۵ نشانه کمبود پروتئین در بدن/ راهکار‌هایی برای کاهش وزن بیشتر پس از ورزش/ اگر زخم معده دارید این غذا‌ها را بخورید

13:03 - 24 مرداد 1397
کد خبر: ۴۴۴۶۵۵
اگر میخواهید بدانید کدام بیماران دیابتی نباید ورزش کنند؟ و اینکه چرا مردان کمتر از زنان به پزشک مراجعه می‌کنند؟ حتما بسته سلامت امروز را بخوانید.
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ،افرادی که گیاه خوار هستند یا رژیم‌های غذایی محدود کننده دیگری را تجربه می‌کنند بدون آنکه اطلاعی داشته باشند به کمبود شدید یا خفیف پروتئین دچار می‌شوند. در این مقاله به برخی از نشانه‌های کمبود پروتئین در بدن اشاره کرده که به شرح زیر است:

۵ نشانه کمبود پروتئین در بدن/ راهکار‌هایی برای کاهش وزن بیشتر پس از ورزش/ اگر زخم معده دارید این غذا‌ها را بخورید
احساس گرسنگی در اکثر مواقع
افزایش اشتها می‌تواند نشان دهنده این باشد که میزان کافی پروتئین در رژیم غذایی وجود ندارد.

از دست دادن حجم عضلانی
فرآیند حفظ قدرت ماهیچه‌ای و حمایت از بازیابی آن بدون وجود آمینواسید‌های کافی سخت خواهد بود. در صورتیکه رژیم غذایی فاقد میزان کافی آمینواسید باشد بدن برای تامین این آمینواسید‌ها از رشته‌های عضلانی، اقدام به تجزیه ماهیچه‌ها می‌کند.

مرتب بیمار شدن
مطالعات نشان می‌دهد سیستم ایمنی در نبود میزان کافی پروتئین شرایط سختی را متحمل می‌شود، زیرا این کمبود به از دست رفتن سلول‌های T. در بدن منجر می‌شود که در حفظ بدن در برابر باکتری‌ها و ویروس‌ها اهمیت دارند.

ریزش مو
مو از پروتئین بوجود می‌آید و به همین دلیل دریافت روزانه پروتئین ضروری است که میزان آن حداقل یک کف دست خوراکی‌های حاوی پروتئین در وعده صبحانه و نهار است.

ورم دست‌ها و پا‌ها
به گفته پزشکان، پروتئین کافی برای نگهداشتن آب و نمک در داخل عروق خونی مورد نیاز است تا از نفوذ مایعات به بافت‌ها جلوگیری کند.
 
چرا مردان کمتر از زنان به پزشک مراجعه می‌کنند؟

اغلب مرد‌ها از رفتن به پزشک واهمه دارند و تنها زمانی به پزشک مراجعه می‌کنند که نیاز فوری به مداوا دارند.زنان بیشتر از مردان به فکر سلامتی خود هستند. بیش از یک سوم زنان در آلمان آزمایش‌های پزشکی لازم برای تشخیص به موقع بیماری‌ها در بدن و جلوگیری زودهنگام از گسترش آن را انجام می‌دهند.فرانک زومر، پزشک متخصص آندرولوژی و بیماری‌های دستگاه ادراری و رئیس "جامعه زنان و مردان آلمان" می‌گوید که رفته رفته تعداد مرد‌هایی که برای جلوگیری از بیماری‌ها به پزشک مراجعه می‌کنند افزایش می‌یابد. به گفته این متخصص هر سال ۴. ۰ تا ۸. ۰ درصد به تعداد مراجعه مرد‌ها به پزشک اضافه شده و اکنون حدود ۲۱ درصد مردان هم از این امکانات پزشکی استفاده می‌کنند.او معتقد است اینگونه نیست که مرد‌ها به دلیل بی‌حوصلگی یا مشغله کاری به پزشک مراجعه نمی‌کنند. از نظر زومر این استدلال به سختی قابل درک است به این دلیل که برای خیلی از مرد‌ها صرف یک یا دو ساعت وقت برای خرید لوازم یدکی یا تعمیر خودرو در کارگاه یا چک کردن آن خیلی عادی است.

۵ نشانه کمبود پروتئین در بدن/ راهکار‌هایی برای کاهش وزن بیشتر پس از ورزش/ اگر زخم معده دارید این غذا‌ها را بخورید
به نظر این پزشک دلیل اصلی واهمه مرد‌ها از مراجعه به پزشک این است که آن‌ها "نمی‌خواهند بشنوند که بیمار هستند. " به نظر زومر اغلب مرد‌ها بیماری را به عنوان یک "ضعف" تلقی می‌کنند.فرانک زومر می‌گوید: ترس از بیماری و بیمار شدن در میان مرد‌ها بسیار گسترده است.نتایج یک تحقیق درباره رفتار‌های سلامت انسان‌ها نشان می‌دهد که از ۱۰ هزار مردی که مورد پرسش قرار گرفته‌اند حدود ۷۵ تا ۸۹ در صد، بدون در نظر گرفتن میزان سن آن‌ها از بیماری وحشت دارند. به طور متوسط حدود ۶۶ درصد مردم به طور عموم در جامعه از بیماری وحشت دارند. این تحقیق همچنین نشان داده است که ترس زیاد و خجالت از بیماری، مانع بسیاری از مرد‌ها برای مراجعه به پزشک است.دکتر زومر می‌گوید: ترس از بیماری در ضمیر ناخودآگاه این افراد وجود دارد، اگرچه آگاهانه این ترس را رد می‌کنند، اما در عمل از رفتن به پزشک دوری می‌جویند. زومر معتقد است که به این ترتیب بسیاری از مرد‌ها نشانه‌های بیماری را جدی نمی‌گیرند و درباره آن با کسی صحبت نمی‌کنند. آن‌ها نمی‌خواهند که درباره بیماری خود چیزی را بشنوند، زیرا "به عنوان مرد نباید بیمار شوند! "به گفته این متخصص این نوع رفتار مربوط به نقش سنتی مرد و نوع تربیت او است که "مرد‌ها باید قوی باشند و بیمار نشوند، زیرا این به معنی ضعف است. "
 
کدام بیماران دیابتی نباید ورزش کنند؟

دکتر محمد حسین گذشتی - عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان درباره ورزش در مبتلایان به دیابت اظهار کرد: ممکن است افراد دچار مشکل قلبی باشند، اما به دلیل فعالیت کمی که تاکنون داشته‌اند این وضعیت علامت‌دار نبوده است.وی اضافه کرد: اگر این افراد علائم دیگری مانند درد سینه دارند یا با راه رفتن دچار خستگی زودرس می‌شوند یا تنگی نفس دارند، حتما قبل از انجام فعالیت ورزشی از نظر قلبی و عروقی مورد چکاپ قرار گیرند.

۵ نشانه کمبود پروتئین در بدن/ راهکار‌هایی برای کاهش وزن بیشتر پس از ورزش/ اگر زخم معده دارید این غذا‌ها را بخورید
گذشتی افزود: افرادی که مدت زمان کمی است مبتلا به دیابت شده‌اند و وضعیت قلبی‌شان چک شده و مشکلی ندارند می‌توانند ورزش را شروع کنند، افزود: اگر افراد دچار عوارض دیگر بیماری دیابت شده‌اند مثلا درگیری عصب پا یا سابقه زخم پا و تاول داشته‌اند، بعضی از ورزش‌ها مانند پیاده‌روی یا دویدن مناسب نیست.این فوق تخصص بیماری‌های غدد درون ریز و متابولیسم با بیان اینکه پیاده‌روی طولانی با شرایط نامناسب (کفش نامناسب) برای افرادی که دچار مشکلات پا و دیابت هستند، توصیه نمی‌شود، افزود: اگر درگیری‌های چشمی و یا خونریزی‌های چشمی داشتند، ورزش‌هایی مانند وزنه زدن مناسب نیست. چون می‌تواند باعث تشدید خونریزی شبکیه شود.این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: افردای که قند کنترل نشده دارند، ممکن است که ورزش به آن‌ها کمک نکند و یا حتی قندشان بالاتر رود، اما کسی که می‌خواهد ورزش کند باید قندش را اندازه بگیرد. اگر قند بالای ۲۵۰ داشته باشد و یا قند ادرار بالای ۳۰۰ باشد، نباید ورزش کند؛ چراکه ورزش باعث می‌شود قندشان افزایش پیدا کند.
 
 
راهکار‌هایی برای کاهش وزن بیشتر پس از ورزش
 
برای این که نتیجه ورزش را بیشتر کنیم باید به بدن امکان این که ریکاوری انجام دهد را بدهیم.کار‌هایی که در زمان خارج از ورزش انجام می‌دهیم به اندازه ورزش مهم هستند.توصیه‌های زیر می‌تواند به شما کمک کند تا کاهش وزن بیشتری داشته باشید و اثرگذاری ورزش و افزایش دهید:

۱. بخوابید:
خوابیدن به کاهش وزن کمک می‌کند. خواب عمیق کمک می‌کند که بافت‌های عضلانی ترمیم شوند و هورمون رشد افزایش یابد. کمبود خواب باعث افزایش وزن می‌شود.

۲. انجام فعالیت‌های آرام:
در بین روز‌هایی که ورزش شدید و سنگین انجام می‌دهید فعالیت آرام داشته باشید. این کار باعث می‌شود که جریان خون در عضلات ادامه پیدا کند.

۵ نشانه کمبود پروتئین در بدن/ راهکار‌هایی برای کاهش وزن بیشتر پس از ورزش/ اگر زخم معده دارید این غذا‌ها را بخورید
۳. به غذای بعد از ورزش توجه کنید:
بعد از ورزش یک میان وعده مفید مصرف کنید. سعی کنید در این میان وعده پروتئین داشته باشید. تخم مرغ می‌تواند مناسب باشد. شیر کم چرب و آب میوه نیز گزینه‌های خوبی هستند.

۴. ماساژ داشته باشید:
ماساژ بعد از ورزش می‌تواند ۶۰ درصد به ریکاوری کمک کند. ماساژ تورم بافت‌های ماهیچه‌ای را کاهش می‌دهد و میزان جریان خون را افزایش می‌دهد.

۵. بیشتر آب بنوشید:
کمبود آب باعث می‌شود که سوخت و ساز بدن کاهش یابد. برای هر ساعتی که ورزش می‌کنید ۵۰ تا ۶۰ میلی لیتر آب نیاز دارید. یک بطری آب استاندارد حدود ۵۰۰ میلی لیتر است. چهار بطری آب معادل هشت لیوان آب است.
 
کسانی که گودی کمر دارند حتما بخوانند

گودی کمر به دلیل ایجاد مشکلات برای ستون فقرات بایستی به عنوان یک مشکل جدی درمان شود. برای تشخیص این بیماری، فرد می‌تواند خودش را به دیوار بچسباند، اگر بتواند دست خود را در ناحیه کمر و ستون فقرات مشت کند یعنی گودی کمر طبیعی است، ولی اگر نتوانست به این معنی است که گودی کمر کاهش یافته و اگر دست مشت شده خود را به راحتی بتواند جابجا کند احتمال افزایش گودی کمر وجود دارد.میزان گودی کمر توسط رادیولوژی مشخص می‌شود. برخی از ورزش‌ها می‌تواند درد ناشی از افزایش یا کاهش گودی کمر را تسکین دهد.

۵ نشانه کمبود پروتئین در بدن/ راهکار‌هایی برای کاهش وزن بیشتر پس از ورزش/ اگر زخم معده دارید این غذا‌ها را بخورید
درمان گودی کمر با انجام حرکات ورزشی
برای درمان گودی کمر مبتلایان بایستی روی کمر بخوابند، سرشان را از زمین جدا کنند و به سینه خود بچسبانند. این حرکت باعث می‌شود مهره‌های کمر حرکت رو به جلو داشته باشند و در نتیجه عضلات شکم منقبض شده و گودی کمر آهسته، آهسته برطرف می‌شود.در حرکتی دیگر افراد باید هنگامی که روی کمر خوابیدند، دو پای خود را هم زمان از زانو خم کنند و به سمت شکم آورند و سپس به حالت اول برگردانند. روش دیگر این است که افراد پا‌های خود را به صورتی به سمت شکم خود آورند که زانو خم نشود که این روش آخر به دلیل سنگین بودن، بهتر است بعد از این که روش‌های دیگر به صورت متناوب انجام شد، صورت بگیرد.از دیگر حرکات ورزشی این است که افراد به روی کمر خوابیده و سپس یک پا را آهسته از زانو خم کنند و به سمت شکم بیاورند و بعد آن را به حالت اول برگردانند و پای دیگر را نیز به همین روش به سمت شکم آورند.
 
علائم این بیماری‌ها در روز‌های گرم تشدید می‌شود
 
در اینجا ۴ مشکل بهداشتی که در تابستان بیشتر شاهد وخیم شدن علائم آن‌ها هستید، معرفی شده است:
 
آکنه
ماه‌های گرم می‌تواند عامل تشدیدکننده بیماری‌های پوستی و التهاب پوست شود و بثورات را بدتر کند. به علت اینکه در فصول گرم سال شدت نور آفتاب بیشتر می‌شود و بیشتر افراد نیز در این فصول بیشتر در فضای باز تردد یا فعالیت می‌کنند و پوستشان در معرض آفتاب قرار می‌گیرد، این روند به نفع تشدید جوش است.
 
بیماری‌های خود ایمنی
نشانه‌های این بیماری‌ها بخصوص ام اس و لوپوس، در تابستان شعله‌ور می‌شود. یک آزمون قدیمی برای تشخیص ام اس وجود دارد و آن قرار دادن بیمار در حمام گرم است. اگر علائم عصبی فرد در این محیط پیشرفت داشت، می‌توان پی به وجود ام اس برد.
 
۵ نشانه کمبود پروتئین در بدن/ راهکار‌هایی برای کاهش وزن بیشتر پس از ورزش/ اگر زخم معده دارید این غذا‌ها را بخورید
 
سرماخوردگی
به نظر می‌رسد سرماخوردگی و سینوزیت، یک مشکل زمستانی هستند، ولی این طور نیست. افراد در فصل تابستان هم سرما می‌خورند. عامل اصلی سرماخوردگی در فصل تابستان یک ویروس از خانواده آنتروویروس هاست. جالب است بدانید که این عامل بیماری باید بلعیده شود و یا با مخاط‌های بدن در تماس باشد تا ایجاد بیماری کند.

گرفتگی پا در شب
این درد در تابستان دو برابر بیشتر از فصول دیگر رخ می‌دهد و سبب اسپاسم غیرارادی دردناک، درد یا انقباضات عضلات در پا‌ها می‌شود. در اغلب موارد، گرفتگی عضلات پا در شب شامل ماهیچه‌های ساق پا است، اما عضلات در پا‌ها یا ران شما نیز ممکن است دچار گرفتگی عضلات شود.
 
اگر زخم معده دارید این غذا‌ها را بخورید
 
در شرایطی که برخی مواد غذایی علائم این بیماری را تشدید می‌کنند، برخی دیگر حاوی مواد مغذی و ویژگی‌هایی هستند که می‌توانند به ترمیم بافت معده برای دستیابی به تسکین سریع کمک کنند. همچنین، برخی مکمل‌ها در دسترس هستند که با تجویز پزشک می‌توانید برای درمان زخم‌های معده استفاده کنید. اگرچه بسیاری از آن‌ها علائم بیماری را کنترل می‌کنند، اما نباید به‌عنوان جایگزینی برای دارو‌های توصیه شده به شما در نظر گرفته شوند.
 
هویج یکی از سبزیجاتی است که مصرف آن به بیماران مبتلا به زخم معده بسیار توصیه شده است. این محصول از ویژگی‌های قلیایی‌سازی و شفابخشی سود می‌برد که در کنار هم به بهبود دیواره داخلی معده که تحت تاثیر اسید بیش از اندازه قرار گرفته است، کمک می‌کنند.
به‌واسطه تراکم بالای مواد مغذی اساسی، سیب یکی از محبوب‌ترین میوه‌های دارویی است. این محصول حاوی فیبر‌های غذایی و اسید‌های ارگانیک است که به‌عنوان تنظیم کننده برای دستگاه گوارش عمل می‌کنند.
 
۵ نشانه کمبود پروتئین در بدن/ راهکار‌هایی برای کاهش وزن بیشتر پس از ورزش/ اگر زخم معده دارید این غذا‌ها را بخورید
 
موز میوه‌ای سرشار از نشاسته‌ها و ترکیبات قلیایی‌ساز است که پس از جذب در بدن به تنظیم pH معده کمک می‌کنند. مصرف این ماده غذایی می‌تواند به توقف زوال غشا مخاطی معده کمک کرده و زخم‌ها را کاهش دهد.
سیب‌زمینی به‌عنوان یکی از بهترین مواد غذایی ضد اسید در نظر گرفته می‌شود و بخشی از یک گروه غذایی است که به بهبود زخم‌های معده کمک می‌کنند. نشاسته‌های موجود در سیب‌زمینی به‌همراه فیبر و آنتی‌اکسیدان‌ها به بهبود بهینه‌سازی گوارش کمک کرده و نقشی کلیدی در فواید این ماده غذایی دارند.
 
بذر کتانی که در آب خیس خورده باشد، ماده‌ای ژلاتینی آزاد می‌کند که در بهبود زخم‌های معده موثر است. مصرف آن به کاهش التهاب و سوزش که به واسطه این مشکل شکل گرفته اند، کمک می‌کند.
 

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *