ثبتنام ۲۶۳ هزار نفر در آزمون استخدامی آموزش و پرورش/اعلام نتیجه نهایی نیمه تیر
خبرگزاری میزان - به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت آموزش و پرورش، صادق ستاریفرد سه شنبه با اشاره به چالش نیروی انسانی در وزارت آموزش و پرورش، اظهارداشت: در سال آینده، ۸۴ هزار نفر و امسال ۷۰ هزار نفر در آموزش و پرورش بازنشسته میشوند و با سونامی بازنشستگی مواجه هستیم.
وی با اشاره به فعالیت ۳۸ هزار معلم بازنشسته در آموزش و پرورش، افزود: برای جذب نیرو ۲ مسیر داریم؛ یکی از مسیرها دانشگاه فرهنگیان است و در این راستا زیرساختهای دانشگاه فرهنگیان را توسعه دادیم و به ظرفیت دانشگاه فرهنگیان ۴۱۸ هزار متر مربع فضای آموزشی و خوابگاهی اضافه شد و روش دیگر، برگزاری آزمون استخدامی است که مبتنی بر اساسنامه دانشگاه فرهنگیان انجام میشود.
ستاریفرد با بیان اینکه امیدواریم بتوانیم از طریق آزمون استخدامی معلمان کارآزموده را برای شغل معلمی جذب کنیم، گفت: از دهم اسفند ثبتنام آزمون استخدامی آموزش و پرورش آغاز شد و تا امروز (۱۶ اسفند) ۲۶۳ هزار نفر در این آزمون ثبتنام کردهاند که صرفا شغل آموزگاری و آموزگار مدارس ابتدایی استثنایی است.
وی اضافه کرد: مواد و منابع آزمون اعلام شد که این منابع بومی سازی و شفاف شده است تا به کمک معلم بیاید و در حیطههای دانشی و ارزشی معلم را بسنجد. راهنمای معلم در دوره ابتدایی، کتاب خدمات متقابل اسلام و ایران اثر شهید مطهری، کتاب همرزمان حسینی یا طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن کریم از جمله مواد امتحانی اشاره کرد.
معاون برنامهریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش از همه کسانی که دغدغه شغل معلمی دارند دعوت کرد تا در آزمون استخدامی آموزش و پرورش شرکت کنند و با گستره فضای رقابتی، داوطلبانی بهتری جذب این وزارتخانه شوند.
وی افزود: حوزه ارزیابی و مصاحبه نیز در این آزمون شفاف سازی شد و بازه متناسبی را برای گزینش در نظر گرفتیم که حدود چهار ماهه است همچنین دوره مهارت آموزی در دانشگاه فرهنگیان شامل یک دوره صد روزه و یک سال دوره ضمن خدمت پیشبینی شده است ضمن اینکه در پایه دوره مهارت آموزی، آزمون اصلح نیز گرفته میشود.
معاون برنامهریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه شرایط ورود را تسهیل کردیم، اما شرایط پذیرش در آزمون سخت دیده شد، گفت: گستره رشتههای آزمون استخدامی را توسعه دادیم و این در حالی است که قبلا چند رشته محدود بود و رقابت پذیری را کمرنگ میکرد و ۷۰ درصد داوطلبان از دانشگاههای غیرتراز بودند.
ستاریفرد ادامه داد: رشتهها شرکت در آزمون در سه دسته علوم اسلامی، علوم انسانی و علوم پایه پیشبینی شد و افرادی که دارای مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد بوده یا فارغ التحصیلان حوزه علمیه میتوانند در این آزمون شرکت کنند. همکارانی که در مدارس دولتی، خرید خدمات، نهضت سوادآموزی و مدارس غیردولتی کار میکنند میتوانند مبتنی بر شرایط در این آزمون شرکت کنند.
وی با بیان اینکه امروز آخرین مهلت ثبت نام در آزمون استخدامی است، اضافه کرد: اگر نیاز باشد مهلت ثبتنام در آزمون تمدید میشود.
معاون برنامهریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: آزمون هشتم اردیبهشت ۱۴۰۲ برگزار خواهد شد و پایان اردیبهشت هم نتایج اولیه اعلام میشود و از اول خرداد مصاحبه و ساز و کار ارزیابی آغاز میشود. آزمون کتبی ۴۰۰ از هزار و مصاحبه و ارزیابی تکمیلی ۶۰۰ امتیاز از هزار دارد. ضمن اینکه بازه زمانی مصاحبه ۴۰ روز است و تا نیمه تیر ادامه دارد.
ستاریفرد افزود: دوره مهارت آموزی تا اواخر شهریور است و دوره مجازی نیز در بازه ارزیابی تکمیلی پیشبینی شده است و پذیرفته شدگان نهایی از اول مهر وارد کلاس درس میشوند و دوره مهارت آموزی هم ادامه دارد.
وی با تأکید بر اینکه ضرایب آزمونی تغییر کرد و ۴۰ درصد به آزمون کتبی و ۶۰ درصد به مصاحبه اختصاص دارد، گفت: امیدواریم بتوانیم آن افرادی که شایستگی لازم را دارند شناسایی کنیم. فرایند و سازوکار منسجم و مدون را برای ارزیابی پیش بینی کردیم و افراد به صورت پیمانی جذب میشوند و صورت حکم کارگزینی منوط به نظر گزینش است.
ستاریفرد به موضوع فوقالعاده ویژه معلمی اشاره کرد و گفت: امیدواریم دولت و مجلس کمک کنند تا موضوع فوق العاده ویژه معلمی به سرانجام برسد. معلمی را به عنوان شغل تعریف نمیکنیم بلکه هنر است و کسی که روحیه ایثار از خودگذشتگی و عشق به تدریس دارد باید در این حرفه فعالیت کند.
انتهای پیام/