بیانیه مشترک نشست ۴ جانبه برای سوریه /امیرعبداللهیان: ایران از گفتوگوهای سوریه و ترکیه استقبال میکند/ دیدار وزیر امور خارجه با لاوروف، چاووش اوغلو و فیصل المقداد
خبرگزاری میزان - حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان برای مشارکت در نخستین نشست ۴ جانبه سوریه به مسکو سفر کرد.
خبرگزاری میزان، حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان پس از شرکت در نشست ۴ جانبه مسکو، روسیه را به مقصد ایران ترک کرد.
به گزارش میزان، در ۲۰ اردیبهشت، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران، فیصل المقداد، وزیر خارجه سوریه و چاووش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه در مسکو دیدار کردند.
وزیران درباره مسائل مربوط به از سرگیری روابط بین دولتی سوریه و ترکیه در ابعاد مختلف گفتوگوی اساسی و صریح داشتند.
با نظر به قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت سازمان ملل و بیانیههای رسمی در روند آستانه، شرکت کنندگان بر تعهد خود نسبت به تمامیت ارضی سوریه، عدم دخالت در امور داخلی و مبارزه با تمام اشکال تروریسم، تجزیه طلبی و افراط گرایی در این کشور تاکید کردند.
همچنین بر اهمیت افزایش کمکهای بینالمللی به سوریه، از جمله با هدف تسهیل بازگشت داوطلبانه، امن و عزتمندانه سوریها به سرزمین خود و بازسازی پساجنگ تاکید شد.
شرکت کنندگان همچنین توافق کردند معاونین وزرای خارجه وظیفه طراحی نقشه راهی برای پیشبرد روابط میان ترکیه و سوریه با هماهنگی وزارتخانههای دفاع و روسای اطلاعاتی چهار کشور را بر عهده بگیرند.
وزیران در این دیدار فضای مثبت و سازندهای را در تبادل نظر داشتند و توافق کردند که در دوره آتی تماسها و گفتوگوهای فنی در سطح بالا در این قالب چهارجانبه ادامه یابد.
به گزارش میزان، دیدار و رایزنی حسین امیرعبداللهیان و سرگئی لاوروف، وزرای امور خارجه ایران و روسیه در حاشیه نشست مسکو درباره سوریه آغاز شد.
به گزارش میزان، مولود چاووش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه پس از سخنرانی در نشست چهارجانبه مسکو درباره مسائل سوریه توییتی در این باره منتشر کرد.
وی با انتشار توییتی نوشت: در نشست چهارجانبه وزرای امور خارجه در موضوع سوریه در مسکو، پایتخت روسیه، بر لزوم همکاری در مبارزه با تروریسم، فراهم کردن زیرساختهای بازگشت سوریها، پیشبرد روند سیاسی و حفظ تمامیت ارضی سوریه تاکید کردیم.
به گزارش میزان، حسین امیرعبداللهیان و مولود چاووش اوغلو، وزرای امور خارجه ایران و ترکیه در حاشیه نشست چهارجانبه وزرای خارجه در مسکو با یکدیگر دیدار و رایزنی کردند.
چاووش اوغلو با انتشار توییتی در این رابطه نوشت: در دیدار با امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران در مسکو در حاشیه نشست سوریه، دیدارهای سطح بالا و همکاری های اقتصادی و انرژی در دستور کار ما بود.
به گزارش میزان، مولود چاووش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه پیش از نشست چهارجانبه در مسکو با سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه دیدار کرد.
محور رایزنی طرفین موضوع غلات بود.
در عین حال، وزیر خارجه ترکیه در توییتی نوشت: پیش از نشست چهارجانبه وزرای خارجه درباره سوریه، تحولات سوریه، اوکراین و قفقاز و توافقنامه غلات را با همتای روسی خود لاوروف مورد بحث قرار دادیم.
به گزارش میزان، فیصل المقداد، وزیر خارجه سوریه در سخنرانی خود در نشست چهارجانبه وزرای خارجه ایران، روسیه، سوریه و ترکیه در مسکو تاکید کرد که فرصت برای همکاری میان ترکیه و سوریه وجود دارد.
وی گفت: سوریه و ترکیه دارای مرزهای طولانی، اهداف و منافع مشترک هستند و معتقدیم با وجود تمام رویدادهای ناخوشایند سالهای گذشته، فرصتی برای همکاری مشترک دو کشور برای دستیابی به اهداف و منافع در خدمت خواستههای مردم دو کشور با کمک و حمایت دوستان روسی و ایرانی وجود دارد.
