روزنامه پاکستانی: "اسلام آباد" حامی ایران در مقابل تحریم هاست
به گزارش گروه بینالملل ، «اوصاف» پاکستان در یکی از مقالات خود با عنوان «ایران در چنگال آمریکا» به قلم «سمیع الله ملک» با تشریح روابط کنونی کشورهای منطقه نوشت:پاکستان از موضع منطقی ایران در قبال خروج یک جانبه آمریکا از توافقنامه هسته ای حمایت کرده است.
شاه محمود قریشی وزیر خارجه در ملاقات اخیر خود با «محمدجواد ظریف» در سفر وی به اسلام آباد، به ایران اطمینان که پاکستان از ایران حمایت خواهد کرد.
بر اساس این مقاله، محمدجواد ظریف در این سفر با نخست وزیر، اسد قیصر رئیس مجلس ملی و ژنرال قمر باجوا فرمانده ارتش نیز به طور جداگانه ملاقات کرد و شاه محمود قریشی وزیر خارجه پاکستان گفت که کشورش در این شرایط دشوار همراه ایران ایستاده است.
نویسنده این مقاله در ادامه سخن خود با بیان اینکه پاکستان و ایران با مسائلی نظیر حضور اشرار در مرز مشترک و خط لوله گاز مواجه بوده اند، افزوده است: در بیانیه مشترک اشاره ای به این موضوع نشده ولی طرفین بر برگزاری نشست کمیسیون مشترک سیاسی و اقتصادی دوجانبه توافق کردند.
ژنرال قمر باجوا نیز به وزیر خارجه ایران اطمینان داد که پاکستان در راستای برقراری ثبات و امنیت در منطقه صادقانه عمل می کند و دو کشور تصمیم دارند حجم تجارت مشترک خود را تا 5 میلیارد دلار افزایش دهند.
در بخش دیگری از این مقاله با اشاره به سفرهای پیشین مقامات ایرانی به پاکستان آمده است:چند ماه پیش بود که رییس ستاد کل نیروهای مسلح ایران در راس هیات بلند مرتبه به اسلام آباد سفر کرد و این سفرها بیانگر اهمیتی است که دو کشور برای طرف مقابل قائل است.
در بخش نخست این مقاله آمده است:از زمانی ترامپ رئیس جمهور سرکش آمریکا از توافقنامه هسته ای ایران خارج شد، دیگر کشورهای جهان را برای قطع هر گونه روابط تجاری با ایران، تحت فشار قرار می دهد.
تاکنون اتحادیه اروپا توجهی به تهدیدهای ترامپ نمی کند اما کشورهای ضعیف در مقابل آمریکا، درمانده به نظر می رسند که آمریکا با سوء استفاده از این موضوع در پی محاصره ایران است.
رهبر عالی ایران ایجاد شرایط بد اقتصادی و نارضایتی مردم از نظام را از اهداف آمریکا برای اعمال تحریم ها دانست. آمریکا می خواهد که مردم در مقابل دولت بایستند اما تلاش های 6 رییس جمهوری پیش از ترامپ نیز برای تحقق این امر با شکست مواجه شده است.
دولت و پارلمان ایران با تشکیل یک کمیته، فهرست خریداران نفت را به دقت مورد بررسی قرار داده و در حال بررسی این هستند که چه کشورهایی با عدم تاثیر پذیری از تحریم های آمریکا، توقف واردات نفت ایران را رد می کنند، کمیته یاد شده به دنبال مشتریان جدید برای نفت ایران است.
این مقاله می افزاید:در دور قبلی که ایران با تحریم های شدید آمریکا مواجه شد، برخی کشورها که به شدت به نفت ایران نیاز داشتند، با روش هایی خاص از ایران نفت خریداری کردند که هدف آمریکا از اعمال تحریم های اقتصادی محقق نشد به همین دلیل در حال حاضر نیز به نظر می رسد که آمریکا در دستیابی به اهداف خود موفق نخواهد شد.
در بخش دیگری از این مقاله آمده است:آمریکا علاوه بر نفت، به دنبال تحت تاثیر قرار دادن صادرات دیگر کالاها و کاهش ارزش واحد پولی ایران است و برخی از کشورهای منطقه، کمبود واحد پول خارجی در ایران را شدت می بخشند.
ظرف چند هفته گذشته شاهد افزایش قمیت نفت بوده ایم و شنیده می شود که این موضوع نیز بخشی از اعمال تحریم های سرسخت علیه ایران است.
یادآور می شود که عربستان سعودی بزرگترین کشور صادرکننده نفت در جهان است و مقامات این کشور به صادرات روزانه 10 میلیون بشکه نفت تمایل ندارند از این رو احتمال می رود که مقامات عربستان سعودی درخواست آمریکا مبنی بر افزایش صادرات نفت خود را قبول نکند. افزایش استخراج نفت می تواند هزینه بر باشد به همین دلیل مقامات این کشور در قبال سیاست های ترامپ، واکنشی نشان ندادند.