تازه ترین خبرها درباره ChatGPT/طرح اروپا برای کنترل هوش مصنوعی
خبرگزاری میزان - قانونگذاران اروپایی با افزایش نارضایتیها نسبت به رشد سریع «هوش مصنوعی» در حال پیشبرد تعریف یک راهبرد درباره این موضوع هستند.
به گزارش «رویترز»، در اوایل هفته گذشته، قانونگذاران اروپایی بیانیه مشترکی صادر کرده و از «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا و «اورسولا فون در لاین»، رئیس کمیسیون اروپا خواستند تا نشستی را برای یافتن راههایی برای کنترل توسعه سیستمهای هوش مصنوعی پیشرفته مانند ChatGPT تشکیل دهند.
۱۲ عضو پارلمان اروپا پیام خود را با نامه «ایلان ماسک»، مدیر عامل توییتر و دیگر چهرههای فناوری که خواستار توقف شش ماهه توسعه «هوش مصنوعی» شده بود، مقایسه کرده و گفته بودند در غیر این صورت ماشینها میتوانند از انسانها پیشی گرفته و جایگزین بشر شوند.
نمایندگان پارلمان اروپا، میگویند که با اظهارات هشداردهندهتر نامه موافق نیستند، اما با پیام اصلی آن موافق هستند: با تکامل سریع «هوش مصنوعی» قدرتمند، ما نیاز به اقدامات سیاسی قابل توجهی داریم.
در همین حال، اتحادیه اروپا در حال نزدیک شدن به پیش نویس نهایی قانون «هوش مصنوعی» است، یک قانون مهم که به منظور تنظیم ظرفیت «هوش مصنوعی» برای آسیب رساندن، در حال تدوین است.
رای گیری کمیته کلیدی درباره این لایحه برای چهارشنبه آینده برنامهریزی شده بود، اما پس از جلسه اخیر برای بحث در مورد اختلالات ناشی از گسترش ChatGPT در نوامبر گذشته به تعویق افتاد.
این لایحه احتمالا تا سال آینده اجرایی نخواهد شد.
«دراگوس تودوراچه»، قانونگذار اتحادیه اروپا و یکی از حامیان قانون «هوش مصنوعی»، گفت که این قانون قدرتهای جدیدی را برای تنظیم کنندهها برای مقابله با برنامههای کاربردی هوش مصنوعی به ارمغان میآورد.
به گفته وی، این قانون همچنین ظرفیت قانونگذاران را برای در نظر گرفتن جریمهها و اندازه گیری خطر فعالیتهای بحث برانگیز هوش مصنوعی افزایش میدهد.
«تودوراچه»، میگوید که این یک زنگ بیدارباش در اروپاست. ما باید به وضوح تشخیص دهیم که چه اتفاقی میافتد و چگونه باید قوانین را تنظیم کنیم.
از هوش مصنوعی چه میدانیم؟
«هوش مصنوعی» پتانسیل بزرگی را برای همه به عنوان افراد، ملتها و به عنوان یک سیاره ارائه میدهد.
«هوش مصنوعی» میتواند زندگی را آسانتر کند، با مسائل بزرگی مانند تغییرات آبوهوایی و نابرابری مقابله کند، استانداردهای زندگی مردم را در سراسر جهان بهبود بخشد، و به طور کلی آیندهای بسیار روشنتر ایجاد کند.
اما «هوش مصنوعی» همچنین چالشهای اخلاقی مختلفی را به همراه دارد، از جمله مسائل مربوط به سرقت ادبی، از دست دادن انسان و همچنین چالشهای اجتماعی بیشماری، از جمله مسائلی در مورد توزیع ثروت و قدرت، بیکاری و نابرابری، زوال محیط زیست و موارد دیگر.
موفقیت یا شکست «هوش مصنوعی» در نهایت به تصمیمات انسان بستگی دارد.
ChatGPT چیست؟
چت GPT یک هوش مصنوعی است که میتواند به سوالات طولانی به شکل یک مکالمه دو طرفه پاسخ دهد.
این هوش مصنوعی از سوی OpenAI معرفی شده و با توجه به عملکرد خود توجه بسیاری را به خود جلب کرده است.
ChatGPT را میتوان یک رباتچت دانست که بر پایه GPT-۳.۵ توسعه داده شده و میتواند مکالمات را به صورت دیالوگ و مکالمه پیش ببرد؛ یعنی نه تنها میتواند به سوال اول پاسخ بدهد، بلکه میتواند در صورت نیاز این سوال را به یک مکالمه تبدیل کند.
به گفته سازنده، این رباتچت به غیر از پاسخ دادن به پرسشها و همچنین انجام مکالمه دوطرفه میتواند به اشتباهات خود اعتراف کرده، موقعیتهای نادرست را به چالش بکشد و از پاسخ دادن به سوالات نامناسب خودداری کند.
این ربات «هوش مصنوعی» فعلا در مرحلهای است که توسعه دهندگان میخواهند از طریق کاربران به نقاط قوت و ضعف آن پی ببرند و هوش آن را تقویت کنند.
انتهای پیام/
مسعود بیاتی