صادرات ۹۰ درصد فرآوردههای درخت انگور در سال/ ارز آوری بالای محصولات کشاورزی برای کشور
با وجود ارز آوری بالای صادرات محصولات کشاورزی و همچنین هزینه کم برای سرمایه گذاری در این زمینه، می توان این بخش را جایگزین صادرات نفتی و محصولات هزینه بر کرد و از طرفی دیگر شاهد رونق کسب و کار تولید کنندگان داخل بود.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، سالانه میزان قابل توجهی ارز توسط صادرات محصولات کشاورزی به کشور وارد میشود که براساس آخرین آمار منتشره شده از وزارت جهاد و کشاورزی در سه ماهه نخست سال جاری بیش از دو میلیون و ۱۸ هزار تن انواع محصولات کشاورزی به ارزش یک میلیارد و ۵۸۰ میلیون دلار صادر شده است و میزان واردات چهار میلیون و ۷۲۵ هزار تن به ارزشی بالغ بر دو میلیارد و ۵۴۱ میلیون دلار بوده است.
این در حالی است که در سه ماهه نخست سال گذشته، این آمار کمتر بوده و در واقع تراز بازرگانی ۱۳.۱۱ درصد رشد را نشان میدهد، چراکه به عنوان مثال میزان صادرات در بخش کشاورزی و غذا در سه ماهه نخست سال 96 یک میلیون و ۳۶۱ هزار تن به ارزشی بالغ بر یک میلیارد و ۱۰۶ میلیون دلار و میزان واردات چهار میلیون و ۹۸۸ هزار تن بوده است.
به گفته کارشناسان حوزه کشاورزی اگر روند صادرات محصولات کشاورزی تا پایان سال به همین شکل پیش رود، تراز در حوزه از حدود سه میلیارد دلار در سال گذشته کمتر خواهد شد.
در این میان درخت انگور یکی از محصولات ارز آور در داخل کشور است که از این درخت می توان به فرآوری محصولاتی همچون شیرهی انگور، روغن انگور، وبرگ دلمه از درخت انگور اشاره کرد.
در همین راستا با یک صادرکننده فرآورده های کشاورزی گفتوگویی داشتیم که در ادامه میخوانید.
حسین امیر پور در گفت وگو با خبرنگار گروه اقتصاد در خصوص فراوری محصولات انگور و میزان تولید سالانه این محصولات بیان کرد: تولید محصولات فرآوری شده انگور را از سال ۹۰ آغاز کردیم به طوریکه با افزایش تولید محصولات در سال جاری توانستیم رکورد تولید را در بین تولید کنندگان نصیب خود کنیم.
وی در ادامه افزود: از سال گذشته تا به امروز بالغ بر ۷۰۰ تن برگ انگور و حدود ۱۰۰ تن شیرهی انگور تولید و بسته بندی کرده ایم.
این صادرکننده در خصوص میزان صادرات فرآورده های درخت انگور مطرح کرد: سالانه حدود ۱۰ درصد از تولیدات در کشور مصرف میشود و مابقی به کشورهای مختلف عمدتا اروپا، صادر میشود و مشتریان زیادی در سطح بین المللی داریم.
امیر پور با بیان اینکه مشکلات کلانی پیش روی صادرات محصولات نداریم، ادامه داد: زیرا با برنامه ریزیهای دقیق، قبل از صادرکردن محصول قرار دادهای خود را تکمیل میکنیم فقط در موارد اندکی مشکلاتی در بنادر برای وسایل نقلیهی صادرکننده به وجود میآید که بدون صرف هزینه و زمان قابل حل است.
وی درمورد میزان سرمایهی مورد نیاز برای تولید محصولات مشابه تصریح کرد: در سال ۹۰ با ۲ هزار تومان، دست فروشی را در دانشگاه با تخم مرغهای محلی آغاز کردم، هم اکنون برای افرادی که مشتاق به سرمایه گذاری هستند برای تولیدات بیش از ۴۰۰ تن برگ انگور به حدود ۸۰ الی ۱۰۰ میلیون تومان سرمایه نیاز است.
این صادرکننده در انتها خاطر نشان کرد: وجهه مثبت این فناوری این است که برای تولید محصول، به تجهیزات و دستگاه خاص و خارجی نیازی نیست و تمام بسته بندیها در کشور توسط کارکنان ایرانی انجام میگیرد.
با این تفاسیر، با وجود ارز آوری بالای صادرات محصولات کشاورزی و همچنین هزینه کم برای سرمایه گذاری در این زمینه، می توان این بخش را جایگزین صادرات نفتی و محصولات هزینه بر کرد و از طرفی دیگر شاهد رونق کسب و کار تولید کنندگان داخل بود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *