تصویب دو قطعنامه علیه رژیم صهیونیستی در مجمع عمومی سازمان ملل
خبرگزاری میزان – مجمع عمومی سازمان ملل خواستار تلاش برای حل مسئله فلسطین شد و در پرونده بلندیهای اشغالی جولان به نفع سوریه رای داد.
به گزارش «چاینا دیلی»، مجمع عمومی سازمان ملل در قطعنامه ای بر درخواست خود برای دستیابی فوری به صلحی جامع، عادلانه و پایدار در خاورمیانه بر اساس قطعنامههای مربوطه سازمان ملل و برای پایان دادن به اشغالگری رژیم صهیونیستی تاکید کرد؛ این قطعنامه با 153 رای موافق، 9 رای مخالف و 10 رای ممتنع به تصویب رسید.
قطعنامه مذکور از رژیم صهیونیستی خواست که به تعهدات خود براساس حقوق بین الملل عمل کند و تمام اقدامات خود را که مغایر با قوانین بین المللی است، متوقف کند؛ از جمله اقدامات یکجانبه در اراضی اشغالی فلسطین که با هدف تغییر ترکیب جمعیتی و شخصیت انجام میشود.
این قطعنامه همچنین خواستار عقب نشینی رژیم صهیونیستی از اراضی فلسطینی تحت اشغال خود از سال 1967 از جمله «قدس شرقی»، تحقق حقوق مسلم مردم فلسطین، در درجه اول حق تعیین سرنوشت و حل عادلانه مشکل آوارگان فلسطینی شد.
- بیشتر بخوانید:
- طرح رژیم صهیونیستی برای توسعه شهرک سازی در جولان اشغالی
- تصویب چندین قطعنامه علیه رژیم صهیونیستی توسط سازمان ملل
در عین حال، مجمع عمومی سازمان ملل قطعنامه «جولان سوریه» را با ۹۲ رای موافق، هشت رای مخالف و ۶۵ رای ممتنع تصویب کرد.
در این قطعنامه از رژیم صهیونیستی خواسته شد که قطعنامههای شورای امنیت را اجرایی و از جولان اشغالی سوریه تا خط چهارم ژوئن ۱۹۶۷ عقبنشینی کند.
قطعنامه مذکور همچنین آورده است که تصمیم رژیم صهیونیستی مبنی بر تحمیل قوانین خود بر جولان اشغالی سوریه در ۱۴ دسامبر ۱۹۸۱ باطل و فاقد اعتبار و مشروعیت است و باید لغو شود.
«الحکم دندی»، معاون نماینده دائم سوریه در سازمان ملل در این باره گفت: رای اکثریت کشورهای عضو به پیش نویس قطعنامه جولان سوریه و همچنین رای به نفع قطعنامههای مربوط به فلسطین نشان دهنده تعهد این کشورها به اصول حقوق بینالملل و منشور سازمان ملل است.
وی افزود: امتناع اسرائیل از اجرای قطعنامههای شورای امنیت و مجمع عمومی، ناتوانی غیرقابل قبول سازمان ملل در الزام این رژیم به پایان دادن اشغال جولان را نشان میدهد؛ دلیل این امر نیز مصونیت از پاسخگویی رژیم اشغالگر است که توسط حمایت آمریکا و برخی کشورهای دیگر به وجود آمده است.
منطقه جولان اشغالی، بخشی از استان «القنیطره» در جنوب غرب سوریه است؛ رژیم صهیونیستی در جنگ شش روزه سال ۱۹۶۷ بخش بزرگی از این منطقه را اشغال و سپس در ۱۴ دسامبر ۱۹۸۱ به صورت غیرقانونی بخشی از آن را ضمیمه خود کرد.
انتهای پیام/