بررسی سودآوری صنعت تسلیحاتی آمریکا از جنگ اوکراین/میلیاردها دلار در جیب شرکتهای ساخت سلاح
خبرگزاری میزان - اکنون زمان رونق برای پیمانکاران تسلیحاتی آمریکایی به حساب میآید.
به گزارش «فایننشال تایمز»، جنگ اوکراین سفارشهای بیسابقهای را برای خرید سلاح و مهمات ایجاد کرده است.
در عین حال، نگرانیها در مورد تهدیدات امنیتی فزاینده چین و روسیه، دولتهای سراسر جهان را به افزایش هزینههای نظامی خود سوق میدهد.
در آمریکا، کنگره اخیراً طرحهایی را برای افزایش ۱۰ درصدی بودجه دفاعی به رکورد ۸۵۸ میلیارد دلار در سال جاری تصویب کرد.
تحلیلگران بر این باورند که این رقم میتواند در سالهای آینده از آستانه یک تریلیون دلار فراتر برود.
با این حال، سازندگان تسلیحات تا حد زیادی برای سرمایه گذاری در پی افزایش تقاضاها تلاش کردهاند.
شرکت «لاکهید مارتین»، که موشکهای ضدتانک «جاولین» آن به اوکراین در جنگ کمک میکند، در سال گذشته کاهش درآمد و درآمد خالص را گزارش کرد.
«ایبیسی نیوز» نیز درباره سودآوری جنگ اوکراین برای شرکتهای تسلیحاتی آمریکا، نوشت: در حالی که جنگ در اوکراین از یک سال فراتر رفته، تاکنون تنها یک برنده آشکار برای این جنگ وجود داشته است؛ صنعت تسلیحاتی آمریکا.
اما با ادامه درگیریها، برخی از مقامهای اتحادیه اروپا اتهاماتی مبنی بر اینکه آمریکا از طریق فروش سلاح و قیمت گاز از جنگ اوکراین در حال سودآوری است، مطرح کردهاند.
در همین حال، تحلیلگران نسبت به هزینههای بیش از حد و گسترش مجتمع نظامی-صنعتی آمریکا (MIC) فراتر از آنچه در پاسخ به اوکراین نیاز است، هشدار دادهاند.
بودجه دفاعی نیز در سرتاسر جهان در حال رونق است، زیرا کشورها ذخایر تخلیه شده خود را در نتیجه ارسال تسلیحات به اوکراین پر میکنند و تلاش دارند تواناییهای نظامی خود را در مواجهه با تهدیدات امنیتی فزاینده تقویت کنند.
در نهایت، پیمانکاران تسلیحاتی آمریکا در صدد سودآوری از جنگ اوکراین هستند.
مجتمع نظامی-صنعتی آمریکا چیست؟
مجتمع نظامی-صنعتی اصطلاحی است که در طول جنگ سرد برای توصیف رابطه بین دولت و پیمانکاران صنایع دفاعی آمریکا که برای افزایش هزینههای نظامی لابی میکنند، ابداع شد.
مجتمع نظامی-صنعتی آمریکا پتانسیل اعمال نفوذ بر سیاستهای دولت را دارد، به ویژه اگر قانونگذارانی وجود داشته باشند که بتوانند از این مشارکتها بهرهمند شوند.
در آمریکا، تمایل گستردهتری به حفظ صنعت پر رونق تسلیحات وجود دارد، به ویژه برای اقتصادهای محلی که برای مشاغل به شدت به پیمانکاران دفاعی وابسته هستند.
چارلز میلر، مدرس ارشد دانشکده سیاست و روابط بینالملل ANU، میگوید که حدود ۸۰۰ هزار شغل در آمریکا مستقیماً به این بخش مرتبط است.
مجتمع نظامی-صنعتی آمریکا قبلاً هم یک جریان قدرتمند بود و در پاسخ به جنگ اوکراین، آمریکا بسیاری از پادمانها را برای محافظت در برابر ضایعات و افزایش قیمتها زیر پا گذاشته است.
برندگان واقعی جنگ اوکراین
آمریکا به تنهایی در سال گذشته حدود ۲۱.۳ میلیارد دلار (۳۰ میلیارد دلار) کمک امنیتی به کییف ارسال کرد.
حال قراردادهایی برای سرعت بخشیدن به تولید تسلیحات و پرکردن شکافهای عرضه منعقد شدهاند.
شرکتهای «لاکهید مارتین»، «ریتون»، «بوئینگ» و «نورثروپ گرومن»، که همگی شرکتهای آمریکایی هستند، در میان پیمانکاران برتر در این زمینه دیده میشوند.
آنها همچنین برخی از پرتقاضاترین و گرانترین سلاحهایی را که به اوکراین ارسال میشوند، تولید میکنند.
این درگیری باعث افزایش ارزش سهام این شرکتها شده است، به طوری که قیمت سهام نورثروپ گرومن تا پایان سال ۲۰۲۲ میلادی ۴۰ درصد افزایش یافت؛ این رقن برای لاکهید مارتین ۳۷ درصد افزایش یافت.
انتهای پیام/