آب‌رسانی با تانکر به هزار و ۲۵۶ روستا در سیستان و بلوچستان/ اجرای پروژه آبیاری قطره‌ای ۴۶ هزار هکتاری در منطقه سیستان/ بهره‌برداری از آبیار قطره‌ای ۱۰ هزار هکتاری تا پایان سال

12:52 - 23 مرداد 1397
کد خبر: ۴۴۴۳۳۶
دسته بندی: سیاست ، مجلس و دولت
معاون استاندار سیستان و بلوچستان گفت: پروژه آبیاری قطره‌ای به عنوان عالی‌ترین روش بهینه‌سازی آبیاری در منطقه سیستان طراحی شد که در ۴۶ هزار هکتار درحال اجراست. ۱۰ هزار هکتار هم قرار است در همین امسال به بهره‌برداری برسد.
سیستانباقر کُرد در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاسی ، با اشاره به وضعیت تامین آب استان سیستان و بلوچستان بیان کرد:  در منطقه سیستان و بلوچستان مهمترین مسئله و دغدغه‌ای که درحال حاضر داریم تامین آب است.

وی با بیان اینکه اولین اقدام در مواجهه با این کم آبی، مدیریت آب موجود است، افزود: با اینکه به کشاورزان منطقه سیستان، توصیه شده بود که کشت نداشته باشند اما کشاورزی کشت کردند و با توجه به اینکه در اسفند و فروردین ماه هم باران نبارید، محصول کشاورزان خشک شد و خسارت مضاعفی  را  متحمل شدند.

معاون عمرانی استانداری سیستان و بلوچستان گفت: در منطقه سیستان با توجه به وضعیت خشکسالی و کم آبی موجود، پروژه آبیاری قطره‌ای به عنوان عالی‌ترین روش بهینه سازی آبیاری طراحی شد که در ۴۶ هزار هکتار درحال اجراست. ۱۰ هزار هکنار هم قرار است در همین امسال به بهره برداری برسد.

کُرد اضافه کرد: در استان سیستان و بلوچستان، مسئله اصلی این است که آبی برای استفاده وجود ندارد. یعنی رودخانه هیرمند آورده جدیدی نداشته است و آنچه در آنجاست کنترل سیلاب ۳ سال قبل است که مقداری از آن در چاه نیمه‌ها و تالاب جمع شده است. البته هم اکنون چاه نیمه‌ها، خسک و میزان آب تالاب هم افت کرده است.

وی با بیان اینکه باید فکر تامین آب جدی در سیستان باشیم، افزود: در بلوچستان هم اوضاع به همین منوال است، اما منبع تامین آب در این دو منطقه استان متفاوت است. در بلوچستان آب از چاه‌ها، آب‌های سطحی که از سیلاب‌ها تامین می‌شود و همچنین آب شیرین‌کن‌ها که آب دریا را تبدیل به آب شرب می‌کنند، تامین می‌شود. منشا تامین آب در شمال استان که سیستان است به رودخانه هیرمند ارتباط دارد.
 
معاون عمرانی استانداری سیستان و بلوچستان عنوان کرد: متاسفانه به‌خاطر خشکسالی ۱۸ ساله در استان، کم آبی در شمال و جنوب استان سیستان و بلوچستان اتفاق می‌افتد. امسال میزان بارش ۲۹.۷ میلی متر بود که این میزان بارش، یعنی هیچ. 

کُرد با بیان اینکه ناچا رشدیم ۸۰ چاه را جابجا کنیم که این کار، یک روش جدید اختراعی در استان است، افزود: در این روش، چاه‌ها را ۵ کیلومتر آن طرف‌تر حفر کردیم. البته ۷۳ مورد را نیز ته‌زنی کردیم به آب رسیدیم. هم‌اکنون به تعداد هزار و ۲۵۶ روستا با تانکر آب‌رسانی می‌کنیم.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *