تنها کانال رسمی ثبت نام اربعین سامانه سماح است / مابه‌التفاوت هزینه ویزای زائران اربعین بازگردانده می‌شود

8:42 - 25 مهر 1397
کد خبر: ۴۶۰۴۴۰
رئیس سازمان حج و زیارت تنها کانال رسمی و قانونی ثبت نام ویزای اربعین را سامانه سماح دانست و گفت: قیمت ویزای اربعین ۲۳۴ هزار و ۸۷۵ تومان است و هر کس درخواست قیمتی بیشتر یا حتی کمتر از این مبلغ را برای ویزای اربعین انجام دهد، غیرقانونی است و زایران باید مراقب افراد سودجو باشند.

تنها کانال رسمی ثبت نام اربعین سامانه سماح است / مابه‌التفاوت هزینه ویزای زائران اربعین بازگردانده می‌شود

به گزارش گروه جامعه   حمید محمدی رییس سازمان حج و زیارت امروز در برنامه روی خط خبر شبکه خبر صداوسیما به آخرین برنامه ریزی‌های انجام شده در سازمان متبوعش برای ثبت نام و صدور ویزای اربعین حسینی اشاره کرد و گفت: ثبت‌نام در سامانه سماح به آدرس samah.haj.ir از چهارم مهرماه آغاز شده و این روند در روز‌های گذشته شتاب بیشتری گرفته است.

وی به کاهش هزینه ویزای اربعین اشاره کرد و گفت: بعد از دستور رییس جمهور مبنی بر کاهش نرخ ارز، هزینه ثبت نام ویزای اربعین حسینی (شامل هزینه ویزا، بیمه و خدمات درمانی) از ۳۸۶ هزار تومان به ۲۳۴ هزار و ۸۷۵ تومان کاهش پیدا کرد.

ما به التفاوت هزینه ویزای زائران عودت داده می‌شود

رییس سازمان حج و زیارت با اشاره به اینکه مبنای ویزای اربعین در حال حاضر ۲۳۴ هزار و ۸۷۵ تومان است، گفت: مابه التفاوت مبلغی که زائران قبل از کاهش اخیر پرداخته اند، تا ۲۳۴ هزار و ۸۷۵ تومان (قیمت تعیین شده نهایی) به زایران عودت داده می‌شود.

وی توضیح داد: بر اساس توافقی که با بانک ملی شده، مکانیزمی در حال طراحی است که زایران با ارایه شماره ملی به بانک ملی، مبلغ مابه التفاوت را دریافت کنند که البته این برنامه ریزی در روز‌های آتی انجام می‌پذیرد و شرایط آن را به صورت کامل اعلام خواهیم کرد.

شیوه نام‌نویسی در پیاده‌روی اربعین

رییس سازمان حج و زیارت از نام‌نویسی ۹۱۰ هزار زائر اربعین در سامانه سماح خبر داد و در ادامه به فرآیند ثبت‌نام در سامانه سماح اشاره کرد و افزود: به طور میانگین در سه روز اخیر روزانه ۱۵۰ هزار نفر ثبت‌نام کردند که نشاندهنده شتاب گرفتن نام نویسی است.

محمدی همچنین درباره نحوه نام نویسی به صورت گروهی گفت: اگر افراد به صورت گروهی قصد رفتن به سفر اربعین را دارند، باید یک نفر اطلاعات سایر اعضا را در سامانه سماح وارد کند البته این امر به معنای داشتن ویزای گروهی نیست بلکه ویزای هر کسی به صورت انفرادی صادر می‌شود.

وی با بیان اینکه هزینه ویزا به صورت الکترونیکی در سامانه سماح پرداخت می‌شود، گفت: پس از آن باید سرگروه، مدارک افراد شامل گذرنامه را به یکی از ۲ هزار و ۵۰۰ دفتر زیارتی حج و زیارت نزدیک محل اقامت تحویل دهد. در ادامه نیز دفاتر زیارتی، گذرنامه‌ها را تحویل شرکت‌های مرکزی و سپس تحویل دفاتر کنسولی دایم یا موقت می‌دهند و ویزا‌ها بعد از صدور به دفاتر زیارتی بازگشت داده شده و تحویل زایران می‌شود.

به گفته محمدی، روند صدور و تحویل ویزا بعد از ثبت نام اولیه در حدود ۴۸ تا ۷۲ ساعت زمان می‌برد و زایران حتما در این فرآیند از مجاری قانونی و سیستم سامانه سماح اقدام نمایند.
رییس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه ۴ مرکز کنسولی دائم و ۱۹ مرکز کنسولی موقت مشغول صدور ویزای اربعین هستند، گفت: فعالیت دفاتر خدمات زیارتی سازمان حج و زیارت و دفاتر کنسولی دائم و موقت بدون وقفه ادامه دارد و امیدواریم زایران عزیز نیز روند نام نویسی را به روز‌های آخر موکول نکنند.

رئیس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه افرادی که برای نام نویسی اولیه در سماح به اینترنت دسترسی ندارند می‌توانند مدارک خود را به دفاتر خدمات زیارتی سازمان حج و زیارت تحویل دهند، گفت: این دفاتر اطلاعات افراد را در سامانه سماح وارد می‌کنند و روند صدور ویزای زائران انجام خواهد شد؛ این دفاتر نیز در سراسر کشور و حتی شهر‌های کوچک نیز وجود دارد.

محمدی با اشاره به تدابیر ستاد اربعین برای حفظ منزلت زائران حسینی به منظور تأمین ارز رایج عراق، خاطر نشان کرد: زائران به ویژه برای نقل و انتقال باید ارز رایج عراق را همراه داشته باشند که در این رابطه با مساعدت بانک مرکزی و دست اندرکاران ستاد اربعین تمهیداتی اندیشیده شده تا ارز مسافرتی (به صورت دینار) به زایران داده شود؛ در رابطه با نحوه تحویل ارز مسافرتی و سایر برنامه ریزی‌های مرتبط نیز در جلسه امروز تصمیم گیری می‌شود.

استان‌های پیشرو در نام‌نویسی پیاده‌روی اربعین

وی به بیشترین آمار ثبت‌نام زائران استان‌ها در سامانه سماح اشاره کرد و گفت: تا این لحظه (ظهر امروز) استان‌های تهران با ۱۸۰ هزار نفر، اصفهان و خراسان رضوی هر کدام با ۸۰ هزار نفر، خوزستان با ۷۰ هزار نفر و فارس با ۵۵ هزار نفر بیشترین تعداد زائران اربعین را دارند که البته این آمار به طور حتم تغییراتی نیز خواهد داشت.

رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره به وجود مشکل در استان فارس برای صدور ویزای زائران اربعین، خاطر نشان کرد: امسال تعداد متقاضیان سفر اربعین در استان فارس افزایش یافته است. دفتر موقت کنسولی که عراق فعال کرده است نتوانستند به روز ویزای زائران را صادر کنند، اما از شب گذشته با هماهنگی کاردار عراق و تیم کنسولی در شیراز این تأخیر جبران شده است و ویزای زائران به سرعت صادر می‌شود.

 توصیه‌هایی به زائران حسینی

محمدی توصیه‌هایی به زائران اربعین کرد و گفت: زائران اربعین باید توجه داشته باشند که برای نام‌نویسی اربعین به موقع اقدام کنند، مثلا اگر حتی ۱۰ روز آینده قرار است سفر خود را آغاز کند نباید نام‌نویسی و صدور ویزا را به لحظات پایانی موکول کنند.

وی با بیان اینکه تنها سامانه مورد تأیید ستاد اربعین سامانه سماح است، افزود: زائران برای نام‌نویسی فقط به سامانه سماح مراجعه کنند و مبلغ ۲۳۴ هزار و ۸۷۵ تومان را به صورت آنلاین پرداخت کرده و توجه داشته باشند که اگر مرکزی هزینه اضافه یا کمتر از این مقدار را درخواست کرد، به آن مرکز اعتماد نکنند. ضمن اینکه هر کس درخواست دریافت هزینه‌ها به صورت ارز را انجام داد، غیرقانونی است چراکه نرخ ویزا، بیمه و خدمات درمانی مشخص است.

رییس سازمان حج و زیارت تاکید کرد: تنها کانال مورد اطمینان و قانونی برای صدور ویزای اربعین حسینی سامانه سماح و دفاتر خدمات زیارتی است بنابراین زایران به هیچ عنوان فریب افرادی که به دنبال سواستفاده از عشق و احساسات مردم هستند را نخورند.
 انتهای پیام /



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *