رشد دو برابری صدور اسناد مالکیت کشاورزی در استان خوزستان /حدنگاری ۴۲۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان

8:04 - 09 اسفند 1401
کد خبر: ۴۷۰۰۸۳۶
دسته بندی: قضایی ، حقوقی
رشد دو برابری صدور اسناد مالکیت کشاورزی در استان خوزستان /حدنگاری ۴۲۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان
رئیس کل دادگستری خوزستان از رشد دو برابری صدور اسناد مالکیت کشاورزی در استان خوزستان خبر داد و گفت: در ۱۱ ماهه امسال، بیش از ۲۱۰ هزار هکتار از اراضی زراعی استان حدنگاری و برای آن‌ها سند رسمی صادر شد که باتوجه به عملکرد ادوار گذشته، در سال جاری جهش بیش از دو برابری داشته به‌طوری‌که مساحت اراضی حدنگاری شده استان اکنون به حدود ۴۲۰ هزار هکتار رسیده است.

خبرگزاری میزان-حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای ۱۸ بهمن ماه طی سخنانی در آیین افتتاح ۲۲ پروژه عمرانی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور بر بهره‌گیری هرچه بیشتر از فناوری‌های نوین جهت پیشبرد امور ثبتی و تسهیل خدمت‌رسانی به مردم از این طریق تأکید کرد.  

رئیس دستگاه قضا ضمن قدردانی از پیگیری و حساسیت رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک در مقوله تکمیل حدنگاری اراضی گفت: رئیس سازمان ثبت قول داده که تا پایان امسال حدنگاری اراضی را به یک نقطه قابل قبولی برساند؛ من نیز باید تأکید کنم که پیگیری و تکمیل مقوله حدنگاری، نیاز به همت مضاعف دارد چراکه تکمیل و به سرانجام‌رساندن این موضوع، بسیار زمان برده است.  

وی ادامه داد: در راستای تکمیل و به سرانجام رساندن حدنگاری اراضی، بخش‌های مختلف قوه قضاییه باید به سازمان ثبت کمک کنند و چنانچه سایر دستگاه‌های مسئول در قضیه حدنگار، وظایف خود را به نحو مطلوب انجام نمی‌دهند، سازمان ثبت باید این موضوع را از طریق سازمان بازرسی و سایر بخش‌های ذی‌ربط در قوه قضاییه پیگیری کند.   

وی ضمن قدردانی از پیگیری و حساسیت رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک در مقوله تکمیل حدنگاری اراضی گفت: رئیس سازمان ثبت قول داده که تا پایان امسال حدنگاری اراضی را به یک نقطه قابل قبولی برساند؛ من نیز باید تأکید کنم که پیگیری و تکمیل مقوله حدنگاری، نیاز به همت مضاعف دارد چراکه تکمیل و به سرانجام‌رساندن این موضوع، بسیار زمان برده است.  

وی ادامه داد: در راستای تکمیل و به سرانجام رساندن حدنگاری اراضی، بخش‌های مختلف قوه قضاییه باید به سازمان ثبت کمک کنند و چنانچه سایر دستگاه‌های مسئول در قضیه حدنگار، وظایف خود را به نحو مطلوب انجام نمی‌دهند، سازمان ثبت باید این موضوع را از طریق سازمان بازرسی و سایر بخش‌های ذی‌ربط در قوه قضاییه پیگیری کند.  

حسن بابایی در نشست با مدیران کل و رؤسای واحد‌های ثبتی استان‌های قم و سمنان در ۲۴ بهمن سال جاری  آخرین وضعیت حدنگاری (کاداستر) و عقد قرارداد‌های لازم با شرکت‌های مشاور جهت تهیه نقشه را در این استان‌ها مورد بررسی قرار داد.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با اشاره به اهمیت رعایت تمامی شرح خدمات در قرارداد‌های تطبیق و مستندسازی اراضی کشاورزی (زراعی و باغی) و عمل کامل به آن از سوی شرکت‌های طرف قرارداد گفت: مطابق مصوبات کمیسیون اصل ۹۰  تولیت حدنگاری با سازمان ثبت است و تمامی اعتبارات مربوط به تهیه نقشه، به روز رسانی، تصویربرداری و تهیه ارتوفتو با اعتبارات در اختیار این سازمان انجام می‌گیرد و باید امور اراضی نیز حتما علاوه بر تأیید سازمان، این نقشه‌ها بررسی و تأیید کند.

بابایی افزود: با برنامه ریزی‌های صورت گرفته و انجام بسیاری از این فرآیند از طریق شرکت‌های مشاور با نظارت‌های دقیق، دیگر هیچ هزینه‌ای از کشاورزان و روستائیان نباید دریافت شود.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با بیان اینکه دستگاه‌هایی که برای حدنگاری و تثبیت اراضی و املاک تحت تولیت خود مدارک لازم را ارائه ندهند و جدیت نداشته باشند حتماً مورد بازخواست قرار می‌گیرند اظهار کرد: رئیس قوه قضاییه نیز بر این مسئله تأکید دارند و باید هرچه زودتر با مطالبه گری و جسارت مدیران ثبتی در صدور سند و همراهی دستگاه‌های مرتبط این مهم به نتیجه برسد و برای پیشبرد آن، رؤسای کل دادگستری و دادستان‌ها نیز پای کار هستند و از تمام ظرفیت دستگاه قضایی برای اجرای قانون جامع حدنگار استفاده خواهد شد.

در همین راستا علی دهقانی رئیس کل دادگستری خوزستان  در گفتگو با میزان گفت: در ۱۱ ماهه امسال، بیش از ۲۱۰ هزار هکتار از اراضی زراعی استان حدنگاری و برای آن‌ها سند رسمی صادر شد که باتوجه به عملکرد ادوار گذشته، در سال جاری جهش بیش از دو برابری داشته به‌طوری‌که مساحت اراضی حدنگاری شده استان اکنون به حدود ۴۲۰ هزار هکتار رسیده است.
وی اظهار کرد: در اجرای دستور رئیس  قوه قضاییه مبنی بر اجرای طرح حدنگاری اراضی کشاورزی و تاکید رئیس محترم ثبت اسناد و املاک در این خصوص، ضمن ابلاغ موضوع به کلیه واحد‌های قضائی استان و تعیین معاونت قضایی ویژه در دادگستری استان به عنوان قاضی ویژه حدنگار، اقدامات موثری در سطح استان صورت پذیرفته است.

رئیس کل دادگستری استان خوزستان با اشاره به این که خوزستان با داشتن بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار از اراضی زراعی کشور، بیشترین مساحت زمین‌های کشاورزی را در میان سایر استان‌ها دارد، افزود: در همین راستا باتوجه به اهمیت موضوع و هماهنگی اداره کل ثبت اسناد و املاک خوزستان، هدف‌گذاری و تشکیل کارگروه حدنگاری تحت نظارت قاضی ویژه حدنگار در دستور کار قرار گرفت و با برگزاری جلسات متعدد در شهرستان‌های استان و نظارت و رصد مستمر، این موضوع به عنوان یکی از اولویت‌های استان، پیگیری شد.

 دهقانی با بیان این که هر ماه شاهد عملکرد بیشتری در این زمینه هستیم، گفت: هدف‌گذاری این کارگروه برای پایان سال، رقمی بیش از ۵۰۰ هزار هکتار است که برای تحقق این هدف، دستگاه‌های اجرایی مرتبط با موضوع از جمله ثبت اسناد و املاک، منابع طبیعی و جهاد کشاورزی می‌بایست به سرعت پرونده‌های کمیسیون رفع تداخل را رسیدگی و زمینه را برای اجرای حدنگاری اراضی کشاورزی فراهم کنند.

رئیس کل دادگستری خوزستان در ادامه به موانع پیش روی طرح حدنگاری اراضی کشاورزی اشاره کرد و گفت: تصرفات مازاد بر نسق زارعین، قانون منع خرد شدن اراضی کشاورزی و عدم تناسب نصاب‌های تفکیک و افراز اراضی کشاورزی با قطعات ایجاد شده کشاورزی از جمله این موانع است که ضرورت اصلاح قوانین مرتبط و یا تدوین دستورالعمل مشترک بین دستگاه‌های مرتبط جهت مرتفع کردن موانع حدنگاری را می‌طلبد.

دهقانی تاکید کرد: رفع بسیاری از این موانع نیاز به تصمیم‌سازی سازمانی و در سطح ملی دارد که سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به عنوان متولی امر حدنگاری می‌بایست سریعا نسبت به شناسایی این موانع و حل مشکلات پیش رو اقدام کند.

وی با اشاره به عملکرد ۶۷ هزار هکتاری بهمن ماه در حوزه حدنگاری اراضی کشاورزی استان خوزستان، گفت: برگزاری جلسات و رفع مشکلات موجود میان اداره کل منابع طبیعی و برخی سازمان‌ها و ادارات استان، منجر به صدور اسناد مالکیت برای این اراضی شد و امیدواریم این روند تا پایان طرح ادامه داشته باشد.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *