آغاز طرح توسعه ۲۳۰۰ هکتاری نخلستان‌های سیستان و بلوچستان

14:02 - 10 فروردين 1402
کد خبر: ۴۷۰۵۳۸۲
دسته بندی: اقتصاد ، عمومی
آغاز طرح توسعه ۲۳۰۰ هکتاری نخلستان‌های سیستان و بلوچستان
با حضور وزیر جهادکشاورزی در شهرستان مرزی میرجاوه، احداث بزرگترین نخلستان تجاری و اقتصادی در سطح ۲۳۰۰ هکتار در استان سیستان و بلوچستان آغاز شد.

خبرگزاری میزان - به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی، با حضور وزیر جهادکشاورزی در شهرستان مرزی میرجاوه، احداث بزرگترین نخلستان تجاری و اقتصادی در سطح ۲۳۰۰ هکتار در استان سیستان و بلوچستان آغاز شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان در آیین برگزاری این مراسم گفت: در راستای تحقق طرح توسعه ارقام تجاری نخلستان‌های استان از ابتدای دی ماه سال ۱۴۰۰ با مشارکت گروه کشاورزی آریا ۶۰ هزار اصله پاجوش خرمای ارقام تجاری وارد استان شده است و جهت گذراندن دوران قرنطینه‌ای در مجتمع گلخانه‌ای فارغ‌التحصیلان بخش کشاورزی شهرستان میرجاوه، نگهداری می‌شود.
سید محمدرضا سیدحسینی اظهار داشت: در سال جاری با استفاده از این پاجوش‌ها در فاز اول بالغ بر ۳۰۰ هکتار نخلستان جدید در شهرستان میرجاوه با کشت حدود ۵۰ هزار اصله پاجوش خرما آغاز و در فاز‌های بعدی در سایر شهرستان‌ها اقدام به کشت ارقام تجاری خرما خواهد شد.
در سیستان و بلوچستان با بیش از ۶۷ هزار هکتار نخلستان، سالانه ۲۸۷ هزار تن ارقام مختلف خرما تولید و روانه بازار مصرف می‌شود.

وزیر جهاد کشاورزی در سفر به استان سیستان و بلوچستان و در آغاز طرح کاشت نهال ۷۰۰ هکتاری "بند پارک" و افتتاح ۱۵۳ پروژه بخش کشاورزی، در جمع خبرنگاران گفت: سهم استان سیستان و بلوچستان در طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در دولت مردمی در ۴ سال ۱۴ میلیون درخت است که هر سال باید ۳.۶ میلیون درخت در این استان کاشته شود.

وی ادامه داد: از ابتدای سال برنامه‌ریزی و تولید نهال در استان سیستان و بلوچستان شروع شده که امروز بخشی از نهال‌کاری‌های گذشته در سطحی بالغ بر ۱۵۰۰ هکتار به اتمام رسید.

به گفته وزیر جهاد کشاورزی، با برنامه‌ریزی انجام شده و با اهتمام ویژه استاندار سیستان و بلوچستان و مجموعه منابع طبیعی و مردم خوب این استان، در سال ۱۴۰۲ بیش از ۳.۶ میلیون درخت کاشته خواهد شد.

ساداتی‌نژاد در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به بهره‌برداری همزمان ۱۵۳ پروژه در استان سیستان و بلوچستان، گفت: یکی از پروژه‌های دارای ضرورت در استان سیستان و بلوچستان، تولید مرغ گوشتی در این استان بوده که با شروع به‌کار دولت مردمی اخذ مجوز برای مرغداری‌های گوشتی برای استان‌ها آزاد شده است.

به گفته وی، در این زمینه ۳۵۰ مجوز صادر شده که امروز ۱۰۰ مرغداری گوشتی با ظرفیت تولید ۲ میلیون قطعه به بهره‌برداری رسید.

مقام عالی وزارت ادامه داد: با بهره‌برداری انجام شده، استان سیستان و بلوچستان در تامین گوشت مرغ بی‌نیاز خواهد شد.

وزیر جهاد کشاورزی مجموع سرمایه‌گذاری انجام شده در ۱۵۳ پروژه به بهره‌برداری رسیده را ۵۴۰ میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: با بهره‌برداری این پروژه‌ها برای ۱۴۰۰ نفر به صورت مستقیم و ۳۶۵۳ نفر به صورت غیرمستقیم اشتغال‌زایی ایجاد خواهد شد.

وی اظهار امیدواری؛ در سال ۱۴۰۲ هم بتوانیم در بخش‌های مختلف از جمله صنایع تبدیلی، بخش‌های آبیاری و زهکشی و حوزه آبخیزداری، این پروژه‌ها را استمرار دهیم.

ساداتی‌نژاد گفت: امسال از بخش تهاتر نیز ۷۵۰ میلیارد تومان در پروژه "گرده‌روها" که یکی از مشکلات فرسایش خاکی بوده، هزینه خواهد شد تا بتوانیم با برنامه‌ریزی سازمان منابع طبیعی در کنترل، مهار و حفظ خاک در منطقه اقدام کنیم.

وی درباره برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی در تولید محصولات گرمسیری نیز گفت: یکی از برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی با توجه به ظرفیت استان سیستان و بلوچستان تولید موز است، در حال حاضر واردکننده این محصول هستیم و در برخی سال‌ها تا ۷۰۰ میلیون دلار نیز واردات موز داشته‌ایم که ارزبری زیادی دارد.

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اقلیم استان سیستان و بلوچستان گفت: درصدد هستیم تا با کمک بخش خصوصی پروژه تولید موز در این استان از تیر ماه با ۱۰۰ هکتار آغاز شود که تا سال بعد اولین تولید ۷ هزار تنی را در موزستان‌های صنعتی باکیفیت مناسب را شاهد خواهیم بود.

وی افزود: این طرح در ادامه نیز تا ۱۰ هزار هکتار توسعه می‌یابد که می‌تواند تا ۹۰ درصد نیاز موز کشور در استان سیستان و بلوچستان تامین شود.

سیدجواد ساداتی نژاد وزیر جهاد کشاورزی، صبح امروز پنجشنبه ۱۰ فروردین ماه در راس هیاتی وارد فرودگاه زاهدان شد و با استقبال رسمی محمد کرمی، استاندار سیستان و بلوچستان و جمعی از مدیران استانی قرار گرفت.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *