جهان دیگر نقض حقوق بشر عربستان را نادیده نمیگیرد/جامعه جهانی اقداماتی قاطع برای متوقف کردن کمپپن عربستان در سرکوب صداهای مخالف انجام دهد
به گزارش گروه بینالملل ، روزنامه گاردین در مطلبی به بازداشت گسترده و سرکوب مخالفان در عربستان سعودی پرداخته و مینویسد که پس از ماجرای ناپدید شدن جمال خاشقجی، این مطلب برای منتقدان عربستان سعودی که پس از انتقاد موفق شدهاند از این کشور خارج شوند آشکار شد که آنها حتی در خارج از خاک عربستان نیز باید بسیار مراقب باشند.
گاردین مینویسد: برای دهها زن و دیگر فعالان بازداشت شده در عربستان سعودی طی یک سال اخیر ناپدید شدن جمال خاشقجی در کنسولگری عربستان در استانبول تعجبآور نیست. برای کسانی که قادر بودهاند تا پس از انتقاد علیه عربستان، این کشور را ترک کنند اکنون این نکته آشکار شده است که آنها حتی در خارج از خاک عربستان نیز باید بسیار مراقب باشند.
در ادامه این گزارش آمده است: این رژیم استعداد استفاده استفده از تهدید علیه اعضای خانواده به عنوان اهرم فشاری برای واداشتن افراد به سکوت را دارد و اکنون این تهدیدات با معنای هشدار دهنده ادامه مییابند. قاطعیت عربستان سعودی در وادار کردن مخالفان به سکوت در پی به قدرت رسیدن محمد بن سلمان در سال ۲۰۱۷ افزایش یافته است.
نویسنده این یادداشت میگوید: از سوی خانواده برخی از بازداشتن شدگان در عربستان سعودی از ما درخواست شده تا نتایج تحقیقات خود درباره علت این افزایش فشار را منتشر کنیم و بتوانیم سازمان ملل و دولتها را به سمت اقدام برای آزادی این افراد از زندانهای عربستان سوق دهیم.
گاردین مینویسد: بر اساس این گزارش حدود ۶۰ مخالف شناسایی شده، طی عملیات سرکوبگرانه از سوی عربستان سعودی بازداشت شده که این افراد شامل فعالان برجسته حقوق بشر هستند. تاکنون هیچ اقدام ملموسی برای آزادی آنان صورت نگرفته و این در حالی است که از سرنوشت دقیق بسیاری از این افراد بازداشت شده اطلاعی در دست نیست.
در پی این اقدام در ماه می، چندین نفر از فعالان حقوق زنان که برای مدتها کمپینی برای دفاع از حقوق زنان در عربستان به راه انداخته بودند بازداشت شدند. ماه ژوئن و بلافاصه قبل از آنکه جهان اقدام محمد بن سلمان در اعطای مجوز رانندگی به زنان در عربستان را مورد تمجید قرار دهد دهها نفر در این کشور بازداشت شدند.
در بخش دیگری از این گزارش آمده است: بازداشتهای بیشتری نیز در ماههای بعد صورت گرفت و کسانی که بازداشت شدند به عنوان «خیانتکار» برچسب گذاری شده و با دادگاه و حبسهای طولانی و اتهامات ساختگی امنیتی مواجه شدند که هیچ شاهدی برای آن وجود ندارد. این مایه رسوایی است که کوچکترین اقدامی برای پایان دادن به بازداشت این افراد نگرفته است. این اقدامات به شدت غیرقانونی و مغایر استانداردهای بینالمللی است.
نویسنده این یادداشت میگوید: دیگر فعالان زن که موفق به فرار از بازداشت شدهاند برای من اینگونه توضیح دادهاند که به دلیل ترس از مجازات قادر به سخن گفتن و آورده شدن نامشان در گزارشات اینچنینی نیستند.
در بخش دیگری از این گزارش آمده است: پس از ناپدید شدن جمال خاشقجی، اکنون امیدهایی وجود دارد که جامعه جهانی اقداماتی قاطع برای متوقف کردن کمپپن آشکار عربستان در سرکوب تمامی صداهای مخالف انجام دهد.
گاردین در پایان گزارش خود مینویسد: شاید اکنون سران سیاسی وبخشهای اقتصادی در برابر بازداشتهای نادرست و بیشمار زنان از سوی عربستان سعودی بایستند.