نشست چهارجانبه مسکو درباره مسائل سوریه روز چهارشنبه، بیستم اردیبهشت برگزار شد.
تصاویر اختصاصی میزان از این نشست را اینجا ببینید.
به گزارش میزان، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه در آغاز نشست چهارجانبه وزرای امور خارجه ایران، روسیه، سوریه و ترکیه در مسکو گفت که این نشست بر اساس تلاشهای مشترک و نشستهایی در سطح وزرای دفاع و معاونان وزیران خارجه برگزار شد.
لاوروف که در افتتاحیه نشست چهارجانبه وزرای امور خارجه ایران، روسیه، سوریه و ترکیه در مسکو، سخن میگفت، ضمن مهم توصیف کردن این نشست تصریح کرد: امیدواریم گفتوگوهای امروز به ترسیم نقشه راه جهت بازگرداندن روابط سوریه و ترکیه به حالت عادی کمک کند.
وی همچنین پیشنهاد تهیه «نقشه راه» در چارچوب روند عادی سازی روابط میان آنکارا و دمشق را ارائه کرده و گفت: نقشه راه عادی سازی روابط آنکارا و دمشق باید شامل مسائل امنیتی باشد و احتمال حملات فرامرزی را منتفی کند؛ برای نشست بعدی وزرای خارجه ایران، روسیه، ترکیه و سوریه باید نقشه راه حل و فصل در سوریه تهیه شود تا بعدا به روسای جمهور ارائه شود.
وزیر خارجه روسیه اظهار کرد: ما خواستار لغو تحریمهای غیرقانونی سوریه و ارائه کمکهای بشردوستانه ورای هرگونه اقدام جهت سیاسیسازی، بهویژه پس از فاجعه وقوع زلزله در این کشور هستیم.
وزیر امور خارجه کشورمان در نشست چهارجانبه مسکو گفت که همه نشانهها و متغیرها گواه روند گذار در نظم جهانی، افول قدرت آمریکا و پررنگ شدن منطقه گرایی است.
متن سخنرانی حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان در نشست چهارجانبه مسکو درباره مسائل سوریه به شرح زیر است:
جناب آقای لاوروف وزیر محترم امور خارجه فدراسیون روسیه؛
جناب آقای مقداد، وزیر محترم امور خارجه جمهوری عربی سوریه؛
جناب آقای چاووش اوغلو، وزیر محترم امور خارجه جمهوری ترکیه؛
اعضای محترم هیئتها؛
در ابتدا مایلم مراتب خرسندی خود را از حضور در این نشست صمیمانه و مهم ابراز کنم.
از فدراسیون روسیه به خاطر حسن میزبانی و تلاش در جهت برگزاری این نشست صمیمانه تقدیر و تشکر میکنم؛ هم چنین از درایت مقامهای جمهوری ترکیه و جمهوری عربی سوریه که با انتخاب مسیر تعامل و گفتوگو زمینه را برای تشکیل این گردهمایی فراهم کردند، کمال تشکر را دارم.
مایلم مجددا مراتب تسلیت و همدردی عمیق خود، ملت و دولت جمهوری اسلامی ایران را با براداران سوری و ترک خود به مناسبت زلزله دلخراش اخیر اعلام کنم؛ جمهوری اسلامی ایران از همان ابتدای وقوع زلزله، تلاش کرد که در جهت ارسال کمک و کاهش رنج آسیب دیدگان در دو کشور گامهای سریع و جدی بردارد.
امیدواریم هر چه زودتر شرایط زندگی مردم در این مناطق به وضعیت عادی برگردد؛ زلزله اخیر بار دیگر پیوستگی تاریخی و فرهنگی میان مردم سوریه و ترکیه را به همه جهانیان نشان داد.
عالیجنابان؛
امروزه در شرایط ویژه و کم نظیری در روابط بین الملل قرار داریم؛ همه نشانهها و متغیرها گواه روند گذار در نظم جهانی، افول قدرت آمریکا و پررنگ شدن منطقه گرایی است؛ قدرتهای سنتیِ جهان دیگر به مانند گذشته قادر به تحمیل نظرات خود و اعمال یکجانبه گرایی نیستند و این امر فرصتی را فراهم آورده است تا بتوان مشکلات جمهوری عربی سوریه را با بلوغ و ابتکارات سیاسی حل و فصل کرده و امنیت، ثبات و توسعه را در این کشور و منطقه رقم زد.
