کمالوندی: هرگونه تهدید علیه صنعت کاملا بومی شده هستهای ایران بی مفهوم است
خبرگزاری میزان_ روز یکشنبه ۳۱ اردیبهشت ماه، وزارت امور خارجه در برنامه گردهمایی روسای نمایندگیهای جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور، میزبان محمد اسلامی، معاون رییس جمهور و رییس سازمان انرژی اتمی و همچنین بهروز کمالوندی، معاون امور بینالملل، حقوقی و مجلس این سازمان بود.
بهروز کمالوندی، معاون امور بینالملل، حقوقی و مجلس سازمان انرژی اتمی ایران در این مراسم که با حضور حسین امیر عبداللهیان وزیر امورخارجه و جمعی از معاونان و کارکنان این وزارتخانه شد؛ با اشاره به این موضوع که توانمندی هستهای جمهوری اسلامی ایران هم اکنون در جایی قرار گرفته که دشمنان ایران هم میدانند که حذف این تواناییها دیگر ممکن نیست، گفت: با توجه به بومی شدن و ریشه دواندن توانمندیهای هستهای در ایران، هرگونه تهدید علیه صنعت هستهای کشورمان کاملا بی مفهوم است.
وی با بیان اینکه به طور قطع یکی از شاخصههای قدرت برای یک کشور، فناوری به ویژه فنآوری هستهای است، گفت: صنعت هستهای همچون محرکهای پیشران در صنایع مختلف عمل کرده و مختص به یک شاخه خاص نیست.
معاون سازمان انرژی اتمی در گردهمایی روسای نمایندگیهای جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور تاکید کرد: باید با قدرت هرچه بیشتر روی این موضوع تمرکز داشته باشیم و با انعکاس درست نشان دهیم که صنعت هستهای تنها به بخش غنیسازی خلاصه نشده و دارای بخشهای دیگری است که ارزش افزوده اقتصادی بالایی دارند. در این مسیر مزیت نسبی اقتصادی در حوزه انرژی شامل ۲ عامل مهم منابع زیرساختی و نیروی انسانی میشود که خوشبختانه در این زمینه کشورمان وضعیت خوبی دارد.
وی گفت: بهطور کلی رشد صنعت در کشور ما به حدی است که در حال حاضر میتواند ساخت راکتورهای متوسط را در برنامه خود قرار دهد. این موضوع در چشمانداز سازمان وجود داشته و به حتم بومیسازی ساخت نیروگاه در این برنامه قرار دارد که خود کار بزرگی است. شاید هنوز در سطح داخلی و بینالمللی این باور وجود نداشته باشد، اما خوشبختانه با نگاه صنعت محوری که مهندس اسلامی دنبال میکند و نیز با شناختی که از ابعاد مختلف صنعت کشور دارد، این موضوع بهصورت جدی دنبال میشود و شاهد نتایج خوبی در کار با صنایع کشورمان برای پیشبرد این اهداف بودهایم.
معاون سازمان انرژی اتمی ایران ادامه داد: در زمینه رادیوداروها ما نیاز یک میلیون بیمار را در کشور تامین میکنیم؛ پیش از این اعلام کرده بودند که دارو تحریم نیست، اما واقعیت قضیه چیز دیگری بود. نمونه این اتفاق تحریم کردن شرکت پارس ایزوتوپ است که علیرغم اینکه فعالیتهای آن صرفا متمرکز بر تامین رادیوداروهاست، آمریکا همچنان این شرکت را در لیست تحریم قرار داده است. ارتباط این شرکت با سازمان انرژی اتمی ایران بهانهای بیش نیست.
کمالوندی افزود: هر موسسه خصوصی نیز برای تولید رادیودارو سه راه پیش رو دارد که در این مسیر ۷۰ درصد محصولات باید از طریق راکتور تولید شود، در نتیجه بهطور طبیعی باید سراغ سازمان انرژی اتمی ایران برود. اما آنها با هر بهانهای میخواهند به مردم فشار بیاورند.
معاون امور بینالملل، حقوقی و مجلس سازمان انرژی اتمی ایران در پایان گفت: بدون شک در فضای سیاسی داشتن روایت مناسب از فعالیتهای صلحآمیز هستهای ایران به حل این موضوعات بسیار کمک خواهد کرد. بهطوریکه آنها توانستهاند موضوعاتی که اصلا مهم و پیچیده نبوده را با اهداف سیاسی و آنرا در رسانهها بهصورت یک موضوع بزرگ جلوه دهند.
انتهای پیام/