به گزارش گروه بین الملل ، برایان هوک، مسئول کنونی سیاست گذاری وزارت خارجه آمریکا و رئیس گروه ضد ایرانی اعلام کرد: گروه اقدام ایران نقش هدایت اقدامات آمریکا در مورد ایران را برعهده دارد.
وی افزود:گروه اقدام ایران با گروهی از پرسنل دائمی تشکیل میشود. راهبرد تازه ما همه مظاهر تهدیدهای ایران را در نظر میگیرد. میخواهیم جلوی درآمد ایران برای تامین منابع تروریسم را بگیریم.
برایان هوک، رییس گروه اقدام ایران در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران درباره ممنوع شدن مذاکره با آمریکا بر اساس فرمایشات اخیر رهبر انقلاب گفت: حالا دیگر مسئولیت بر روی شانه مقامهای ایرانی است.
وزیر امور خارجه آمریکا نیز در محل نشستهای خبری وزارت خارجه از تشکیل دفتر ”گروه اقدام ایران" در وزارت خارجه آمریکا خبر داد.
پمپئو گفت: من لازم است که اعلام کنم که برایان هوک هدایت ”گروه اقدام ایران" را برعهده خواهد داشت. او نماینده ویژه آمریکا در امور ایران خواهد بود.
وزیر خارجه آمریکا افزود: از زمان تصمیم رئیس جمهور ترامپ برای خروج از توافق اتمی با ایران، برایان نقش مهمی در رابطه با تضمین سیاست حداکثر فشار دیپلماتیک و اقتصادی بر ایران ایفا کرد. ما میتوانیم بر وی و تیم تحت رهبری وی اعتماد و تکیه کنیم تا تلاشهای خود برای مقابله با اقدامات مخرب ایران، حمایت از صداهای مخالف در ایران و هماهنگ کردن اقدامات بین المللی ضد این کشور به کار ببندیم و هدایت کنیم.
مایک پمپئو شب گذشته در کنفرانس مطبوعاتی خود اعلام کرد که هوک هدایت این گروه جدید برای هماهنگی کمپین اعمال فشار وزارت خارجه علیه ایران را بر عهده دارد.
اعلام این مطلب تعجبآور نیست، برایان هوک ۴۹ ساله که اقدام سختگیرانه علیه ایران را برانگیخته مسئولیت تیم مذاکره وزارت خارجه آمریکا با اتحادیه اروپا و کشورهای آسیایی را بر عهده داشته تا آنها را متقاعد به همراهی با تحریمهای آمریکا و متوقف کردن خرید نفت خام ایران کند.
در پی این اقدام برایان هوک در دوران رکس تیلرسون بود که حضور وی در مسائل ضد ایرانی پررنگتر از گذشته شد.
پس از اخراج رکس تیلرسون از وزارت خارجه برایان هوک یکی از افرادی بود که از پاکسازی ترامپ در وزارت خارجه آمریکا مستثنی شد؛ یکی از اصلیترین دلایل برای این موضوع حضور گسترده برایان هوک در محافل سیاست خارجی حزب جمهوریخواه است و این امر موجب تقویت روابط وی با کاخ سفید شد و حتی پس از اخراج تحقیرآمیز تیلرسون، وی توانست ارتباط خود با مشاوران ارشد کاخ سفید مانند «استفن میلر» و «جرد کوشنر» حفظ کند و حتی کوشنر در برخی از سفرهای خارجی خود از هوک نیز دعوت کرده تا وی را همراهی کند.
با این وجود برخی از طرفداران ترامپ با اشاره به «طرح ابتکاری جان هی» (John Hay Initiative) که هوک نیز در تشکیل آن نقش داشت، وفاداری هوک به ترامپ را زیر سؤال بردند، این طرح شامل گروهی از مشاوران سیاست خارجی کمپین میت رامنی نامزد انتخابات حزب جمهوریخواه در سال ۲۰۱۲ است که سال ۲۰۱۶ با تنظیم نامهای که به امضای ۱۲۱ نفر از جمهوریخواهان نیز رسید مخالفت خود با ریاست جمهوری ترامپ را اعلام کردند.
برایان هوک که از مشاوران نزدیک «رکس تیلرسون»، وزیر خارجه برکنار شده دولت ترامپ، نیز به شمار میرود در دوران ریاست جمهوری «جرج بوش» نیز به همراه «جان بولتون» که در آن زمان نماینده آمریکا در سازمان ملل بود بر روی تحریمهای ایران کار میکردند.
وی در دوران ریاست جمهوری جورج بوش سمت دستیار وزیر خارجه را نیز عهدهدار بوده و مشاور کمپین «میت رامنی» و «تیم پاولنتی» به عنوان دو نامزد حزب جمهوریخواه و در اصل از مخالفان ترامپ بوده است.
ماه گذشته دونالد ترامپ اعلام کرد که آماده دیدار با رئیس جمهور ایران است، برایان هوک در پاسخ به سؤالی که در این زمینه مطرح شده بود مدعی شد: اگر ایران نشان دهد که تمایل به تغییر رفتار خود را دارد در این صورت رئیس جمهور آماده مذاکره با آنها برای یافتن راه حل خواهد بود.
«دنیس راس»، یکی از مقامات پیشین آمرکا در دولتهای دموکرات و جمهوری خواه درباره تشکیل گروه اقدام ایران به ریاست هوک میگوید که پست جدید هوک ممکن است یک مانور بروکراتیک با هدف تزریق وضوح بیشتر به سیاست گذاری واشنگتن نسبت به تهران باشد.