کمبود یک میلیون واحد مسکن برای ساکنین پایتخت/هیچ انحصار و رانتی برای ساخت مسکن وجود ندارد
خبرگزاری میزان - علیرضا زاکانی شهردار تهران در آیین امضای ۵ تفاهم نامه برای ساخت ۱۵۰ هزار واحد مسکونی در شهر تهران با بیان اینکه مردم ما شایسته خدمت هستند، اظهار کرد: مردم در مضیقه و فشار هستند و یکی از این فشارها به دلیل کمبود مسکن است و این به دلیل آن است که در گذشته نگاهی در تهران حاکم بوده که علاقه داشته تهران را گران کند؛ ۳۱ هزار پروانه در سال ۹۱ به حدود ۵ هزار پروانه در سال ۱۴۰۰ رسید که حاصل این نگاه نادرست دومینوی وضعیت مسکن است که بلای جان مردم شده است.
شهردار تهران با اشاره به کمبود یک میلیون واحد مسکن برای ساکنین شهر تهران اضافه کرد: مسکن که راه بیفتد بیش از ۱۰۰ موضوع را در کنار خود فعال می کند و در واقع لوکوموتیو حرکت است؛ بر همین اساس از سال قبل با نگاه مسئولیت پذیری اعلام کردیم که می توانیم در این موضوع اقدام کنیم و قرارگاه جهادی مسکن را ایجاد کردیم و بر اساس آن سرمایه ها و ظرفیت های خود در شهرداری و شهر را اعلام کردیم و پس از آن مشارکت با سایر نهادها و حتی بخش خصوصی را در پیش گرفتیم.
زاکانی با بیان اینکه دیروز در کمیسیون ماده پنج مصوب شد که یک کارگروه در نوسازی تشکیل شود تا کل مدارس دولتی تهران که عمده آنها فرسوده هستند را ارزیابی کنیم و با همراهی آموزش و پرورش سنجش نیازهای سرانه آموزشی انجام و بر اساس این نیازها در نقاط مختلف، مجتمع های آموزشی ساخته شود.
شهردار تهران با اشاره به اینکه یکی از کارهایی که در موضوع تفاهم با نهادها انجام شد، موضوع پادگان ها بود، بیان کرد: تفاهم پادگان جی تمام و عملیات اجرایی آن شروع شده و در جنگ افزارسازی تفاهم انجام و قدر السهم ها مشخص و پروانه ها صادر شد؛ در تفاهم ۰۶ نیز قدرالسهم ها معلوم و تفاهم دوشان تپه نیز موارد مشخص شد؛ همچنین با بنیاد مستضعفان تفاهم کردیم و با ستاد اجرایی مقدمه تفاهم را داشتیم و با سپاه، فراجا و تامین اجتماعی نیز مذاکراتی را انجام داده ایم.
وی با بیان اینکه وقتی می گوییم یک میلیون مسکن کم داریم بخشی از آن به کارکنان این نهادها برمیگردد، خاطرنشان کرد: نتیجه یکی از تفاهم نامه هایی که برای ۱۰ هزار واحد با یک بخش خصوصی امضا کرده بودیم امروز مشخص و بنا شد از ماه آینده عملیات اجرایی را شروع و مدل و الگویی را دنبال می کنند که هر دو روز یک طبقه آن هم با یک کیفت مناسب ساخته شود؛ همچنین به شدت به دنبال معماری ایرانی اسلامی و شهرک سازی هستیم که در درون خود همه سرانه های خود را ببیند.
شهردار تهران ضمن اشاره به امضای تفاهم نامه برای ساخت ۱۵۰ هزار واحد مسکن، گفت: ساخت این ۱۵۰ هزار واحد مسکن نیاز به مقدمه سازی بسیاری دارد که یکی از این مقدمه سازیها منطبق بر معرفی زمین است. اینگونه نیست که ابتدا تفاهمنامه امضاء شود و سپس به دنبال زمین بگردیم. از پیش کارهایی نظیر یافتن اراضی، بارگذاری و ... انجام میشود. برای مثال تفاهمنامهای با نیروی هوایی ارتش انجام شد تا پادگان دوشان تپه [که انقطاعی میان خیابان پیروزی و دماوند ایجاد میکرد] به فضاهای عمومی و محل ساخت ۲ هزار و ۵۰۰ واحد مسکن تبدیل شود.
زاکانی درباره اینکه هر تعداد واحد مسکن توسط چه نهادی ساخته میشود، بیان کرد: ساخت حدود ۱۵ هزار واحد از ۱۵۰ هزار واحد مسکن با نیروی هوایی ارتش، ۸ هزار و ۸۰۰ واحد [که درباره ۵ هزار واحد آن امروز صحبت شد و ۳ هزار و ۳۰۰ واحد آن با فراجا است]، ۲۰ هزار واحد با سپاه، ۱۰ هزار واحد با تأمین اجتماعی و ۱۰۰ هزار واحد با بخش خصوصی است.
وی در ادامه عنوان کرد: با توافقات صورت گرفته، به سرعت مسیر اصلاح در کمیسیون ماده ۵ و مجوزهای آن صادر خواهد شد. این اقدام امکانی را ایجاد میکند تا کسری یک میلیون واحد در بازار مسکن تهران [که درحال حاضر ۹ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر در تهران زندگی میکنند]، تأمین شود و همچنین مسکن از حوزه سوداگری خارج شود و سنگینی بار ساخت مسکن از روی دوش مردم برداشته شود.
شهردار تهران ضمن اشاره به تفاهمنامههای متعدد برای ساخت بالغ بر ۴۰۰ هزار واحد مسکن تا به امروز، یادآور شد: از تفاهمهای صورت گرفته، حدود ۲۵ هزار واحد مسکن در بخش غیر از شهرداری و حدود ۹ هزار واحد هم توسط سازمان نوسازی شهرداری تهران آغاز شده است. به فضل الهی تا دو ماه آینده، ساخت ۲۰ هزار واحد مسکن دیگر توسط سازمان نوسازی شهرداری تهران آغاز خواهد شد.
به گفته زاکانی؛ سازمان نوسازی شهرداری تهران از ۱۵ سال گذشته تا سال ۱۴۰۰، حدود ۵ هزار واحد مسکن ساخته بود اما در یک بازه یک ساله ساخت ۹ هزار واحد مسکن آغاز شده و از دو ماه آینده ساخت ۲۰ هزار واحد دیگر شروع میشود.
زاکانی درباره قیمت واحدهای مسکن توضیح داد: شرایط بگونهای تنظیم میشود تا بتوانیم قیمت تمام شده منطقی داشته باشیم و در مسیر پیش رو به کسانی که میخواهند در حوزه ساخت و ساز مسکن ورود کنند، کمک کنیم. این کمکها به صورت مشوقهای عمومی (عموم مردم) و خاص (برای انبوه سازان) اعلام میشود.
وی با تأکید بر اینکه هیچ انحصار و رانتی برای ساخت مسکن وجود ندارد و درِ ساخت و ساز برای ورود بخش خصوصی باز است، افزود: اگر حوزه ساخت و ساز به صورت شفاف و عادلانه درنظر گرفته نشود، تبدیل به رانت میشود اما در این حوزه ما خودمان از بخش خصوصی درخواست کردهایم که ورود پیدا کند. برداشتن این بار توسط بخش خصوصی و نهادهای دیگر یک لطف است.
انتهای پیام/