۷ حقیقت با یک آزمایش خون ساده که شما را شگفت زده میکند/ دلایلی که مانع از آب شدن چربی شکم میشود/ ۹ هشدار که خبر از ام اس میدهد
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ،شاید برایتان جالب و حیرتانگیز باشد که بدانید پزشک با توجه به آزمایش خونتان، سن بیولوژیک شما و میزان افسردگی شما را میتواند تشخیص دهد.میزان کلسترول، تعداد گلبولهای سفید و قرمز، میزان کمبود مواد مغذی، اینها و خیلی اطلاعات دیگر را آزمایش خون به شما نشان میدهد؛ اما آیا میتواند سن بیولوژیک شما را هم نشان داده یا بگوید که افسردهاید یا نه؟
۱. سن واقعی شما
در مقایسه با سن تقویمیتان که در واقع مدت زمانی است که از زمان تولد گذراندهاید، سن بیولوژیک شما به سن بدن و سیستم داخلی آن در مقایسه با افراد هم سن و سالتان مربوط میشود؛ بنابراین وقتی در ۵۲ سالگی باشید، ممکن است سن بیولوژیکی شما نزدیک به سن یک فرد سالم ۴۸ ساله باشد. تحقیقات نشان میدهد در شرایطی که مصرف سیگار، بالا بودن شاخص حجم بدن (BMI) یا خوردن فراوان نوشیدنیهای شیرینشده صنعتی میتواند ۲ تا ۶ سال به سن بیولوژیکی شما بیافزاید، در حالیکه ترک این مواد به خاطر ورزش میتواند به کاهش همین تعداد سال بیانجامد.
۲. خطرآلزایمر در شما –از هماکنون تا ۱۰ سال آینده
محققان بریتانیایی در سال ۲۰۱۵ دریافتند میزان خون گروه کوچکی از پروتئینها نشاندهنده این است که آیا طی ۱۰ سال آینده پیش از بروز هیچ نوع علائمی دچار آلزایمر خواهید شد یا نه. البته این تحقیق هنوز در مراحل ابتدایی قرار دارد، اما محققان معتقدند شناسایی هر چه زودتر افرادی که در معرض این خطر هستند میتواند در درمانِ مؤثر آن مفید واقع شود.
۳. اگر دچار ضربه مغزی شده باشید
مدتهاست که پزشکان تلاش دارند که پروتکلی ارائه دهند تا به طور دقیق بتواند این مسئله را ارزیابی کند که اگر کسی دچار ضربه مغزی شده یا نشده باشد، ممکن است ظرف چند ساعت یا چند روز پس از وقوع حادثه علائم بارزی از خود نشان ندهد.این مشکلی بزرگ خصوصا برای ورزشکاران، محسوب میشود چرا که ضربه دوم در فاصله نزدیک از ضربه اول میتواند کشنده بوده و یا منجر به مشکلات شناختی طولانی شود. به خاطر داشته باشید که ضربه مغزی در سنین بالاتر میتواند به آلزایمر بیانجامد. آزمایش خون میتواند این مسئله را مشخص کنید که آیا بیش از ۷ روز است دچار ضربه مغزی شدهاید یا نه.
۴. میزان کمآبی بدن
کمآبی باعث وارد آمدن فشار به قلبتان میشود، خستگیتان را افزایش میدهد و مانع از آن میشود تا به درستی فکر کنید؛ و تقریبا ۲۰ درصد از افراد پابهسنگذاشتهای که از تجهیزات کمکی برای زندگی استفاده میکنند دچار مشکل کمآبی بدن هستند، و این بیشتر به خاطر آن است که به اندازه کافی مایعات نمینوشند. تحقیقات نشان داده که یک آزمایش خون ساده میتواند به پزشک نشان دهد که آیا میزان کمآبیتان در وضعیت خطرناکی است یا نه.
۵. شدت غم و ناراحتیتان
شاید برای بسیاری از مردم بسیار دشوار باشد که بتوانند بین فشار و تنشی که به خاطر غم و ناراحتی برایشان پیش میآید و اشکال بدتر افسردگی تمایز قائل شوند. اخیرا طی تحقیقی که محققان استرالیایی انجام دادند مشخص شده مادّه شیمیایی خاصی در مغز وجود دارد که میتوان آن را در خون یافت و کم یا زیاد بودن انتشار هورمون شادی و نشاط را در بدن نشان میدهد.
۶. سرماخوردگیها
آزمایش خون میتواند تمام ویروسها یا سرماخوردگیهایی را که گذراندهاید به پزشک نشان دهد.نتیجه تحقیقات اخیری که در نشریه Science منتشر شد نشان میدهد بدن شما در واکنش به بیماری، پادتن تولید میکند تا از شرّ آنها خلاص شود؛ و این پادتنها باقی عمرتان در خون میمانند. تشخیص اینکه چه پادتنهایی در خونتان وجود دارد با کمک آزمایش خون به پزشک کمک میکند تا داروها و درمانهای مؤثرتری را تجویز کند.
علل ایجاد درد کلیه
۱- آترواسلکروز یا تصلب شرایین سرخرگهای کلیوی در اثر تشکیل لخته خونی یا ایسکمی (کم خونی موضعی در اثر انسداد رگ): هر نوع قطع جریان خون در کلیهها نیاز به درمان فوری دارد و باید سریعاً به پزشک مراجعه کرد.
۲- خونریزی کلیه (هموراژی)
۳- کلیه نعل اسبی: یک بیماری مادرزادی است که در آن دو کلیه از قسمت پایین به هم چسبیده اند.
۴- هیدرونفروز: ورم کلیهها در اثر برگشت و تجمع ادرار است.
۵- سرطان کلیه (یا تومور کلیه): تومور یا سرطان کلیه میتواند رشد کند و باعث کشیدگی کلیه شود یا اعصاب کلیه را تحت تأثیر قرار دهد و باعث بروز درد شود.
۶- عفونت کلیه (پیلونفریت)
۷- بیماری کلیه پلی کیستیک (تشکیل کیست در کلیه): بیماری کلیه پلی کیستیک یک بیماری ارثی است که باعث بزرگ شدن کلیهها و بروز درد شدید میشود که معمولاً در قسمت جلوی شکم احساس میشود تا در قسمت کمر.
۸- ترومبوز سیاهرگهای کلیه (تشکیل لخته خونی در سیاهرگهای کلیه)
۹- عفونت مجاری ادراری
۱۰- انسداد جریان ادراری: برخی مشکلات باعث انسداد تدریجی جریان ادرار میشود (انسداد ناگهانی جریان ادرار در سنگ کلیه دیده میشود). در این حالت کلیهها کش میآیند و درد شدیدی بروز میکند.
۱۱- گرفتگی عضلات مثانه و میزنای: وقتی مثانه کاملا پر از ادرار است، قبل و در طی ادرار کردن، باعث بروز درد و ناراحتی در قسمت پایین شکم یا ناحیه خروج ادرار میشود. این درد مستقیما به کلیهها مربوط نیست، ولی مربوط به انقباض عضلات غیر ارادی میزنای و مثانه است. مدت این درد کوتاه است و بایستی فورا بعد از تخلیه مثانه، برطرف شود.
عللی که در اینجا ذکر شدند، باعث ایجاد درد کلیه میشوند. ولی برای تشخیص صحیح علت، باید به پزشک متخصص کلیه مراجعه کنید.
کی به پزشک مراجعه کنیم؟
در صورت مشاهده موارد زیر سریعاً به پزشک مراجعه کنید:
- درد شدید، مداوم و یک طرفه در قسمت کمر یا پهلو
- تب، درد بدن و خستگی
- ابتلا به عفونت مجاری ادراری به تازگی
- درد شدید کلیه همراه با ادرار خونی یا بدون آن
بسیاری از افراد لیمو شیرین را به عنوان میوهای که سرما خوردگی را درمان میکند میشناسند. اما این میوه جذاب خواص دیگری نیز دارد:
_همانطور که بسیاری از افراد میدانند لیمو شیرین ویتامین سی بالایی دارد
_لیمو شیرین به عملکرد دستگاه گوارش کمک میکند و درمانگر سیستم گوارش است
_لیمو شیرین به کاهش التهابات پوستی کمک میکند و بنابراین پوستی سالمتر به شما تقدیم میکند
_لیمو شیرین خواص سم زدایی دارد. یعنی میتواند به شما کمک تا بدن خود را از سموم مختلف پاک کنید
_مصرف لیمو شیرین در فصل پاییز به کاهش حملات آسم کمک میکند و در نتیجه برای افرادی که مبتلا به تنگی نفس هستند بسیار مفید است
_شاید بسیاری از افراد ندانند که لیمو شیرین دارای مقادیری قابل توجه از کلسیم است و در نتیجه میتوان با مصرف لیموشیرین با مشکلات مرتبط با کمبود کلسیم مبارزه کرد
_لیمو شیرین با کلسترول بد خون مبارزه میکند و این یعنی سلامت قلب و عروق
_لیمو شیرین سرشار از خواص ضد سرطانی است و در نتیجه برای افرادی که به سلامت خود اهمیت میدهند مفید است
_لیمو شیرین سیستم گوارش را تنظیم میکند.
منبع عالی برای ویتامینها
آب اسفناج سرشار از ویتامینها و مواد مغذی دیگر است. مصرف اسفناج میتواند به راحتی مقدار مصرف توصیه شده روزانه برای ویتامین A را تامین کند. این ویتامین برای سلامت تیروئید، سیستم ایمنی قوی، و دید خوب در شب ضروری است. جدا از ویتامین A، آب اسفناج حاوی روی، فیبر، نیاسین، ویتامینهای B۶، C، E، K، کلسیم، منیزیم، پروتئین، آهن، فولات، مس، تیامین، پتاسیم، منگنز، و فسفر است.
کاهش فشار خون
سطوح بالای پتاسیم در آب اسفناج میتواند به افرادی که دارای فشار خون بالا هستند، کمک کند. پتاسیم میتواند آثار بد سدیم در بدن را خنثی کند که به نوبه خود میتواند در تنظیم سطوح سدیم و بهبود مشکلات فشار خون بالا کمک کند. به طور کلی، سبزیهایی مانند اسفناج و کیل غذاهایی خوب برای افراد مبتلا به پرفشاری خون محسوب میشوند.
حفظ وزن
آب اسفناج حاوی فیبر زیادی است. یک وعده آب اسفناج میتواند تا ۳ گرم فیبر داشته باشد. مقدار مصرف توصیه شده روزانه برای فیبر برای مردان ۳۸ گرم و برای زنان ۲۵ گرم است. از آنجایی که بیشتر مردم به میزان کافی در روز فیبر مصرف نمیکنند، نوشیدن آب اسفناج میتواند به بهبود این شرایط کمک کرده و احساس سیری را نیز هرچه بیشتر تقویت کند. این شرایط میتواند به حفظ وزن و کاهش خطر ابتلا به یبوست کمک کند.
سلامت استخوانها
زمانی که موضوع سلامت استخوانها مطرح میشود، کلسیم یکی از مواد مغذی کلیدی در نظر گرفته میشود. یک وعده آب اسفناج میتواند ۱۲ درصد از مقدار مصرف توصیه شده روزانه برای کلسیم را تامین کند. دندانها نیز برای حفظ سلامت خود به کلسیم نیاز دارند. با حفظ سطوح سالم کلسیم در بدن به طور قابل توجهی خطر پوکی استخوان را کاهش میدهید. همچنین، این ماده مغذی به انقباض رگهای خونی و ماهیچهها کمک میکند.
رشد گلبولهای قرمز خون
زمانی که مواد مغذی مورد نیاز خود را در اختیار دارید، بدن قادر است به میزان کافی گلبولهای قرمز تولید کند تا خللی در شرایط سلامت شما ایجاد نشود. آب اسفناج به عنوان یک خونساز کارآمد شناخته میشود. افزون بر این، ویتامین K موجود در اسفناج به حفظ غلظت خون سالم، و توانایی لخته شدن آن کمک میکند.
تقویت مو
آب اسفناج برای حفظ سلامت مو و پوست نیز مفید است. سرشار از ویتامینهای A و C و آهن، این نوشیدنی به سود پوست و مو عمل میکند. ویتامین C برای تولید کلاژن ضروری است که ماده کلیدی برای حفظ سلامت پوست و مو محسوب میشود. ویتامین A یک ماده مهم برای سبوم، چربی طبیعی مو، است. سطوح پایین آهن نیز میتواند خطر ریزش مو را افزایش دهد.
سلامت گوارشی
از آنجایی که آب اسفناج حاوی فیبر است، به بهبود مشکلات گوارشی نیز کمک کند. مصرف این نوشیدنی احتمال پرخوری را کاهش داده، و به اجابت مزاج راحت کمک میکند. فیبر غذایی احتمال ابتلا به یبوست را کاهش میدهد.
سلامت قلب
بیماری قلبی یکی از دلایل اصلی مرگ و میر مردم در جهان است. حفظ سلامت خوب قلبی عروقی یکی از فواید مصرف آب اسفناج است. این نوشیدنی حاوی فولات، به نام اسید فولیک و ویتامین B۹ نیز شناخته میشود، است که به کاهش خطر سکته مغزی، سخت شدن دیواره سرخرگ ها، و حفظ انعطاف پذیری رگهای خونی کمک میکند. این موارد در پیشگیری و ریکاوری از حمله قلبی کلیدی هستند. سطوح بالای نیترات در آب اسفناج نیز میتواند مدت زمان ریکاوری پس از حمله قلبی را تسریع کند.
نکتههایی برای تهیه نوشیدنی اسفناج
اگر علاقه چندانی به آب اسفناج خالی ندارید میتوانید نکتههای زیر را برای بهبود عطر و طعم آن مد نظر قرار دهید:یک پایه از خیار، کدو سبز، کاهوی رومی، هویج یا جعفری تهیه کنید. آنها دارای یک شیرینی طبیعی هستند و مکملی خوب برای اسفناج هستند.به نوشیدنی خود ادویهها و گیاهان دارویی که به بهبود عطر و طعم کمک میکنند، اضافه کنید. این کار را به آرامی انجام دهید تا زمانی که به عطر و طعم دلخواه برسید.آب اسفناج ممکن است عطر و طعمی قوی برای شما داشته باشد. شما میتوانید آن را عصارههای دیگر مانند کرفس، لیمو یا سیب ترکیب کنید.گاهی اوقات به جای اندکی شیرینی شاید به اندکی تندی و گرما علاقه داشته باشید. در همین راستا، شما میتوانید افزودن فلفل هالوپینو یا چیلی قرمز به آب اسفناج را مد نظر قرار دهید.از دیگر ادویههایی که میتوانید برای بهبود عطر و طعم آب اسفناج مد نظر قرار دهید میتوان به نعناع و زنجبیل اشاره کرد.برای برخی افراد ترکیب کیل و اسفناج ممکن است طعم خوشایندی نداشته باشد، اما با افزودن اندکی فلفل چیلی میتوانید این مساله را برطرف کنید. آب سیب و لیمو نیز میتوانند به بهبود عطر و طعم این نوشیدنی کمک کنند.افزودن میوههایی مانند سیب، آناناس، و موز به مخلوط کن همراه با اسفناج میتواند به طور طبیعی عطر و طعمی شیرین برای شما به ارمغان آورد.برخی افراد به آب اسفناج شیر اضافه میکنند که نه تنها مواد مغذی بیشتری به این نوشیدنی اضافه میکند، بلکه بافتی کرمی و نرم به آن میبخشد.
اگر شما نیز چربی شکمی داشته باشید به خوبی میدانید که از بین بردن آن کار زیاد آسانی نیست. زمانی که صحبت از چربی شکمی میشود سوءتفاهمهای زیادی برای بیشتر افراد به وجود میآید.بیشتر افراد برنامههای خاصی را دنبال میکنند، اما غذا یا ورزشی وجود ندارد که بتواند چربی شکم را هدف قرار دهد و آن را به طور کلی از بین ببرد. تنها چیزی که میتواند به شما کمک کند تغییر سبک زندگی است.برخی از عادتهای روزانه میتواند فرآیند آب شدن چربی شکم را کندتر کند یا حتی آن را متوقف سازد.در ادامه مقاله با ما همراه باشید تا دلایل شگفت انگیزی که باعث میشود نتوانید این چربی را از بین ببرید با هم مرور کنیم.
حتی مواد غذایی فرآوری شده کم کالری دارای قند و سدیم بالایی هستند؛ بنابراین مصرف مقادیر زیاد از این مواد باعث افزوده شدن چربی شکمی خواهد شد. غذاهای نمک دار باعث میشود شکم شما نفخ بیشتری داشته باشد و بدن قند اضافی را به صورت چربی ذخیره میکند. بر اساس مطالعات انجام شده که در مجله Hepatology منتشر شده است، افرادی که تنقلات و غذاهای فرآوری شده با مقادیر بالای قند و چربی به وعده غذایی روزانه خود اضافه میکنند، چربی شکمی بیشتری نسبت به سایر افراد خواهند داشت.
شما تنها از تمرینات کرانچ استفاده میکنید:
هدف قرار دادن یک بخش از بدن کمکی به کاهش چربی آن ناحیه نخواهد کرد. برای اینکه نتیجه مورد نظر خود را دریافت کنید باید کل وزن خود را کاهش دهید. به عبارت دیگر، دراز و نشست تنها باعث ساخت ماهیچه میشود، اما هنوز هم چربی پنهانی در زیر پوست وجود دارد. با گذشت زمان این چربی بیشتر میشود و شکم شما ظاهر خوبی نخواهد داشت. بهترین رویکرد این است که بر روی حرکاتی تمرکز کنید که همه قسمتهای بدن را تحت تاثیر خود قرار میدهد. ساخت عضلات بزرگتر همچون عضلات بازو و پا باعث افزایش حجم ماهیچهها میشود و بدن میتواند کالری بیشتری بسوزاند.
خواب کافی ندارید:
همه افراد میدانند که نداشتن خواب کافی و مناسب میتواند باعث افزایش وزن شود. مطالعات انجام شده نشان میدهد که این افزایش در بخش شکمی بیشتر خواهد بود. بر اساس تحقیقاتی که دانشمندان انجام دادهاند افرادی که به طور متوسط ۵ ساعت یا کمتر خوابیدهاند بیشتر از سایر افراد اضافه وزن داشتهاند. نداشتن خواب کافی باعث آزاد شدن هورمونهای گرسنگی میشود و افراد را به خوردن بیشتر ترغیب مینماید. زمانی که خسته باشید رغبت کمتری برای انجام تمرینات ورزشی خواهید داشت.
برخی از تمرینات ورزشی میتواند باعث افزایش وزن شود:
تمرینات قدرتی باعث ساخت عضله میشود. در این صورت بدن از کالری بیشتری نسبت به چربی استفاده خواهد کرد. اگر شما میخواهید چربی ناحیه شکمی را کمتر کنید باید بر روی تمرینات قلبی با شدت متوسط –بالا تمرکز کنید. تمرینات ایروبیک برای سوزاندن کالریهایی که به شکل چربی ذخیره شده بسیار مفید است. بر اساس مطالعات و تحقیقات انجام شده ترکیب تمرینات ورزشی تاثیر بسیار زیادی بر روی آب کردن چربی شکمی دارد.
غذاهای خوب و سالم
بله این موضوع درست است که خوردن چربیهای اشباع نشده سالم موجود در آجیلها، آووکادو و روغن سبزیجات میتواند شما را سیر نگه دارد و باعث کاهش وزن شود، اما برخی از افراد در خوردن این غذاهای سالم نیز افراط میکنند.۲۸ گرم بادام تقریبا ۱۶۴ کالری دارد؛ بنابراین خوردن مقدار زیاد این مواد هم میتواند کالری بدن را تا حد زیادی بالا ببرد؛ بنابراین از یک پزشک متخصص کمک بگیرید و مقدار مناسبی از این مواد را مصرف نمایید.
خوردن نوشابههای رژیمی را کنار نگذاشتهاید:
مطالعات انجام شده نشان میدهد افرادی که خوردن نوشابههای رژیمی را ترک نکردهاند سه برابر بیشتر از سایر افراد چربی شکمی خواهند داشت. اگرچه متخصصان در مورد دلیل این امر زیاد مطمئن نیستند، اما معتقدند که شیرین کنندههای طبیعی ممکن است متابولیسم بدن را تا حد زیادی کمتر کند؛ بنابراین بهتر است به جای این نوشیدنیها به مواردی همچون آب روی بیاورید. همچنین شما میتوانید کمی لیموی تازه را داخل آب بریزید و بنوشید. بدن شما از آب برای شکستن سلولهای چربی استفاده میکند بنابراین آب رسانی منظم بسیار مهم است. اگر دوست دارید نوشیدنی شما طعم بهتری داشته باشد میتوانید از چایهای گیاهی مختلف استفاده کنید.
یک محقق و پژوهشگر طب سنتی بیان کرد:انار ترش طبعی سرد و خشک و انار شیرین مزاجی سرد و معتدل دارد و این میوه حاوی ویتامینهایی مانند A، E، C و اسید فولیک است.وی با اشاره به اینکه انار آنتی اکسیدانی بسیار قوی است؛ اظهار داشت:طبق بررسیهای انجام شده، خاصیت آنتی اکسیدانی انار ۳ برابر چای سبز است و آب انار از تجمع پلاکتها در عروق خونی جلوگیری میکند.این پژوهشگر عنوان کرد:مصرف انار سبب تصفیه خون و دفع سموم بدن میشود، همچنین این میوه با از بین بردن اسیدهای چرب نقش موثری در کاهش چربیهای اطراف شکم دارد.عظمایی با عنوان اینکه انار تاثیر بسزایی در کاهش فشار و قند خون دارد؛ یادآور شد:مصرف این میوه برای افرادی که دچار خارش بدنهستند و طبع گرمی دارند توصیه میشود، همچنین رب انار خاصیت چاق کنندگی دارد بنابراین مصرف آن برای افراد لاغر مفید است.
فواید و مضرات خوردن انار
وی ابراز کرد:مصرف انار در دوران بارداری موجب زیبایی چهره نوزاد میشود و مصرف رب انار نیز از ویار حاملگی جلوگیری میکند. استفاده از آب انار در زمان بارداری مانع از آسیب رسیدن به مغز جنین میشود.این پژوهشگر توصیه کرد:مصرف انار همراه با گلپر از ایجاد دل درد جلوگیری میکند و از طرفی سبب جذب بهتر آن میشود. بهترین زمان مصرف این میوه صبح ناشتا همراه با مقداری گلپر است.وی همچنین تصریح کرد:آب انار حاوی ترکیباتی مانند کلاژن و الاستین است بنابراین مصرف آن نقش چشمگیری در از بین بردن ترکهای پوستی دارد و سبب حفظ جوانی و شادابی پوست میشود.وی عنوان کرد:مبتلایان به زخم معده باید از مصرف انار ترش اجتناب کنند، زیرا استفاده از این میوه سبب تشدید زخم معده میشود. همچنین استفاده از انار شیرین در افراد سردمزاج توصیه میشود همچنین این افراد باید پس از خوردن این میوه مقداری نبات و زنجبیل مصرف کند.گفتنی است؛ مصرف بیش از حد انار و رب انار سبب یبوست میشود بنابراین مصرف انار همراه با هستههای آن در مبتلایان به اسهال مفید است همچنین زیاده روی در مصرف انار ترش سبب کاهش هورمونهای مردانه میشود.
نسترن، نوعی رز وحشی با گلهای ریز است که به رنگهای سفید، قرمز و زرد یافت میشود و بوی کم، اما مطبوعی دارد. قسمتهای مورد استفاده این گیاه میوه تازه یا خشک شده، برگ و گل آن است. در این مطلب برخی از خواص نسترن را بیان میکنیم.
طبع میوه نسترن
میوه نسترن از نظر طب سنتی ایران، معتدل و خشک است.
ترکیبات میوه نسترن
میوه نسترن سرشار از ویتامین C است؛ به طوری که در ۱۰۰ گرم آن، ۶۰۰ میلیگرم ویتامین C وجود دارد، در حالی که در ۱۰۰ گرم پرتقال فقط ۵۰ میلیگرم ویتامین C موجود است؛ بنابراین مقدار ویتامین C میوه نسترن ۱۲ برابر پرتقال و ۳ برابر لیموترش است.
