اهل سنت در مسیر راهپیمایی اربعین موکب برپا میکنند/ مردم منطقه ترکمن صحرا هرچه دارند از اهل بیت دارند
حاج آخوند کوچکنژاد روحانی منطقه اهل سنت گنبد کاووس در گفتگو با خبرنگار فرهنگی ، درباره علاقه اهل سنت به ائمه اطهار گفت: اهل سنت دوستدار اهل بیت (ع) هستند. احادیث فراوانی در این خصوص داریم و شعرای ما در وصف ائمه شعرهای بسیاری سرودهاند، به طوریکه مخدوم قلی فراغی شاعر پرآوازه اهل سنت در اشعارش امام حسن (ع) و امام حسین (ع) را ماه تابان دین و سید جوانان بهشت و حضرت زهرا (س) را شاه زنان بهشت معرفی میکند.
وی اظهار کرد: اهل سنت در تاسوعا و عاشورای حسینی که «عاشرآی» خوانده میشود، به سبک ترکمنی رایج، مراسمها و نذرهای زیادی چون ختم قرآن در مسجد برگزار میکنند و مرسوم است که هرکس در این ماه فرزندی به دنیا آورد نام اولادش را عاشورگلدی بگذارد و در صورتی که فرزند، دختر باشد نام آن را عاشوربی بی ، صفربی بی میگذارند.
روحانی منطقه اهل سنت گنبد کاووس افزود: در میان ترکمنها همچنین رسم است که تازه عروس و دامادها برای استحکام بخشیدن به زندگی به مشهد مقدس که به قزل امام (یعنی جایی که قبه طلایی دارد) مشهور است، سفر میکنند. همچنین در میان اهل سنت مرسوم است که برای حل مشکلاتشان به زیارت امام رضا (ع) روند چرا که مردم منطقه گنبد کاووس معتقدند که امام هشتم (ع) گرهگشاست.
کوچکنژاد که امسال به زیارت امام حسین (ع) مشرف شده است، درباره این سفر معنوی اظهار کرد: با ارادتی که به امام حسین (ع) و امام علی (ع) دارم به اتفاق چند تن از دوستان از جمله آقای نصرتی امام جمعه موقت گنبد کاووس که از روحانیون تقریبی ما در منطقه است و نقطه قوت منطقه محسوب میشود، عازم کربلای معلی شدم. سفر بسیار لذت بخشی بود، ما در کربلا بسیار مورد تکریم و احترام قرار گرفتیم و با بازگشت به ایران هم از سوی روحانیون منطقه با استقبال و توجه زیادی روبهرو شدیم.
وی درباره دستاوردهای این سفر بیان کرد: بر اساس نکاتی که ما از علاقه اهل سنت به اهل بیت در کربلا گفتیم، افراد زیادی علاقهمند شدند که ما سال آینده به نمایندگی از اهل سنت موکبی برپا کنیم و با پخت و توزیع نذورات پذیرای زائران حسینی باشیم.
روحانی منطقه اهل سنت گنبد کاووس در سخنانش وجود ائمه جمعه را با نگاه تقریبی در منطقه از عوامل تاثیرگذار بر نزدیکی مذاهب دانست و تاکید کرد: برادران قوم ترکمن صحرا به اهل بیت، ولایت و نظام جمهوری اسلامی ایران ارادت بسیار زیادی دارند به طوریکه در جنگ تحمیلی بیش از 600 تن از اهل سنت جان خود را به انقلاب اسلامی تقدیم کردند. انقلاب اسلامی در دنیا همتا ندارد و به عنوان یادگاری از پیامبر اعظم (ص) در ایران ریشه گرفته است.
وی در بازگویی خاطرهای مربوط به حبی که از امام هشتم (ع) در دل دارد و دستگیری امام رضا (ع) از غریبان گفت: همسرم در نه ماهگی دچار بیماری شد و بعد از یک هفته بستری شدن در بیمارستان شهدای گنبد، به بیمارستان امام رضا (ع) در مشهد منتقل شد. به دلیل وضعیت همسرم که در ماههای آخر بارداری بود، هیچ یک از پزشکان حاضر به عمل جراحی همسرم نمیشدند چراکه تیم پزشکی معتقد بود که با انجام جراحی جان مادر و فرزند به خطر میافتد. از آنجا که در مشهد غریب بودیم تنها جایی که میرفتم و متوسل میشدم حرم امام رضا (ع) بود. در زیارت هر بارهام به امام میگفتم: «یا امام رضا ما در این شهر غریب هستیم، کسی را نداریم، نذر میکنم با رفع مشکلم ختم قرآنی در همین جا به روح شما هدیه کنم. مدتی نگذشت که یک پزشک حاضر به عمل شد و فردای آن روز همسرم جراحی شد و چند روز بعد هم فرزندم متولد شد که ما نام او را محمدرضا گذاشتیم.
کوچکنژاد بیان کرد: من و امثال من در ترکمن صحرا به امام رضا (ع) بارها متوسل شدهایم و هر بار حجت خود را از امام گرفتهایم. مردم منطقه ترکمن صحرا هرچه دارند از اهل بیت دارند و بعد از خدا همه امیدشان به اهل بیت است.