عضویت ایران در کمیسیون مقام زن سازمان ملل لغو شد
خبرگزاری میزان_ قطعنامه لغو حضور ایران در کمیسیون مقام زن سازمان ملل با ۲۹ رأی موافق، ۸ رأی مخالف و ۱۶ رأی ممتنع به تصویب رسید.
گفتنی است امروز (چهارشنبه) به وقت محلی نشست “بررسی پیش نویس قطعنامه E/2023/L.4” با عنوان «پایان دادن به عضویت جمهوری اسلامی ایران در کمیسیون مقام زن برای باقی دوره ۲۰۲۲-۲۰۲۶ عضویت آن» در شورای اجتماعی و اقتصادی سازمان ملل (اکوسوک) برگزار شد.
در این نشست برخی از نمایندههای حاضر به مخالفت با این قطعنامه پرداختند.
نماینده ونزوئلا نیز در جلسه رایگیری لغو عضویت ایران از «کمیسیون مقام زن» در این خصوص گفت: درخواست برای لغو عضویت ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل سیاسی است. این اقدام یک سابقه خطرناک برای سازمان ملل ایجاد میکند.
نماینده سوریه همچنین اظهار داشت: ما با صحبت ونزوئلا در حمایت از منشور ملل متحد موافق هستیم. پیش نویس این قطعنامه چند جانبه گرایی را زیر سوال میبرد و بر خلاف حقوق یک دولت مستقل برای مشارکت در کمیسیون مقام زن است.همه اینها با اهداف سیاسی انجام شده. این قطعنامهها جانبدارانه است.
نماینده بلاروس در جلسه رایگیری لغو عضویت ایران از «کمیسیون مقام زن» گفت: ما با کشورهایی که در حمایت از منشور ملل متحد حرف زدند هستیم. بلاروس عضوی از کمیسیون است و متعهد به پیشبرد حقوق زنان؛ این قطعنامه یکنمونه بارز از این است که سازوکار چند جانبه گرایی زیر سوال میرود. هیئت آمریکایی بنا را بر خصومت گذاشته. اینگونه اقدامات هیچ کمکی به حل مسئله نمیکند؛ هر تلاشی برای لغو عضویت بر خلاف اصل همکاری است.
نماینده چین نیز ضمن اعلام این که چین از صحبت ونزوئلا در حمایت از منشور ملل متحد استقبال می کند، گفت: ما با لغو عضویت ایران مخالفیم. این پیشنهاد مغرضانه است و سرشار از نقائص؛ خیلی ساده است که این پیشنهاد مبنای قانونی ندارد. ما مفادی در کمیسیون پیش بینی نکردیم برای لغو عضویت یک کشور؛ لغو عضویت یک چنین عضوی سنت و بدعت خطرناکی است. امریکا با ارائه آن در خودداری از تعامل جلو می رود. این پیشنهاد کمک به حل مسئله ای نمی کند و سازنده نیست. اینها از درد و رنج فراوان زنان ایران بر اثر تحریم های امریکا که اعمال کرده سخن نمی گویند. چین علیه این پیشنهاد رای می دهد.
نماینده پاکستان همچنین اعلام داشت: عضویت در مجامع سازمان ملل بر اساس ابزارهای خاصی پیشنهاد شده؛ هیچ عضوی درخواست لغو عضویت نکرده است. ما بندی در آیین نامه نداریم درباره لغو عضویت؛ از نظر ما بر خلاف اقدامات کمیسیون است. بحث حقوق بشر باید بر اساس بی طرفی باشد و رویه های غیرگزینشی و اینکه سیاسی نباشند. این اقدام امریکا آغازگر یک بدعت است. چنین حرکتی علیه ایران مخالف پیشبرد حقوق بشر است. خارج کردن ایران خلاف قواعد همکاری بین الملل است و نشان دهنده سیاست یک بام و دوهوا و ریاکاری است.
انتهای پیام/