خواص قلبی و عروقی نسترن
دمنوش نسترن در درمان بیماریهای قلبی مفید است همچنین میوه نسترن سبب کاهش فشار خون میشود.دمنوش نسترن تپش قلب را رفع میکند برای این منظور ۱۰ گرم میوه نسترن را سه ساعت در ۳۰۰ سیسی آب خیس کنید سپس ۵ دقیقه آن را بجوشانید و بگذارید ۱۵ دقیقه دَم بکشد؛ روزانه ۳ فنجان از این دمنوش را میل کنید.
خواص گوارشی نسترن
دمنوش میوه نسترن، مقوی معده است. این دمنوش اسهال، انقباض ماهیچههای معده و انگل روده را از بین میبرد.
اثرهای نسترن بر دستگاه ادراری
برای درمان تورم کلیه و مجاری ادراری از نسترن استفاده میشود. میوه نسترن نقش موثری در دفع سنگ کلیه دارد برای این منظور ۱۵ گرم میوه خرد شده نسترن را در ۳۰۰ سیسی آب بجوشانید و بگذارید ۱۵ دقیقه دَم بکشد؛ قبل از هر وعده غذایی یک لیوان از این دمنوش را میل کنید.برای درمان بند آمدن ادرار، ۱۰ گرم میوه نسترن را در ۳۰۰ سیسی آبجوش بریزید و بگذارید ۱۵ دقیقه دَم بکشد قبل از هر وعده غذایی یک فنجان از این دَمکرده را بنوشید.
اثرهای نسترن بر دستگاه حرکتی
نسترن تاثیر بسزایی در درمان نقرس دارد.برای بهبود شکستگی استخوان، ضمادی از برگ نسترن درست کنید و آن را روی محل شکستگی قرار دهید.
اثرهای نسترن بر دستگاه عصبی
میوه نسترن خاصیت آرامبخشی دارد و بیخوابی را برطرف میکندهمچنین جهت رفع غم و اندوه باید ۱۰ گرم میوه نسترن را در ۳۰۰ سیسی آب سه ساعت خیس کنید سپس آن را حرارت دهید تا به جوش آید و بگذارید ۱۵ دقیقه دَم بکشد؛ روزانه ۳ فنجان از این دمنوش را میل کنید.
خواص پوستی نسترن
نسترن سرعت جریان خون را در پوست افزایش میدهد و پوست را لطیف میکند و دمکرده برگ و گل نسترن برای شستشوی زخم و سوختگیها استفاده میشود.
اثرهای نسترن بر غدد
نسترن بوی بد بدن را دفع میکند. افرادی که زیاد عرق میکنند باید بدن خود را پس از استحمام با دَمکرده گل و برگ نسترن بشویند.
طرز تهیه دمنوش میوه گل نسترن
سه قاشق غذاخوری میوه خردشده نسترن را در آب جوش بریزید و بگذارید ۱۵ تا ۲۰ دقیقه دَم بکشد سپس آن را صاف و میل کنید؛ این دمنوش را میتوان روزانه سه بار مصرف کرد.
موارد منع مصرف میوه گل نسترن
میوه گل نسترن قند خون را کاهش میدهد بنابراین مبتلایان به دیابت باید در مصرف این دمنوش احتیاط کنند؛ استفاده از دمنوش میوه گل نسترن برای زنان باردار ممنوع است.
همه ما درباره فواید روغن زیتون و این که استفاده از زیتون میتواند فوایدی فراتر از بهبود عطر و مزه یک سالاد یا پیتزا را ارائه کند، چیزهایی شنیده ایم. در حقیقت، این ماده غذایی منبعی سرشار از فواید سلامت مختلف است.زیتون در سراسر سال در دسترس ما قرار دارد. زیتونی که تازه از درخت چیده شده است برای مصرف بیش از اندازه تلخ است و نیازمند پشت سر گذاشتن مراحلی برای کاهش این تلخی است. در ادامه با برخی از فواید سلامت مهم این ماده غذایی مغذی بیشتر آشنا میشویم.
التهاب میتواند عامل موثر در بسیاری از بیماریهای مهم محسوب شود. افزایش سطح آنتی اکسیدانها در بدن میتواند به کاهش التهاب کمک کند. مطالعات مختلف نشان داده اند که مصرف زیتون سطح گلوتاتیون را افزایش میدهد که به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی شناخته میشود.
ویژگیهای ضد باکتری
گلوکوزید تلخ در زیتونهای سبز دارای الوروپین است که در برابر عفونتهای باکتریایی هم از درون و هم از بیرون از بدن محافظت میکند.
کمک به پیشگیری از سرطان
مشخص شده است که ابتلا به سرطان در کشورهایی که رژیم غذایی مدیترانهای را دنبال میکنند، کمتر است. این نوع رژیم غذایی شامل زیتون و روغن زیتون فراوان میشود. روغن زیتون نشان داده است که از اثرات ضد تومور سود میبرد.
محافظت در برابر سرطان پستان
مشخص شده است که پوست زیتون دارای ویژگیهایی است که از ابتلا و توسعه سرطان پیشگیری میکنند. اسید اولئیک، اسید چرب تک غیراشباع اصلی موجود در روغن زیتون، توانایی خود در توقف رشد سلولهای سرطانی در پستان را نشان داده است.
پیشگیری از سرطان روده بزرگ
اریترودیول یکی از ترکیبات موجود در زیتون است که توانایی توقف رشد سلولهای سرطانی در روده بزرگ را دارد.
سرکوب رشد باکتریها
نتایج یک مطالعه نشان داده است که زیتون دارای مواد تشکیل دهندهای است که در برابر باکتریهایی که موجب عفونتهای معده و مسیرهای هوایی میشوند، به عنوان سد دفاعی عمل میکنند.
کاهش آلرژیهای فصلی
زیتون دارای ویژگیهای ضد التهاب است که میتواند آلرژیهای فصلی را کاهش دهد. نتایج یک مطالعه نشان داد که هیدروکسی تیروزول، یک آنتی اکسیدان قدرتمند که در عصاره روغن زیتون وجود دارد، میتواند در برابر آلرژیها بسیار مفید باشد.
کاهش خطر سکته مغزی
در مطالعهای با حضور ۷,۶۲۵ شرکت کننده ۶۵ ساله و پیرتر بدون تاریخچه سکته مغزی در سه شهر فرانسه، مشخص شد که خطر سکته مغزی برای افرادی که به طور منظم از روغن زیتون برای پخت و پز، چاشنی سالاد یا به همراه نان استفاده میکردند، ۴۱ درصد کمتر بوده است.
مواد مغذی زیتون
زیتون سرشار از مواد مغذی آنتی اکسیدانی و ضد التهاب و همچنین فلاونوئید و مواد مغذی گیاهی است. همچنین، زیتون منبع خوبی برای مس، آهن، فیبر غذایی و ویتامین E است.
چگونه بهترین زیتون را انتخاب کنیم؟
در صورت دسترسی به بازارهای کشاورزی، زیتون و روغن زیتون را از این بازارها خریداری کرده و بهترین و نزدیکترین محصول به کیفیت ارگانیک را انتخاب کنید.بهتر است از خرید زیتونهای کنسروی از تولیدکنندگان بزرگ پرهیز کنید، زیرا احتمال استفاده از آفت کشها و آب قلیایی برای تسریع آهنگ تهیه محصول نهایی زیاد است.زمانی که زیتونهای شیشهای را خریداری میکنید به دنبال برندهای ارگانیک باشید که به طور طبیعی تهیه شده و از آب قلیایی در آنها استفاده نشده است.خرید زیتون تازه در بازار بهترین گزینه است.
مولتیپل اسکلروزیس یا ام اس یک نوع اختلال خود ایمنی است که به اعصاب در طناب نخاعی و مغز و نیز عصب بینایی آسیب میزند. بسته به محل ایجاد آسیب، علائم این بیماری شامل اشکال در کنترل عضلات، تعادل، بینایی یا حرف زدن است.با این حال برخی از نشانههای خاموش ابتلا به این بیماری وجود دارند که اغلب ممکن است از آنها چشم پوشی شود. در صورت مشاهده هر کدام از علائم زیر، برای تشخیص ام اس با پزشک تان حتما در تماس باشید.
مشاهده رنگها به شکل غبار آلود:
نوریت اپتیک نوعی بیماری خاص عصبی است که تنها عصب بینایی را گرفتار میسازد. این بیماری به عنوان اولین علامت از گرفتاری وسیع دستگاه عصبی موسوم به ام اس میتواند باشد. نوریت اپتیک معمولا در سنین ۲۵ تا ۵۰ سالگی رخ میدهد و در خانمها شایعتر است. اولین علامت این بیماری کاهش دید است که اغلب به سرعت و طی چند ساعت و گاهی چند روز رخ میدهد. این کاهش دید به حدی شدید است که بیمار فقط توانایی درک نور را دارد ضمن این که بیماری، اغلب یک چشم را درگیر میکند. همچنین علاوه بر کاهش دید، بیمار معمولا با حرکات چشم احساس درد میکند و رنگها را به شکل غبار آلود و رنگ و رو رفته میبیند.
دفع ادرار دردناک:
نوشیدن مقادیر زیادی مایعات و در عین حال ادرار دردناک، میتواند نشانه ابتلا به ام اس باشد. این علامت اغلب از اولین نشانههای این بیماری است. هر گونه دفع ادرار مکرر و ناگهانی، و اختلال کنترل تخلیه روده باید جدی گرفته شده و با پزشک در میان گذاشته شود.
از دست دادن تعادل:
عدم تعادل تنها نشانه ضعف نیست، اما داشتن ضعف در یک پا یا هر دو پا میتواند نشانهای از پیشرفت تخریب سلولهای عصبی و شروع بیماری ام اس باشد.
احساس سوزن سوزن شدن:
ایستادن و یا ماندن طولانی مدت بر روی یک عضو ممکن است باعث قطع موقت جریان خون و احساس سوزن سوزن شدن شود. اما گر بی حسی، سوزش و یا احساس خارش در اندام به طور ناگهانی و بدون هیچ دلیلی ظاهر شد، نیاز به چک کردن دارد و میتواند نشانهای از ابتلا به ام اس باشد.
سرگیجه بی دلیل:
احساس سرگیجه ثابت بدون هیچ دلیل روشنی از دیگر نشانههای بیماری ام اس است.
ناتوانی در احساس تغییرات دما:
این علامت نیز نشانه دیگری از آسیبهای عصبی ناشی از ام اس است به طوری که حتی با گرفتن یک لیوان داغ قهوه یا چای نیز، فرد ممکن است تغییر دمای آن را حس نکند.
گرفتگی عضلات:
اسپاسمها و گرفتگیهای عضلانی حملهای یکی از علائم آزاردهنده ام اس است. این اسپاسمها معمولا شدیدا دردناک هستند، در بخشهای انتهایی بدن نظیر دستها و پاها ایجاد میشوند و بعد از چند دقیقه برطرف میشوند.
افسردگی و بی حالی:
ابتلا به بیماری آزاردهندهای نظیر ام اس، علاوه بر آسیب جسمی میتواند ابزاری برای آسیب روحی فرد باشد. بسیاری از مبتلایان به ام اس، احساس افسردگی، تحریک پذیری و تغییرات خلق و خو را یکی از مشکلات رایج خود بیان میکنند.
کاهش سطح حافظه:
کاهش و ضعف حافظه، ناتوانی در تمرکز، صحبت کردن و مشکلات زبانی از اختلالات رایج در نتیجه پیشرفت ام اس است که البته خیلی وقتها میتواند از علائم شروع این بیماری باشد.
مواد لازم برای تهیه دمنوش زرشک
زرشک تازه: به ازای هر نفر، ۲ قاشق غذاخوری
عسل یا نبات: به مقدار لازم
طرز تهیه دمنوش زرشک
برای تهیه دمنوش زرشک، ۲ قاشق غذاخوری زرشک تازه شسته شده را در قوری بریزید سپس ۲ لیوان آب جوش به آن اضافه کنید و بگذارید به خوبی دَم بکشد. میتوانید مقداری عسل یا نبات نیز به این دمنوش اضافه و میل کنید.
خواص درمانی دمنوش زرشک
زرشک طبعی سرد و خشک دارد؛ دَمکرده زرشک برای درمان ورم و زخم معده و روده مناسب است. این دمنوش اسهالهای خونی را نیز درمان میکند.زرشک با داشتن ویتامین C فراوان از سرماخوردگی پیشگیری میکند؛ دمنوش زرشک ادرارآور و خلط آور است و دهان را نیز خوشبو میکند؛ این دمنوش تصفیهکننده و ضدعفونیکننده خون و منقبض کننده عروق است.زرشک، تقویتکننده قلب، کبد و صفراآور است و سنگ کیسه صفرا را نیز درمان میکند؛ دَمکرده زرشک، بیاشتهایی را برطرف میکند و فشارخون را کاهش میدهد؛ این دمنوش برای درمان زردی و یرقان نیز مفید است.مبتلایان به ورم طحال باید برای درمان دَمکرده زرشک را میل کنند؛ این دمنوش به بهبود بواسیر نیز کمک شایانی میکند. دَمکرده زرشک، نقرس و رماتیسم را از بین میبرد.
موارد منع مصرف دمنوش زرشک
زنان باردار باید از مصرف دمنوش زرشک خودداری کنند.مصرف طولانی و زیاد زرشک و فرآوردههای آن سبب ناراحتی معده و روده میشود؛ استفاده بیش از حد این دمنوش، مانع جذب ویتامین B در بدن میشود؛ نوشیدن دمنوش زرشک برای مبتلایان به سرفههای خشک مضر است.
تداخل دارویی دمنوش زرشک
دمنوش زرشک ممکن است با آنتی بیوتیکها تداخل ایجاد کند و تأثیر آنها را کاهش دهد؛ این دمنوش میتواند اثر داروهای رقیقکننده خون مانند آسپرین را کم کند.زرشک ممکن است باعث افزایش اثر آنتیهیستامینها شود؛ این گیاه فشارخون را کاهش میدهد، بنابراین میتواند اثر داروهای فشار خون را افزایش دهد؛ زرشک ممکن است موجب افزایش اثر داروهای دیورتیک (ادرارآور) نیز شود؛ این گیاه قند خون را کاهش و تأثیر داروهای دیابت را افزایش میدهد.
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.