اقدام منجر به رنج عظیم و صدمه شدید برای مردم یک جنایت است؛ آیا تحریمهای آمریکا موجب چنین رنج و صدمهای نشد؟
وی، تاکید کرد: تحریمها سبب بروز موجهای تورمی متعددی در کشور شد که مردم ما را به زحمت انداخت.
وی همچنین ضمن اشاره به جنایتهای آمریکا در سوریه، فلسطین، لبنان، یمن، افغانستان، ... تاکید کرد: در هر گوشهای از جهان اثری از جنایتهای آمریکا وجود دارد؛ جنایتهای آمریکا فهرست بلندی است؛ آمریکا میلیونها نفر را برای آن چه منافع ملی خود میدانند، به خاک و خون کشید؛ اکنون این کشور رذیلانه و گستاخانه مدعی حقوق بشر هم شده و خود را سردمدار حقوق بشر معرفی و دیگر کشورها را در این زمینه قضاوت میکند.
دهقان، ادامه داد: آمریکا با وجود جنایتهای مختلف علیه کشورمان به هدف خود نرسید؛ آمریکا ابتدا از ایران و سپس از منطقه اخراج شد؛ کشورهای مسلمان هم به تدریج به این نتیجه رسیدند که به کشور جنایتکاری مانند آمریکا نمیتوان تکیه کرد؛ باید تاکید کرد که همه این جنایتها برای آمریکا حاصلی نداشت جز افول و ضعف روز بروز در عرصه داخلی و جهانی.
معاون حقوقی رئیس جمهور، گفت: افول آمریکا سبب نمیشود ما به دنبال عدالت نباشیم؛ ما علیه جنایت تحریمی آمریکا به دیوان بین المللی دادگستری شکایت کردیم و امیدواریم قضات این دیوان با انصاف رای بدهند؛ در عین حال، پروندههای دیگری برای استیفای حقوق ملت ایران در عرصه جهانی را آغاز کردیم؛ از آن جمله پرونده شهید سلیمانی در مرحله نهایی است و به زودی اقدام خواهد شد.
مبانی نادرست حقوق بشر در آمریکا
در بخشی از این همایش، سردار ابطحی، دبیرکل انتفاضه فلسطین، ضمن تشریح نقض گسترده حقوق بشر در آمریکا، گفت: مبنای حقوق بشر در آمریکا عبارتند از اقتصادپرستی، نژادپرستی، ایدئولوژی پرستی، حزب پرستی، لابی پرستی؛ اینها سبب بروز نظام ضد حقوق بشری شدیدی در آمریکا شد.
وی اظهار کرد: ما در مهندسی جدید جهان باید از لاک دفاعی دربیاییم و همان گونه که مقام معظم رهبری فرمودند، به دنبال سهم خود باشیم؛ ما باید پیگیر عدالت در پروندههای جنایتهای آمریکا باشیم.
آثار تحریمها بر شهروندان مبتلا به تالاسمی
یونس عرب، دبیر انجمن تالاسمی در این نشست ضمن اشاره به دشواریهای ایجاد شده برای شهروندان مبتلا به تالاسمی در پی تشدید تحریمهای آمریکا، گزارشی از اقدامات صورت گرفته برای مقابله با اثرات سوء این تحریمها ارائه کرد.
وی اظهار کرد: آلنا دوهان، گزارشگر ویژه سازمان ملل پس از سفر به ایران و دیدار با شهروندان ایرانی مبتلا به تالاسمی در گزارش خود آورده است که تحریمها بر حق حیات و سلامت بیماران تالاسمی ایران تاثیر سوء گذاشته است.
کدخدایی: افشای حقوق بشر آمریکایی نیازمند بررسیهای حقوقی است
عباسعلی کدخدایی، عضو حقوقدانان شورای نگهبان در این نشست ضمن قدردانی از دست اندرکاران پیگیری موضوع حقوق بشر آمریکایی در قالب آکادمیک و تخصصی، گفت: افشای رویه غلط حقوق بشر آمریکایی نیازمند بررسیهای حقوقی است.
وی با اشاره به تناقض موجود در رفتار دولتهای مدعی حقوق بشر، اظهار کرد: با وجود اختلافنظر در مبانی، مصادیق و مفهوم حقوق بشر در میان کشورهای مختلف این جهان، اصل این موضوع به عنوان یک قالب بین المللی در میان کشورها پذیرفته شده است؛ امروزه دولتی را نمیبینیم که حقوق بشر را نپذیرد و دستکم در اظهارات به آن باور نداشته باشد؛ از این رو اصول، رویهها و سازمانهای مدافع حقوق بشری زیادی وجود دارند و سازمانهای غیردولتی در حال فعالیت هستند.
کدخدایی، افزو: بدون درنظر داشتن گذشته تاریخی، با بررسی دوران معاصر مشخص میشود که آمریکا نقضهای مکرری در زمینه حقوق بشر داشته است؛ لازم است که شرایط حقوق بشر در این کشور مدعی حقوق بشر بررسی شود؛ از جمله جنایتهای دولت آمریکا در دو سه دهه اخیر در قالب تامین منافع ملی و در واقع برای تامین منافع نامشروع، میتوان به حمله این کشور به افغانستان در پی بروز حادثه ۱۱ سپتامبر اشاره کرد؛ گوانتانامو از دیگر مصادیق نقض حقوق بشر از سوی آمریکاست؛ گوشههایی از این جنایتها توسط رسانههای آمریکایی پرده برداری شد.
عضو شورای نگهبان در ادامه به شکنجههای قرون وسطایی در گوانتانامو بر اساس مجوزهای صادر شده در قوانین داخلی آمریکا اشاره کرد و گفت که بعدا مشخص شد که این مجوزهای ادعایی براساس قوانین خود آمریکا هم نادرست هستند.
وی عنوان کرد: در قضیه عراق هم شاهد جنایتهای آمریکا به بهانه وجود سلاحهای کشتار جمعی در این کشور بودیم؛ هرچند بعدا اعلام کردند که گزارشهای مربوط به سلاحهای کشتار جمعی در عراق نادرست بودند؛ آیا این مصادیق، جنایت علیه بشریت هستند یا خیر؟ کسی نمیتواند این امر را نفی کند.
کدخدایی با اشاره به تداوم نقض حقوق بشر از سوی آمریکا گفت که جدیدترین گزارشها نشان دهنده تداوم این جنایتهای حقوق بشری آمریکا هستند که نمونه آن ادامه فعالیت گوانتانامو است.
وی در بخشی دیگر گفت: در مبارزه علیه تروریسم چندین قطعنامه وجود دارد؛ در همه این قطعنامهها تاکید شده که اصول و قواعد حقوق بشر و حقوق بشردوستانه باید رعایت شود؛ اما آمریکا نه تنها در به اصطلاح مبارزه با تروریسم این اصول را رعایت نکرد بلکه خود اقدام به تاسیس گروه تروریستی داعش و حمایت از آن کرد؛ نقش آمریکا در تاسیس داعش و حمایت از آن غیر قابل کتمان است؛ هدف آمریکا از تاسیس داعش از یک سو، انجام جنایتهایی که خودشان نمیتوانستند انجام دهند و از سوی دیگر تهدید منافع مشروع مردم منطقه برای تامین منافع نامشروع خودشان بود.
کدخدایی در زمینه نقض حقوق بشر از سوی آمریکا از طریق اعمال تحریمها علیه کشورمان، گفت: این تحریمها نقض آشکار حقوق بشر هستند؛ باید توجه داشت که آمریکا مخالف ذکر یا رعایت اصول حقوق بشر و بشردوستانه در قطعنامههای مربوط به اعمال تحریمها در سازمانهای بین المللی بود و فقط تحت فشار جامعه بین المللی تن به این امر داد؛ رفتار متناقض آمریکا در بحث تحریمها قابل دفاع نیستند.
وی افزود: سیاستمداران آمریکایی اصول و مبانی حقوق بشر را برای تامین منافع ملی یا همان منافع نامشروع خود قربانی میکنند، اما از همین اصول برای سرکوب دیگر کشورها استفاده میکنند.
کدخدایی ضمن اشاره به موضوع ترور سردار حاج قاسم سلیمانی از سوی آمریکا تاکید کرد: آمریکا بهانهای برای ترور این شهید بزرگوار به عنوان قهرمان مبارزه با تروریسم در منطقه نداشت و شهید سلیمانی برخلاف ادعاهای آمریکا تهدیدی برای این کشور و منطقه نبود؛ شهید سلیمانی در مقابله با داعش در منطقه نقش مهمی داشت.
وی همچنین گفت: در مقابل نقض گسترده حقوق بشر از سوی آمریکا چه باید کرد؟ وظیفه همه مظلومان و قربانین جنایتهای حقوق بشری آمریکا مقابله با این جنایتهاست؛ نباید اجازه گسترش این جنایتها را به آمریکا داد؛ آمریکا باید پاسخگوی همه جنایتهای خود باشد؛ ما بر این باوریم که جامعه بین المللی باید گامهای جدی و عاجلی برای کقابله با نقض حقوق بشر از سوی آمریکا بر دارد، رسیدگی عادلانه به تخلفات آمریکا در دادگاه بین المللی در این مسیر، اقدام مورد نیاز است.
محقق: زنان عمدهترین قربانیان نقض حقوق بشر در افغانستان از سوی آمریکا هستند
بتول محقق، پژوهشگر و شاهد جنایتهای جنگی آمریکا در افغانستان، گفت: حقوق بشر آمریکایی در افغانستان همان نقض حقوق بشر بود؛ حضور و اقدامات خودسرانه آمریکا در افغانستان و خروج آن از این کشور موضوعهایی هستند که میتوانند موید صحبتهای من باشند؛ اگرچه هنوز دلیل حمله آمریکا به افغانستان در پی حادثه یازده سپتامبر به دست القاعده به عنوان گروهی با رئیسی غیر افغانستانی، مشخص نیست، شورای امنیت با آمریکا برای حمله به افغانستان موافقت کرد و منجر به بروز معضلهای متعددی برای افغانستان و مردم این کشور شد.
وی افزود: آمریکاییها در افغانستان جنایتهای متعددی را مرتکب شدند و اکنون سربازان آمریکایی دخیل در اینجنایتها بدون نگرانی از پیگیری قانونی درباره آنها به راحتی سخن میگویند؛ زنان عمدهترین قربانیان جنایتهای آمریکا در افغانستان هستند؛ هیچ حقوق بشری در دنیا از ناحیه آمریکا و حامیانش وجود ندارد.
محقق ضمن تشریح جنایتهای آمریکا در افغانستان، تاکید کرد: خروج بیشرمانه آمریکا از افغانستان در یک شبانه روز، درد فراوانی را به پیکره افغانستان افزود؛ افغانستان اکنون به ۸۰ سال قبل بازگشته است که این شرایط نتیجه بی تدبیری و رویکردهای ناحق آمریکا در افغانستان است.
مرضیه هاشمی: تصویر سازی آمریکا از حقوق بشر در این کشور برای حفظ هژمونش صورت میگیرد
مرضیه هاشمی، فعال رسانهای در این نشست با اشاره به پروندههای شیرین ابوعاقله و جولیان آسانژ، گفت: این حقوق بشر آمریکایی است؛ تصویرسازی درجه یک از حقوق بشر در آمریکا انجام میشود، اما واقعیت حقوق بشر چیز دیگری است؛ هدف همه تصویرسازیها حفظ هژمون آمریکاست.
وی بیان کرد: کنترل رسانهای در آمریکا سبب میشود تا صدای بیشمار مردم آمریکایی که حقشان ضایع میشود، شنیده نشود؛ وظیفه ما آشکار کردن و تبیین واقعیت حقوق بشر آمریکایی است و در حال حاضر بیشتر مردم دنیا متوجه واقعیت آمریکا شده اند؛ وظیفه دیگر ما زمینه سازی ظهور امام زمان است.
یوبل: صهیونیستها دههها نقش خود در تجارت برده در آمریکا را مخفی کردند
جان جیمز یوبل، مستندساز و فعال رسانهای آمریکایی، مهمان ویژه دومین همایش بین المللی بازخوانی و افشای حقوق بشر آمریکایی با اشاره به نفوذ صهیونیسم بر عرصه داخلی آمریکا، گفت: یک خواننده آمریکایی از سپتامبر گذشته در این زمینه دست به افشاگری زد؛ این افشاگری در اقشار مختلف مردم تاثیر گذاشت و سخن گفتن از این موضوع افزایش یافت؛ در ادامه یک بسکتبالیست وارد این جریان شد و دست به افشاگری کرد؛ بردگی سیاهپوستان به دست صهیونیستها از موضوعهایی بود که در این روند افشا شد؛ نقش صهیونیستی در تجارت برده، با تلاش آنها برای چندین دهه از چشم عموم پنهان مانده بود.
وی افزود: پس از این تحولات میلیونها آمریکایی درباره این موضوع صحبت کردند و جبههای علیه افزایش نفوذ صهیونیسم در آمریکا شکل گرفت.
این مستندساز آمریکایی در بخشی دیگر اظهار کرد: آمریکاییها اکنون بی توجه به قوانین بازدارنده در مسیر مقابله با افزایش نفوذ صهیونیسم بر کشورشان، به این مبارزه ادامه میدهند.
همچنین مهدیه شادمانی، دبیر دومین همایش بین المللی بازخوانی و افشای حقوق بشر آمریکایی در این همایش ضمن بر شمردن جنایتهای مختلف آمریکا، به جنگهای این کشور در سراسر جهان اشاره کرده و گفت: این کشور در وقوع کودتا در کشورهای مختلف نقش داشته است.
شادمانی در ادامه به تاریخ جنایتهای آمریکا علیه کشورمان اشاره کرد و گفت: این کشور اکنون مدعی حقوق بشر در ایران شده است.
انتهای پیام/