پشت پرده درخواست عربستان از آمریکا برای متوقف ساختن سوخت رسانی به جنگنده‌های ائتلاف متجاوز به یمن

10:12 - 19 آبان 1397
کد خبر: ۴۶۶۲۷۷
عربستان سعودی در بیانیه‌ای که سفارت این کشور در واشنگتن منتشر کرد، اعلام کرده قصد دارد سوخت گیری هوایی آمریکا برای انجام عملیات‌های خود در یمن را متوقف کند.
پشت پرده درخواست عربستان سعودی از آمریکا برای متوقف ساختن سوخت رسانی به جنگنده‌های ائتلافبه گزارش گروه بین الملل ، انتقادات بسیاری در مورد مداخله آمریکا در جنگ یمن که تاکنون بیش از ۱۰ هزار غیرنظامی را قتل عام کرده، مطرح شده است.

آمریکا اعلام کرد سوخت رسانی به جنگنده‌های ائتلاف سعودی شرکت کننده در جنگ یمن -متناقض‌ترین کمک‌های آمریکا به تلاش‌های جنگی عربستان در یمن- را متوقف خواهد کرد.

عربستان سعودی در بیانیه‌ای که سفارت این کشور در واشنگتن منتشر کرد، اعلام کرده قصد دارد سوخت گیری هوایی آمریکا برای انجام عملیات‌های خود در یمن را متوقف کند؛ زیرا اکنون خود قادر به انجام سوخت رسانی است.

جیمز ماتیس، وزیر دفاع آمریکا با تایید این خبر، گفت: این تصمیم با مشورت دولت آمریکا گرفته شده است.

به گزارش گاردین، این اقدام عربستان در پی آن انجام شد که عربستان با اعتراضات بین المللی در مورد قتل جمال خاشقجی روزنامه نگار منتقد سعودی مواجه شده و پس از آن، قانونگذاران دموکرات و جمهوریخواه، تهدید کردند که هفته آینده در خصوص عملیات سوخت گیری هوایی جنگنده‌های ائتلاف توسط آمریکا تصمیمی اتخاذ خواهند کرد.

منتقدان ائتلاف سعودی از مدت‌ها پیش مداخله آمریکا در جنگی که از زمان آغاز آن در سال ۲۰۱۵ تاکنون بیش از ۱۰ هزار نفر را کشته، بیش از ۲ میلیون نفر را آواره کرده و سبب فراگیری قحطی در سراسر کشور یمن شده، را زیر سوال برده‏‎اند.

«تد لیو» نماینده دموکرات کالیفرنیا در مجلس نمایندگان گفت: "ما نباید از جنایات جنگی ائتلاف حمایت کنیم و من منتظر ادامه بررسی نقش آمریکا در یمن هستم. "

با وجود محکوم کردن قتل خاشقجی توسط دولت آمریکا، کاخ سفید همچنان بر حفظ رابطه با عربستان اصرار دارد.

گاردین درخواست عربستان برای توقف سوخت رسانی هوایی آمریکا به جنگنده‌های ائتلاف را تصمیم هماهنگ شده از سوی ریاض و واشنگتن در جهت جلوگیری از اقدامات کنگره می‌داند. از این منظر تصمیم عربستان و متعاقب آن تایید آمریکا نشان دهنده اهداف پادشاهی پشت این تصمیم است.

سناتور «تاد یانگ» جمهوریخواه و «جین شاهین» دموکرات هشدار دادند که دولت آمریکا فرصت زیادی در این مورد ندارد.

یانگ و شاهین گفتند: "اگر دولت گام‌هایی فوری برندارد ... ما آماده هستیم اقدامات لازم را در آغاز تشکیل جلسات سنا انجام دهیم. "

آمریکا گذشته از سوخت رسانی هوایی در جنگ یمن در زمینه‌های دیگری نیز با عربستان همکاری می‌کند. دولت آمریکا سلاح‌های مورد نیاز ائتلاف در این جنگ و نیز پشتیبانی اطلاعاتی را نیز ارائه می‌کند.

گاردین نوشت: همه این‌ها در حالی توسط دولت آمریکا انجام می‌شود که جیمز ماتیس نقش آمریکا در این جنگ را در راستای کاهش تلفات غیرنظامی اعلام می‌کند. ماتیس گفت آمریکا با کمک به نیرو‌های ائتلاف و نیروهای یمنی درصدد است با انجام اقدامات بشردوستانه تلفات غیر نظامی را به حداقل برساند. ضمن این که قصد بازسازی نیرو‌های یمنی را نیز داریم.

ماتیس پیشتر در بیانیه‌ای گفت: "آمریکا و ائتلاف قصد دارند با ایجاد نیرو‌های مشروع یمنی، از مردم یمن و مرز‌های این کشور دفاع کنند. ضمن این که این نیرو‌ها قادر خواهند بود با القاعده و داعش در یمن و منطقه مقابله کنند."

در اوایل سال جاری، وزیر دفاع آمریکا پس از آنکه کنگره به پنتاگون برای پایان دادن به مداخله در جنگ یمن فشار آورد، از حمایت نظامی آمریکا از نیرو‌های ائتلاف به رهبری عربستان دفاع کرد.

ماتیس ادعا کرد توقف حمایت نظامی آمریکا سبب افزایش تلفات غیرنظامی در این جنگ می‌شود؛ چرا که سوخت رسانی آمریکا فرصت بیشتری به خلبان برای انتخاب اهداف خواهد داد. او به کنگره اعلام کرد قطع کمک‌ها می‌تواند همکاری در زمینه مبارزه با تروریسم و نفوذ آمریکا در عربستان سعودی را به خطر بیندازد.

توقف سوخت رسانی توسط هواپیما‌های آمریکایی تاثیر اندکی در جنگ خواهد داشت. مقامات آمریکایی می‌گویند تنها یک پنجم جنگنده های سعودی به سوخت رسانی هوایی آمریکا نیاز دارند.

به نظر می‌رسد ماتیس در هفته‌های اخیر، تحت تاثیر اعتراضات برای پایان دادن به جنگ قرار گرفته است. در همین راستا در اواخر ماه اکتبر ماتیس و پومپئو برقراری آتش بس در جنگ یمن را درخواست کردند.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *