مسلمانان هرچه بیشتر با سیره پیامبر آشنا شوند
به گزارش گروه جامعه ، حجتالاسلام والمسلمین سید علی قاضی عسکر، درجلسه تواصی به حق درجمع کارکنان سازمان حج و زیارت وبعثه مقام معظم رهبری با اشاره به آیه ۲۱ سوره احزاب " لَقَدْ کانَ لَکُمْ فِی رَسُولِ اللّهِ اُسْوَهٌ حَسَنَهٌ " گفت: قرآن، شخصیت نورانی رسول اکرم (ص) را بعنوان بهترین الگو براى زندگی انسان معرفی کرده است و هر آنچه را ما و شما در زندگى به آن نیازمندیم درسیره عملی، رفتاری و گفتاری پیامبر میتوان یافت.
نماینده، ولی فقیه درامور حج و زیارت یکی از مهمترین اهداف نبی مکرم اسلام در حوزه رسالت را ایجاد تحول روحی و اخلاقی در مردم ذکر کرد و با اشاره به حدیث " بُعِثتُ لِاُتَمّمَ مَکارِمَ الاخلاق - من برای به کمال رساندن مکارم اخلاق مبعوث شده ام "، اظهار داشت: تمام تلاش پیامبراین بود که جامعه را متحول و زمینه را برای رشد و شکوفایی استعدادهای مردم فراهم کند و آنها را از گرفتاریهای روزمره نجات دهد و مسیر حیات طیبه را فراهم کند.
وی اضافه کرد: پیامبر در حوزه اخلاق و فضیلت سرآمد مردم بود و به انسانها و بویژه مسلمانها درس اخلاق و فضیلت داده است.
حجتالاسلام والمسلمین قاضی عسکربا بیان اینکه مرحوم علامه طباطبایی (رض) بخشی از سنّتهای پیامبر را در کتاب سنن النبی جمع آوری کرده است، اظهار داشت: اینها بخشی از سیره رفتاری، عملی و گفتاری رسول خداست که اگر به آنها عمل کنیم طبعا مشکلات فراوانی را از سر راه زندگی خود برداشته ایم.
نماینده، ولی فقیه در ادامه به برخی از ویژگیهای پیامبر در قرآن اشاره کرد و اظهار داشت: رسول اکرم به هدایت مردم بسیار مشتاق و حریص بود، قرآن در این باره میفرماید: " حَرِیصٌ عَلَیْکُمْ بِالْمُؤْمِنِینَ رَؤُفٌ رَحِیمٌ - بر هدایت شما حریص و دلسوز، و به مؤمنان رئوف و مهربان است ".
وی به آیه " طه ما أَنْزَلْنا عَلَیْکَ الْقُرْآنَ لِتَشْقى " اشاره کرد و گفت: پیامبر برای هدایت مردم خیلی رنج میبرد تا آنجا که خداوند به ایشان فرمود: ما قرآن را بر شما نازل نکردیم تا این اندازه به مشقت بیفتید.
وی با بیان اینکه ما باید در زندگی به این الگوها عمل کنیم، افزود: گاهی ما از کسی کوچکترین خلافی را مشاهده میکنیم رفتارمان با او عوض میشود و نسبت به دیگران کمتراهل گذشت و دلسوزی هستیم و کینه توزانه برخورد میکنیم در حالیکه این خلاف سنت پیامبر است.
حجتالاسلام والمسلمین قاضی عسکربا اشاره به رفتار پیامبربا فضل بن عباس، اظهار داشت: فضل میگوید: پیامبرتا آخرعمرتخلف مرا به روی من نیاورد و به من ایراد نگرفت که در حضور من چرا چنین کاری را انجام دادی؟
وی با تاکید براینکه هدف پیامبرتربیت مردم بود، گفت: تمام زندگی رسول اکرم سرشار از این لطافتها و زیبایی هاست و ایشان در برخورد با شقیترین افراد ازحربه رحمت و محبت استفاده میکند که باید از آن الگو و عبرت گرفت.
نماینده، ولی فقیه همچنین گذشت پیامبرنسبت به وحشی قاتل حضرت حمزه را یادآور شد و با اشاره به آیه " أَشِدَّاءُ عَلَى الْکُفَّارِ رُحَمَاءُ بَیْنَهُمْ " گفت: قرآن در زمینه برخورد با عناصر فاسد و تخریب گرهم مرزبندی دارد و به ما نشان میدهد اگربه نجات کسی امید میرود پیامبر از روش برخورد خشن استفاده نکرده بلکه از رحمت استفاده میکرد.
حجت الاسلام والمسلمین قاضی عسکر به روبرو شدن با طغیانگری فرعون در آیه "اذْهَبْ إِلَىٰ فِرْعَوْنَ إِنَّهُ طَغَىٰ " اشاره کرد وافزود: با وجودی که فرعون بدترین خلق زمان خود بود، ولی باز نگاه قرآن هدایتگرانه بوده ودرادامه اشاره میفرماید: بسوی او برو، شاید متذکر شود وبر گردد.
وی اضافه کرد: نگاه ما به جامعه و محیط خانه و خانواده نیز باید این چنین باشد و اصولی که در اسلام داریم همین را نیز به ما میگوید.
وی با بیان مفهوم اصل تغافل در اسلام، مثالهایی در این زمینه ذکر کرد و با اشاره به نمونههایی از رفتار مشرکان با پیامبراظهار داشت: ایشان میتوانست آنها را نفرین و نابود کند، ولی درمقابل درحق آنها دعا کرده و میفرمود:: الّلهُمَّ اهْدِ قَوْمِیِ فَإِنَّهُمْ لا یَعْلَمُونَ " خداوندا این افراد را هدایت کن، آنها نمیدانند و نا آگاهند و عذابشان نفرما.
نماینده، ولی فقیه با اشاره به اینکه هدف پیامبر حرکت جامعه به سوی هدایت و صلاح است، گفت: این ویژگی در تربیت انسانها نقش بسزایی دارد و ما باید در زندگی آن را بعنوان یک اصل بکار بندیم.
وی افزود: بدگویی از یکدیگر و مطرح کردن مشکلات زندگی خصوصی دیگران، خلاف سیره پیامبر است و ما متاسفانه اکنون گرفتاراین مشکلات هستیم.
حجت الاسلام والمسلمین قاضی عسکربا اشاره به اینکه سراسر زندگی پیامبر رنج و زحمت است، استقامت رسول مکرم اسلام را برای ما درس آموز توصیف کرد و گفت: انسان به هیچ وجه نمیتواند در برابر این همه رنج وزحمت ایستادگی کند، ولی پیامبر همه را به جان میخرید وهمانطور که خداوند از ایشان خواسته است " فَاسْتَقِمْ کَمَا أُمِرْتَ " استقامت میورزید.
نماینده، ولی فقیه با بیان اینکه پیامبر از دوران محاصره سه ساله در شعب ابی طالب نجات یافت و دوران غربت شان نیز با وجودی که تمام سران قریش علیه ایشان متحد شده بودند، تمام شد به آیه " اِنّ مَعَ العُسْرِ یسْراً " اشاره کرد و گفت: امروز بعد از گذشت بیش از ۱۴۰۰ سال، آنچه را که پیامبربه نام اسلام مطرح کرد روزبروز درسراسر دنیا درحال رشد است و بیش از یک و نیم میلیارد نفرطرفدار دارد و انشاءالله روزی خواهد رسید که سراسر گیتی را فرا گیرد: " لِیُظْهِرَهُ عَلَى الدِّینِ کُلِّهِ وَلَوْ کَرِهَ الْمُشْرِکُونَ ".
وی با اشاره به اینکه قرآن، پیامبر را بعنوان الگو معرفی کرده است، به حاضران توصیه کرد هرچه بیشتر با سیره پیامبر آشنا شوند و به آن عمل کنند تا بتوانند خود را از مهلکهها و گردابها نجات دهند.