سنجش سلامت ۷۴ هزار دانش آموز تهرانی در بدو سال تحصیلی جدید/ معاینه ۱۸۷ هزار دانش آموز دیگر با شروع مدارس

15:23 - 01 مهر 1397
کد خبر: ۴۵۴۳۶۳
دسته بندی: جامعه ، عمومی
رییس گروه سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از سنجش سلامت ۷۴ هزار دانش آموز تهرانی در بدو سال تحصیلی جدید خبر داد.

سنجش سلامت ۷۴ هزار دانش آموز تهرانی در بدو سال تحصیلی جدید/ معاینه ۱۸۷ هزار دانش آموز دیگر با شروع مدارس

به گزارش گروه جامعه ، کامبیز نعمتی، افزود: در تابستان سال جاری بیش از ۷۴ هزار نوآموز بدو ورود به مدرسه مورد سنجش سلامت و ارزیابی آمادگی تحصیلی قرار گرفته و از شروع سال تحصیلی جدید نیز بیش از ۱۸۷ هزار دانش‌آموز در پایه‌های چهارم، هفتم و دهم مورد ارزیابی مقدماتی و معاینات پزشکی قرار خواهند گرفت.

وی افزود: تمام نوآموزان و دانش‌آموزان پایه دهم، علاوه بر معاینات، واکسن‌های مورد نیاز را نیز دریافت می‌کنند. در سال تحصیلی گذشته صد و بیست و هفت هزار و پانصد و چهل و دو نفر (دانش آموز و غیر دانش آموز) از گروه سنی ۵ تا ۱۸ سال حداقل یکبار مراقبت بهداشتی دریافت کرده اند.

نعمتی با بیان اینکه تمام معاینات انجام شده در سامانه یکپارچه بهداشت سیب ثبت می‌شوند، گفت: پس از انجام معاینات، همه افراد مشکل دار برای پیگیری‌های درمانی، به مراکز تخصصی ارجاع داده می‌شوند.

وی در ادامه با تاکید بر اهمیت پیشگیری از پدیکولوزیس (شپش سر) و درمان به موقع موارد آلوده، اظهار داشت: تمام دانش آموزان تحت پوشش، اوایل هر فصل مورد غربالگری قرار می‌گیرند و موارد آلوده به همراه خانواده ها، بر اساس دستورالعمل وزارت بهداشت، درمان شده و آموزش‌های لازم را فرا می‌گیرند.

رییس گروه سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: نکته حایز اهمیت در درمان پدیکولوزیس این است که روند درمان باید به طور کامل و با رعایت همه جوانب در خانواده، انجام شود تا از بروز موارد مقاوم به درمان پیشگیری شود. درخصوص دانش آموزان دختر آلوده نیز کوتاه کردن موی سر اجباری نیست و تنها جهت تسهیل در رشک زدایی توصیه می‌شود. در این زمینه رعایت و توجه به سلامت روانی دانش آموز بسیار مهم است.

وی با بیان این نکته که در حال حاضر تحرک بدنی کم و چاق شدن در بین دانش آموزان و نوجوانان بیشتر شده است، خاطرنشان کرد: عواملی از قبیل: غذا‌های پرکالری و عواملی که موجب کم تحرکی می‌شود، همانند استفاده از سرویس مدرسه بجای پیاده‌روی، تماشای زیاد تلویزیون و استفاده از بازی‌های کامپیوتری همگی مسبب چاقی دانش‌آموزان است.

نعمتی ادامه داد: نوجوانان و والدین باید بدانند که ورزش و فعالیت فیزیکی، نیاز ضروری همه افراد جامعه است و مانند مسواک زدن، نقش مهمی در سلامت افراد دارد.

رییس گروه سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه به برنامه‌های در حال اجرا در سطح مدارس تحت پوشش این دانشگاه درخصوص پیشگیری از چاقی در دانش‌آموزان و ارتقای فعالیت بدنی در نوجوانان، از قبیبل برنامه افزایش فعالیت بدنی، اجرای تمرینات کششی در کلاس، نظارت بر پایگاه تغذیه سلامت اشاره کرد و گفت: در سال تحصیلی ۹۷-۱۳۹۶ بالغ بر ۱۱۴ هزار دانش‌آموز تحت پوشش برنامه‌های آموزشی با اولویت ارتقای فعالیت بدنی قرار گرفتند.

وی در پایان با اشاره به برنامه‌های سلامت جوانان، اظهار داشت: در سال تحصیلی گذشته به تعداد سیصد و بیست و چهار هزار و ۶۶۰ نفر از جوانان در گروه سنی ۱۸ تا ۲۹ سال، تعداد دو میلیون و هفتصد و بیست و شش هزار و چهارصدو نود و یک خدمت، توسط بهورز و مراقبین سلامت، ارائه شده است. وی افزود: تمام خدمات انجام شده در سامانه سیب ثبت شده و پس از انجام معاینات، همه افراد مشکل دار جهت پیگیری‌های درمانی، به مراکز مربوطه ارجاع داده شده اند. همچنین به این افراد آموزش‌های ترویج ازدواج سالم نیز ارائه شده است. در این راستا تعداد ۱۶ سمینار و کارگاه ترویج ازدواج در مراکز بهداشت و شبکه‌های تحت پوشش برگزار شده است و امسال مقرر شده است که آموزش پیشگیری از رفتار‌های مخاطره آمیز نیز در دستور کار مراقبین سلامت قرار گیرد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *