دعا زنجیره اتصال بنده به پروردگار است
حسن طاهری در گفتوگو با میزان پیرامون اهمیت دعا گفت: فراز و فرودهای زندگی بستری برای توسل و بازگشت به سوی پروردگار است لذا از چالشهایی که پیش روی شما قرار میگیرند ناخرسند نباشید و خدا را شکر کنید که شما را برای هدایت به سوی خود خوانده و برای سر به راه کردن و باز گرداندن بندگان موانعی را بر سر راه آنان قرار داده تا بدین وسیله به یاد بیاورند که هدف از زندگی آنان ستایش و بندگی به درگاه پروردگار بوده است.
اهمیت و ارزش دعا از نگاه «ائمه معصومین (ع)»
وی به جایگاه دعا نزد «ائمه معصومین (ع)» اشاره و بیان کرد: در بسیاری از مواقع ما باید خدا را شکر کنیم، زیرا بهانههایی برای دعای بندگاه مقصر فراهم کرده است در این راستا سفارشات فراوانی از «ائمه معصومین (ع)» در مورد اهمیت دعا وجود دارد. «امام صادق (ع)».
در روایتی میفرمایند: «اکثِرْ مِنَ الدُّعا فَانَّهُ مِفْتاحُ کلِّ رَحْمَةٍ وَ نَجاحُ کلِّ حاجَةٍ وَ لا ینالُ ما عِنْدَ اللَّهِ الَّا بِالدُّعا وَ لَیسَ بابٌ یکثَرُ قَرْعُهُ الَّا یوشَک انْ یفْتَحَ لِصاحِبِهِ؛ زیاد دعا کنید و در خواندن خدا اصرار کنید؛ زیرا کلید تمام رحمتها و عامل پیروزی در هر حاجتی دعاست»؛ نعمتها و برکاتی که نزد خداوند است، بدون دعا به کسی نمیرسد، و هیچ دری وجود ندارد مگر اینکه با اصرار و سماجت و پافشاری گشوده میشود.
طاهری با اشاره به اینکه برآورده شدن حوائج نیازمند استغفار است ابراز کرد:خدای متعال از استغفار به عنوان یک خصیصه مثبت یاد میکند و در آیه ۱۳۵ سوره عمران میفرماید: «وَ الَّذینَ إِذا فَعَلُوا فاحِشَةً أَوْ ظَلَمُوا أَنْفُسَهُمْ ذَکرُوا اللَّهَ فَاسْتَغْفَرُوا لِذُنُوبِهِمْ وَ مَنْ یغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلاَّ اللَّهُ وَ لَمْ یصِرُّوا عَلی ما فَعَلُوا وَ هُمْ یعْلَمُونَ؛ و آنان که، چون کار زشتی کنند، یا بر خود ستم روا دارند.
خدا را به یاد میآورند و برای گناهانشان آمرزش میخواهند و چه کسی جز خدا گناهان را میآمرزد؟ و بر آنچه مرتکب شده اند، با آن که میدانند که گناه است، پافشاری نمیکنند.» همچنین در مورد استغفار و اهمیت آن نکات ارزندهای بیان شده، در روایت آمده است «امام علی (ع) پیرامون استغفار فرمودند: «عجبت لمن یقنط ومعه الاستغفار؛ من تعجب میکنم از کسی که ناامید میگردد در حالی که میتواند آمرزش بخواهد».
وی نیاز بشر به معیشت را مهم دانست و بیان کرد: کسب روزی حلال به منظور تامین نیاز خانواده بسیار مهم است این امر با توجه به چالشهای اقتصادی که اخیرا رخ داده بیشتر مورد توجه قرار گرفته است لذا توسل به پروردگار که رزاق واقعی بوده میتواند ما را از بسیاری از مشکلات دور کند.
این کارشناس علوم قرآنی اظهار کرد: ختم سوره واقعه بسیار ارزشمند است از «امام سجاد (ع)» روایت شده است که ختم «اذا واقعه» برای افزایش رزق و روزی مفید است، اما روش ختم به صورت زیر میباشد، اگر ابتدای ماه قمری روز دو شنبه بود هر روز به تعداد شماره روزها از روز اول تا چهاردهم سوره واقعه خوانده شود مثلا روز اول یک مرتبه، روز دوم دو مرتبه و الی آخر همچنین قرائت سوره واقعه برای ۴۱ روز به صورتی که ۴۰ روز خوانده شود و یک روز آن نگهداشته شود تا حاجت روایی انجام شود موثر خواهد بود.
ختم سوره ذاریات
وی ابراز کرد: ختم سوره ذاریات در ابتدای صبح و سوره لیل و شمس هر کدام میتواند زمینه گشایش و روزی حلال را برای افرادی که نیازمند هستند فراهم کند همچنین برای افزایش خیر و برکت آیه ۵۹ سوره انعام «وَ عِنْدَهُ مَفاتِحُ الْغَیْبِ لایَعْلَمُها اِلاّ هُوَ وَ یَعْلَمُ ما فِی الْبَرَّ وَ الْبَحْرِ وَ ما تَسْقُطُ مِنْ وَرَقَهٍ اِلاّ یَعْلَمُها وَ لا حَبَّهٍ فِی ظُلُماتِ الْاَرْضِ وَ لا رَطْبٍ وَ لا یابِسٍ اِلاّ فی کِتابٍ مُبین» ارزشمند اشت.
طاهری خواندن آیة الکرسی را نیز به دفعات برای گشایش در امور و موفقیت موثر دانست و بیان کرد: خواندن آیة الکرسی یکی از آیههای ارزشمند قرآن کریم است که مداومت بر آن میتواند گره گشا از مشکلات باشد، هر کسی که بیکار باشد و معطل باشد و هیچ کار از دست او بر نیاید روز پنجشنبه اول ماه روزه بگیرد (اولین روز پنج شنبه ماه قمری) و حتی در شب جمعه آیات ۵۰ تا ۵۶ سوره یوسف را مدام بخواند و بر ذکر «لا اله الا الله»، «الله اکبر»، «سبحان الله» و «استغفرالله» صد مرتبه مداومت کند.
انتهای پیام/