خوشبختانه از چندین سال گذشته و شکل گیری روند موفقِ آستانه، تجربه خوبی در همکاری و هم فکری میان بازیگران موثر موضوع سوریه شکل گرفته است و نشست امروز وزرای امور خارجه چهار کشور را میتوان از نتایج و مکملی برای این روند به شمار آورد؛ وظیفه سنگینی که این روزها بر دوش ماست، تقویت هر چه بیشتر روند آستانه برای پیشبرد صلح در سوریه و منطقه است.
ضمن استقبال از آغاز گفتوگوهای جمهوری عربی سوریه و جمهوری ترکیه، این رخداد را در جهت خیر و صلاح مردم دو کشور و امنیت منطقه میدانیم و عمیقا باور داریم این دو کشور میتوانند گذشته را پشت سر گذاشته و با نگاهِ به آینده، موضوعات دوجانبه خود را از طریق گفتوگو و تعمیق همکاریها بر اساس حسن همجواری، حل و فصل کنند؛ تجربه نشان داده است که توسل به اقدام نظامی نه تنها به حل مشکلات کمک نمیکند، بلکه علاوه بر تحمیل خسارات انسانی و مادی، موجب پیچیدهتر شدن اختلافات موجود میشود؛ جمهوری اسلامی ایران در همین راستا آمادگی همکاری خود جهت حمایت از این روند و کمک به اجرایی شدن توافقات و تصمیمات گرفته شده را اعلام و تاکید میکند در این زمینه از همه ظرفیتهای خود استفاده خواهد کرد.
جمهوری اسلامی ایران اعتقاد دارد که هرگونه راه حل سیاسی برای موضوعات مرتبط با سوریه، باید طوری هدفگذاری شود که جمهوری عربی سوریه بتواند حاکمیت ملی خود را بر سرتاسر خاک خود اعمال کند؛ همسایگان سوریه به ویژه ترکیه میتوانند با این کشور همکاری نمایند تا این امر در سراسر کشور اعمال شود؛ زیرا تحقق آن هم به نفع ثبات و امنیت کشور سوریه و هم در راستای امنیت و ثبات مرزی کشورهای همسایه میباشد؛ استقرار ارتش سوریه در مرزها و تامینِ مشترک امنیت با همسایگان، میتواند نگرانیهای امنیتی آنکارا و دیگر همسایگان را رفع و مانع فعالیت تروریستها و جدایی طلبان شود و مقدمه برقراری روابط همسایگی و راهبردی میان دو طرف و زمینه خروج نیروهای نظامی ترکیه طبق جدول زمان بندی مورد توافق از مناطق مرزی مشترک با سوریه را فراهم کند.
معتقدیم سوریهای قوی و مستقل خواهد توانست بر تروریسم، جدایی طلبان، اشغالگری نیروهای آمریکایی و سرقت منابع ملی این کشور فائق آید؛ همچنین برای تحقق بازگشت آوارگان سوری به میهن خود و رفع مشکلات به وجود آمده در کشورهای همسایه، بر همکاری مشترک کشورها و جوامع بین المللی در امر بازسازی سوریه و تهیه مقدمات زندگی مردم تاکید میکنیم؛ البته هرگونه پیش شرط سیاسی و برخورد دوگانه با این موضوع، نه تنها به حل این موضوع انسانی کمکی نخواهد کرد، بلکه بر پیچیدگیهای آن خواهد افزود.
مجددا بر لزوم مبارزه قاطع جامعه جهانی و به ویژه چهار کشور حاضر در جلسه با تروریسم تاکید کرده و تجاوز رژیم صهیونیستی به خاک سوریه خصوصا به مناطق غیر نظامی این کشور محکوم کرده و این حملات را ناقض صلح جهانی و ثبات منطقه ارزیابی و از جامعه بین المللی میخواهیم که با این اقدامات تجاوزکارانه مقابله کند؛ رژیم صهیونیستی به گواه تحلیلگران خود آن رژیم در بدترین وضعیت از لحاظ اجتماعی و امنیتی خود به سر میبرد و با حملات کور به کشور سوریه و نقض حقوق و قوانین بین الملل، به دنبال تسری دادن ناامنی و سرپوش گذاشتن به مشکلات داخلی خود است؛ یقین داریم که ملت و ارتش سوریه در موعد مقتضی پاسخ این اقدامات تجاوزکارانه و ضد بشری را خواهند داد.
مایلم در این جلسه از رشادت و شجاعت انسانهای وارسته ای، چون سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی که زندگی خود را فدای امنیت و آسایش مردمان منطقه و مبارزه با پدیده شومِ تروریسم کردند، یاد کنم و بر روح بزرگ آنان سلام و صلوات بفرستم.
در خاتمه پیشنهاد میکنم کمیتهای متشکل از کارشناسان ارشد چهار کشور برای پیگیری مصوبات نشست وزرای امور خارجه تشکیل شود تا بتوانیم شاهد اجرایی شدن آنها باشیم؛ اطمینان دارم نشست امروز پیام نیرومندی را در جهت تحقق صلح و امنیت پایدار در منطق و تقویت حسن همجواری بین ترکیه و سوریه خواهد داشت.
برای کشور دوست و برادر ترکیه در برگزاری انتخابات پیش رو بهترین را آرزو دارم.
از توجه شما سپاسگزارم.
انتهای پیام/
به گزارش میزان ، رایزنیهای حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان و فیصل المقداد، وزیر خارجه سوریه برگزار شد.
به گزارش میزان، فیصل المقداد شب گذشته برای شرکت در نشست چهارجانبه وزرای خارجه ایران، روسیه، سوریه و ترکیه در راس هیئتی بلندپایه وارد مسکو شد.
یک منبع در وزارت خارجه سوریه گفت: در هیئت سوری، ایمن سوسان، دستیار وزیر خارجه و بشار الجعفری، سفیر سوریه در مسکو حضور دارند.
وی افزود: هیئت سوری در این دیدار بر لزوم پایان دادن به اشغالگری ترکیه در اراضی سوریه و خروج تمامی نیروهای غیرقانونی از خاک خود تاکید خواهد کرد؛ هیئت سوری در حاشیه این نشست چهارجانبه، دیدارهای دوجانبهای با دو هیئت روسیه و ایران خواهد داشت.
در عین حال رایزنی هیئت سوری شرکت کننده در نشست مسکو به ریاست وزیر خارجه این کشور با هیئت ایرانی به ریاست وزیر امور خارجه کشورمان آغاز شد.
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان در توییتی نوشت: برای شرکت در نشست چهارجانبه وزرای امور خارجه ایران، روسیه، سوریه و ترکیه به مسکو سفر کردم.
وی افزود: ابتکارعمل در دیپلماسی پویا و چند وجهی جمهوری اسلامی ایران میتواند با تکمیل روند همگرایی چشم انداز پایان چالشهای اساسی را برای کل منطقه ترسیم کند.
وزیر امور خارجه در پایان تاکید کرد: دولت و ملت سوریه بخشی از حقیقت منطقه هستند.
به گزارش میزان، حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان در بدو ورود به مسکو، گفت: سال گذشته شرایط سختی در منطقه ایجاد شد و احتمال بروز یک درگیری در مناطق مرزی سوریه از سوی ترکیه قوت گرفت.
وی اظهار کرد: خوشبختانه یکی از نتایج نشست سران آستانه در تهران تمرکز بر راهکار سیاسی است.
وزیر امور خارجه با اشاره به اینکه روز چهارشنبه نشست وزرای خارجه ۴ کشور ایران، سوریه، ترکیه و روسیه در مسکو برگزار میشود، بیان کرد: امیدواریم گامهایی که تاکنون برداشته شده و نشستهایی که قبل از این در سطح وزیران دفاع و کارشناسان ارشد برگزار شده بتواند یک پیام قوی با تمرکز ترکیه و سوریه مبنی بر راه حل سیاسی، عقب نشینی نیروهای نظامی و خروج نیروهای اشغالگری چون آمریکا از مناطق شمالی سوریه باشد.
امیرعبداللهیان، ابراز امیدواری کرد که موضوعات مورد اشاره باعث فراهم شدن بازگشت امن و هرچه سریعتر آوارگان به مناطق خود شود.
به گزارش میزان، حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه و هیئت همراه لحظاتی پیش وارد مسکو، پایتخت روسیه شدند.
وزیر امور خارجه کشورمان قرار است روز چهارشنبه در نشست چهارجانبه با همتایان روس، ترکیهای و سوری شرکت کند.
مذاکرات چهارجانبه مسکو با حضور وزیران امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، روسیه، سوریه و ترکیه روز چهارشنبه ۲۰ اردیبهشت ماه با هدف حل و فصل مسائل آنکارا – دمشق برگزار میشود.
انتهای پیام/