پیامدهای بی پایان جنایات حقوق بشری بلژیک در جمهوری کنگو
خبرگزاری میزان – پاتریس لومومبا، سیاستمدار و نخستین نخست وزیر جمهوری دموکراتیک کنگو، پیشگام و فرمانده جریان استقلال این کشور از استعمار بلژیک بود که در 17 ژانویه 1961 توسط ماموران بلژیکی کشته و قطعه قطعه شد.
وی در سالهای مبارزه علیه استعمار بلژیک موفق شد راه استقلال کشورش را هموار و دست بلژیکیها را از منابع جمهوری کنگو کوتاه کند، اما بلژیک در برابر این اقدام میهن دوستانه لومومبا کوتاه نیامد و وی را تنها ده هفته پس از آغاز حکومتش طی توطئه ای از کار برکنار کرده و به قتل رساند.
ماموران بلژیکی پس از قطعه قطعه کردن جسد لومومبا و دو وزیر وفادارش، آنها را در اسید سولفوریک ریخته و سپس آتش زدند.
-جنایات بلژیک علیه جمهوری کنگو
پادشاهی بلژیک که از دهه 1880 تا 19600 جمهوری کنگو را به عنوان قلمرو خود اداره میکرد، همچنان از عذرخواهی برای گذشته استعماری وحشیانه در این کشور خودداری میکند.
حدود 10 میلیون نفر از مردم جمهوری کنگو معادل نیمی از جمعیت این کشور در دوره استعمار کشورشان توسط بلژیک کشته شدند یا مردند و جمعیت غیرقابل شمارشی از مردمان کنگو با پیامدهای این استعمارگری در دشواری زندگی کرده و میکنند.
کشتار، قحطی و بیماری مهم ترین دلایل مرگ و میر مردم کنگو در سالهای استعمار کشورشان به دست بلژیک بودند.
بلژیک در دوران استعمار کنگو تا سال 1960 منابع این کشور را به تاراج برد؛ مردمی را که قادر به پرداخت سهمیه محصول به دولت استعماری نبودند، معلول کرد؛ آنان را به بیگاری گرفت؛ دست به سلاخی و آدم ربایی زد؛ ...
کارشناسان سه دهه پادشاهی لئوپولد بلژیکی از 1885 تا 1908 بر جمهوری کنگو را که با عنوان دارایی شخصی خود از آن یاد می کرد، مظهر بدترین شکل امپریالیسم و افراط گرایی توصیف میکنند؛ در واقع سیاست استعماری وی سبب شد تا اقداماتش در کنگو در دسته جنایت علیه بشریت قرار گیرد.
- بیشتر بخوانید:
- اجتناب بلژیک از پرداخت غرامت به قربانیان سیاست استعماری بروکسل
- مرگ ۱۰ میلیون نفر بر اثر جنایات استعماری بلژیک در کنگو
-استقلال جمهوری کنگو
کنگو در نهایت در سال 1960 موفق شد استقلال خود را به دست بیاورد.
تحقیقات درباره قتل فجیع لومومبا در سال 1961 در سال 2000 با مسئول دانستن دولت بلژیک پایان یافت اما این کشور همچنان از پرداخت غرامت و انجام عذرخواهی رسمی به جمهوری کنگو خودداری کرد.
پادشاهی بلژیک در سال 2020 از کنگو به دلیل تحمیل رنج و تحقیر به مردم این کشور طی 75 سال استعمار عذرخواهی کرد.
بلژیک در سال 2022 در پی حفاری منطقه ای که جسد لومومبا در آن دفن شده بود، دندان طلایی را که احتمالا تنها بقایای لومومباست، به خانواده اش بازگرداند؛ اقدام پلیس بلژیک برای حفاری قبر لومومبا در پی اعتراضات جهانی علیه نژادپرستی متعاقب قتل وحشیانه جورج فلوید، شهروند آمریکایی به دست پلیس آمریکا انجام شد.
بلژیک هنوز هزاران اثر هنری کنگو شامل مجسمهها، عاج فیل، دستنوشتهها و آلات موسیقی را که توسط کلکسیونرها، دانشمندان و کاشفان بلژیکی و اروپایی در دوران استعمار غارت شده بود، به کنگو بازپس نداده است.
کارشناسان میگویند که بلژیک علاوه بر بازگرداندن آثار غارت شده مذکور باید پرداخت غرامت و به روزرسانی محتوای درسی در بلژیک و امضای توافقهای تجاری به نفع کنگو را نیز انجام دهد.
انتهای پیام/