گفت‌وگو|

گندم‌کاران همچنان در انتظار اصلاح نرخ خرید تضمینی گندم؛ ۱۷ هزارتومان نهایی می‌شود؟

8:00 - 07 خرداد 1402
کد خبر: ۴۷۱۴۸۳۹
دسته بندی: اقتصاد ، عمومی
تعداد نظرات: ۱۴ دیدگاه
گندم‌کاران همچنان در انتظار اصلاح نرخ خرید تضمینی گندم؛ ۱۷ هزارتومان نهایی می‌شود؟
نرخ ۱۵ هزار تومانی خرید تضمینی گندم برای سال‌جاری مورد موافقت گندم‌کاران قرار نگرفته است و شورای عالی قیمت‌گذاری در این هفته با هدف تجدیدنظر و اصلاح قیمت تشکیل خواهد شد.

خبرگزاری میزان _ شورای قیمت‌گذاری محصولات اساسی کشاورزی در نشستی در تاریخ ۱۷ اردیبهشت، قیمت خرید تضمینی گندم برای سال ۱۴۰۲ را ۱۵ هزار تومان تصویب کرد، اما این نرخ به علت افزایش هزینه‌های تولید مورد موافقت گندم‌کاران قرار نگرفت و آن‌ها خواستار اصلاح قیمت شدند. 

در همین خصوص رحمت‌الله نوروزی، نائب رئیس اول کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با میزان اظهار کرد: براساس هزینه‌های کاشت، داشت و برداشت نرخ کمتر از ۱۷ هزار تومان مورد قبول کشاورزان نیست.

وی با تاکید بر اینکه در روز‌های آینده جلسه شورای عالی قیمت‌گذاری نرخ تضمینی گندم برگزار خواهد شد، گفت: امیدواریم با اهتمام دولت نرخ جدید با هدف حمایت از کشاورزان در این هفته نهایی شود. 

نرخ ۱۷ هزارتومان برای کشاورزان به‌صرفه نیست

عطاالله هاشمی، رئیس بنیاد ملی گندم‌کاران نیز در گفت‌وگو با میزان اظهار کرد: پس از برگزاری چندین جلسه شورای قیمت‌گذاری، متاسفانه تاکنون به جمع‌بندی و توافق نهایی برای نرخ‌گذاری قیمت گندم نرسیده‌ایم. در آخرین جلسه شورای قیمت‌گذاری قرار بر این شد که بنیاد ملی گندم‌کاران و اتاق اصناف کشاورزی به بررسی مجدد هزینه‌های کشاورزان بپردازند. 

وی گفت: سازمان حمایت از مصرف‌کننده نیز قرار است هزینه‌های تولید را مورد بررسی قرار دهد و گزارش این بررسی را به وزارت جهاد کشاورزی ارسال کند.

نتایج بررسی‌های هزینه تولید گندم به دفتر شورای عالی قیمت‌گذاری اعلام می‌شود

هاشمی با اشاره به اینکه نتایج بررسی هزینه‌ها از سوی بنیاد ملی گندمکاران امروز به دفتر شورای عالی قیمت‌گذاری ارسال خواهد شد، اظهار کرد: امیدواریم در روز‌های آینده پس از جلسه کمیته کارشناسی به ریاست مرکز پژوهش‌های وزارت جهاد کشاورزی، شورای عالی قیمت‌گذاری با حضور اعضا تشکیل و در این جلسه نرخ جدید گندم نهایی شود. 

رئیس بنیاد ملی گندم‌کاران همچنین با اشاره به اینکه نرخ پیشنهادی این بنیاد ۱۷ هزار تومان است، گفت: این نرخ براساس برآورد‌های بهمن سال گذشته پیشنهاد شده است و با توجه به افزایش هزینه‌ها حتی نرخ ۱۸ هزارتومان هم برای کشاورزان به‌صرفه نیست. 

۱۵ هزار تومان جوابگوی هزینه‌های تولید گندم‌کاران نیست

همچنین علیقلی ایمانی، مدیرعامل بنیاد ملی گندم‌کاران کشور، در گفت‌وگو با میزان اظهار کرد: در روز‌های آینده شورای عالی قیمت‌گذاری با حضور سازمان حمایت از مصرف‌کننده و تولیدکننده، بنیاد ملی گندم‌کاران، معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی و مرکز پژوهش‌های وزارت جهاد کشاورزی جهت بررسی مجدد نرخ تضمینی گندم برای سال ۱۴۰۲ تشکیل خواهد شد. 

وی تاکید کرد: با توجه به افزایش هزینه حمل‌ونقل، هزینه برداشت و هزینه‌های نگهداری باید نرخ خرید تضمینی گندم اصلاح و مابه‌التفاوت قیمت به گندم‌کاران پرداخت شود چرا که ۱۵ هزار تومان جوابگوی هزینه‌های تولید کشاورزان نیست.

انتهای پیام/

امید گراوند


نوروزی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۰ - ۱۴۰۲/۰۶/۰۵
0
0
قیمت گندم به مبلغ 15هزار تومان با هزینه های گزاف کاشت وداشت وبرداشت همه به این مسئله وافق هستند هم وزرا وهم مسئولین امر اگر قیمت گندم اصلاح نشود کشاورزان له میشوند وکشاورز انگیزه کاشت گندم در سال جاری نخواهد داشت مشکل کشاورزی زیاد است عوامل مربوطه توجه داشته باشند
سعیدی
|
United States of America
|
۰۹:۳۴ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۰
0
0
سلام قیمتی که برای گندم گذاشتین به ص رفه نیست سم های که گرفته شدهخیلی گران حتی ۱۸ تومن هم کمه
کریم
|
Belgium
|
۰۰:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۴/۰۴
0
0
اگه قیمت درستی واسه گندم انتخاب نشه کشاورز صدمه میبینه نرخ مناسب گندم باید 20تومان باشه که حداقلش یه چیزی گیر کشاورز بیاد و بتونه سال بعد کشت کنه وقتی کشاورز فقیر بشه قطعا گندم نمیکاره
چراقیمت قانونی گندم اعلام نمیشه وچراپول کشاورزان عزیزوزحمت کش پرداخت نمیشه
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۱۳ - ۱۴۰۲/۰۴/۰۲
0
0
خواهش میکنم هرچه زودتر قیمت گندم وپرداخت ان صورت گیرد
اسحاق پیمانیان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۰ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۹
0
0
سلام بنده کشاورز اهل گلستان هستم این قیمت گندم تو این بازار ضرر هست واز اون بدتر الان حدود یک ماه از تحویل گندم میگذره ولی هزار تومان هم واریز نکردن خداییش چرا
مشاهده نظرات دیگر
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *