حدس و گمانهای زیادی درباره نقش عربستان در حمله تروریستی اهواز وجود دارد
به گزارش گروه بینالملل ، پایگاه تحلیلی «المانیتور» در گزارشی به وضعیت داخلی عربستان سعودی پرداخته و مینویسد که ثبات عربستان در حال حاضر در پایینترین جایگاه طی ۵۰ سال اخیر قرار دارد.
المانیتور مینویسد: همچنان که تردید درباره تبحر و قضاوتهای «محمد بن سلمان» در حال افزایش است ثبات عربستان سعودی نیز در حال حرکت به سمت شکنندگی بیشتر است. بن سلمان در کارنامه خود تصمیمات بیپروایانه و شتابزدهای در زمینه امور داخلی و خارجی عربستان دارد که این تصمیمات آینده پادشهای در این کشور را زیر سؤال میبرد.
این گزارش المانیتور میگوید: ثبات پادشاهی عربستان سعودی طی نیم قرن اخیر هیچگاه تا این اندازه به طور جدی محل شک و تردید نبوده ست.
این پایگاه تحلیلی در خصوص تصمیمگیریهای محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی در زمینه سیاست خارجی مینویسد: از تدابیر این شاهزاده سعودی در زمینه سیاست، جنگ یمن است. «احمد بن عبدالعزیز»، برادر ناتنی پادشاه عربستان اخیرا در لندن طی مصاحبهای به طور آشکار محمد بن سلمان را به دلیل این جنگ مورد انتقاد قرار داد؛ آنچه را که این شاهزاده سعودی به طور آشکار بیان کرد همان مطالبی است که بسیاری از افراد برای ماهها درباره جنگ یمن به طور خصوصی از آن صحبت میکنند.
المانیتور در بخش دیگری مینویسد: جنگ یمن در حال حاضر در چهارمین سال خود قرار دارد بدون آنکه پایانی برای آن قابل رؤیت باشد، نیروهای انصارالله حدود ۶۰ هزار راکت به سمت مرزهای عربستان شلیک کردهاند و حدود ۲۰۰ موشک به سمت شهرهای عربستان و از جمله ریاض شلیک کردهاند. نیروی هوایی عربستان با همراهی شرکای خود زیرساختهای ضعیف یمن را تخریب کرده و حملات نظامی علیه غیرنظامیان در این کشور انجام دادهاند و همانگونه که یک ناظر حقوق بشری این فاجعه را توصیف کرده، یمن در حال حاضر در یک «کانال مرگ» قرار دارد.
در ادامه این گزارش ضمن اشاره به فاجعه انسانی شکل گرفته در یمن آمده است: سازمان ملل در ماه جاری اعلام کرد که حدود سه چهارم از جمعیت یمن با خطر گرسنگی و بیماری مواجه هستند، ۸ میلیون نفر در این کشور درباره وعده غذایی خود اطمینانی ندارند، ۵ میلیون نفر در آستانه گرسنگی شدید و خطر قرار دارد. محاصره یمن استراتژی محمد بن سلمان برای این جنگ است اقدامی که او و وزیر دفاعش مسئول عواقب آن هستند. جنگ یمن واکنشی ضد عربستان در سراسر جهان ایجاد کرده است.
المانیتور همچنین به محاصره قطر از سوی ۴ کشور عربی نیز اشاره میکند و درباره آن مینویسد: محاصره قطر نیز یکی دیگر از افتضاحات سیاست خارجی محمد بن سلمان است؛ یکی از مقامات ارشد و چندین نفر دیگر به دلیل اعتراض به این اقدام بازداشت شدند و شورای همکاری خلیج فارس در آستانه فروپاشی قرار دارد.
این پایگاه تحلیلی ضمن اشاره به حمله تروریسی در مراسم رژه نیروهای مسلح اهواز نوشت: حدس و گمانهای زیادی وجود دارد که عربستان در حمله روز ۲۲ سپتامبر در اهواز نقش داشته است، محمد بن سلمان آشکارا اعلام کرده که خواهان جنگ با ایران در داخل ایران است، حمله اهواز قطعا موجب تنشهایی در سراسر منطقه و در داخل پادشاهی عربستان خواهد شد.
این گزارش همچنین به اوضاع داخلی عربستان نیز اشاره کرده و درباره آن میگوید: در داخل عربستان نیز موضوع بازداشت مقامات و شاهزادهها در هتل «ریتز کارلتون» موجب خروج بسیاری از افراد از پایتخت و کاهش سرمایهگذاری خارجی شد، اطمینان به اقتصاد و شیوه کنترل مسائل اقتصادی از سوی محمد بن سلمان از میان رفته است. واگذاری شرکت نفتی آرامکو متوقف شده و پادشاهی این طرح را از میان برده است. شاهزاده سعودی هر صدای مستقلی را سرکوب میکند حتی اگر این صدا از حامیان رانندگی زنان در عربستان باشد که خود محمد بن سلمان مجوز آن را صادر کرده است.
المانیتور میافزاید: ولیعهد سعودی به دلیل ترس از امنیت خود شبهای زیادی را در قایق تفریحی خود در جده سپری کرده؛ کاخی شناور که بزرگتر از یک زمین فوتبال و دارای پارکهای زیادی است و به نوعی یک مخفیگاه بالقوه به شمار میرود.
المانیتور در پایان گزارش خود به روابط عربستان و دولت آمریکا اشاره کرده و مینویسد: دولت ترامپ چک سفید امضا به عربستان داده و از این کشور در جنگ یمن حمایت میکند، محمد بن سلمان از سوی کاخ سفید مطرح شده است و این رویکرد احمقانه و خطرناکی است. شاهزاده سعودی اعتبار خود را بر روی برنده شدن در باتلاق با هزینه وحشتناک انسانی بنا کرده است.