جعفریان: قوه قضاییه در ارائه اسناد همکاری تحسین برانگیزی با سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران داشته است
محمد جواد جعفریان در گفتوگو با میزان پیرامون همراهی قوه قضاییه با سازمان اسناد ملی و کتابخانه ملی گفت: قوه قضاییه کمک بسیاری به سازمان اسناد و کتابخانه ملی داشته و این بسیار ارزشمند است که خود قوه قضاییه به عنوان دستگاهی که مجری قانون است بهترین و دقیقترین همکاری را در حوزه تبادل و ارائه اسناد با ما داشته است.
وی در همین راستا ادامه داد: همکاری قوه قضاییه در کلیه شئون با سازمان اسناد و کتابخانه ملی در راستای ارائه و تبادل بالاترین میزان ارائه اسناد، قابل توجه است.
همراهی قوه قضاییه
جعفریان به رویکرد قوه قضاییه اشاره و ابراز کرد: پیگیریهای مستمر قوه قضاییه از پروندههایی که حاضر به ارائه اسناد نبودند و بعضاً به نتیجه نرسیدند رویکردی ارزشمند محسوب میشود. چون پیگیریها تا حصول نتیجه لازم از سوی قوه قضاییه ادامه پیدا کرده لذا نتایج و دستاوردهای آن سبب می شود که بیشترین و مهمترین اسناد حوزه تاریخی و اداری کشور ارائه و ثبت شود.
معاون اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملی اهمیت ضبط و ثبت اسناد ملی در کشور را مورد بررسی قرار داد و افزود: اقدامات پیشگیرانه در حوزه های هویت اسنادی و اداری و همچنین ساختاری برای پیشگیری از فساد، در ثبت و ضبط اسناد ایجاد میشود؛ رویکردی که اهمیت و ارزش سازمان اسناد را بیان می کند.
ثبت و ضبط اسناد
وی پیرامون دستاوردهای سازمان اسناد و کتابخانه ملی برای تاریخ و فرهنگ کشور ابراز کرد: چون در بسیاری مواقع از بین بردن یک سند زمینه مخدوش کردن یک حقیقت را فراهم می کند لذا ثبت و ضبط اسناد ارزش و جایگاه بسیاری را در جامعه دارد.
معاون اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملی افزود: اگر امروز می بینیم برخی از افراد به دور زدن قوانین و شکل دادن تخلفات دست می زنند به خاطر این است که برخی از اسناد مربوطه مسکوت مانده و یا نابود شده است لذا ارزش ثبت اسناد و نگهداری از آنها بسیار مهم است و این مهم تنها به واسطه فعالیتهای سازمان اسناد و کتابخانه ملی شکل می گیرد.
جعفریان با اشاره به تبادل اسناد بین قوه قضاییه و سازمان اسناد اظهار کرد: مراجعات متعددی از سوی دادگاه ها و خود قوه قضاییه داریم و با در اختیار قرار دادن این اسناد مسیر فعالیت آن را فراهم می کنیم بدین ترتیب با ارائه منظم اسناد به دستگاه ها رویکردی ارزشمند را فراهم می کنیم که در طی این سال ها رخ داده است.
جمع آوری اسناد تاریخی از خانه های ایرانی
وی به استراتژی های سازمان اسناد اشاره و بیان کرد: مهمترین استراتژی که در سازمان اسناد در دستور کار قرار گرفته است جمع آوری اسناد تاریخی و خرید آن ها است که در بسیاری از خانههای ایرانیان وجود دارد، اسنادی که حداقل مربوط به ۲۰۰ سال گذشته بوده و بسیار ارزشمند و نیازمند نگهداری به شیوه ای خاص است تا از نابودی آنها جلوگیری شود و این مهم بر عهده سازمان اسناد و کتابخانه ملی می باشد زیرا بخش هایی از تاریخ و فرهنگ ایران را در بر میگیرد بدین ترتیب ارائه و جمعآوری این اسناد و ثبت و نگهداری آنها توسط سازمان اسناد و کتابخانه ملی بسیار رویکرد مهمی است.
تبادل اسناد
وی به سایر رویکردهای سازمان اسناد اشاره و بیان کرد: وظیفه اولیه سازمان اسناد این است که در جهت جلب منافع ملی قدم بردارد و برای این مهم ابتدا اسناد متعلق به سایر کشورها در ایران را شناسایی می کند تا بتوانیم بدون هزینه این اسناد را تهیه و با کشورهای مبدا مبادله کنیم وگرنه هزینه های گزافی جهت ارائه اسناد در کشورهای دیگر باید پرداخت شود که این مهم صرفه اقتصادی برای کشور ندارد.
وی به همکاری سازمان تبلیغات و ارتباطات اسلامی با سازمان اسناد ملی اشاره و بیان کرد: دست یافتن به مبادلات نیازمند همکاری رایزنان فرهنگی ایران است که بدین وسیله تفاهمنامه بین سازمان تبلیغات و ارتباطات اسلامی و سازمان اسناد ملی برقرار شد تا بدین ترتیب بتوانیم بسیار آسان تر اسناد موجود ایران در خارج از کشور را بازیابی و مبادله کنیم این مهم یکی از دغدغههای مهم محسوب می شود به همین خاطر به صورت جدی آن را پیگیری میکنیم.
وی تصریح کرد: اسناد قدیمی بیانگر بخشی از تمدن ایران بوده از سوی دیگر بیشترین کشورهایی که تا به حال با آنان به مبادله اسناد پرداخته ایم کشورهای روسیه، اسپانیا، ایتالیا ،ترکیه، فرانسه و ... بوده زیرا در طی دویست سال اخیر بیشترین تبادل ارتباط با این کشور ها شکل گرفته است بدین ترتیب این مبادلات سبب خواهد شد تا اسنادی را به دست بیاوریم که زوایای تاریک تاریخ کشور را بیان میکند.
اسنادی که مرزها را جا به جا می کند
جعفریان پیرامون تاثیر حفظ اسناد خاطرنشان کرد: وقتی بر اساس یک سند موجود که متعلق به عهد ناصری بوده میل مرزی ما با پاکستان جا به جا می شود و به نفع جمهوری اسلامی چندین هکتار خاک تحویل داده میشود آنگاه اهمیت نگهداری اسناد بیش از هر زمان دیگری خود را نشان می دهد، حال اگر این اسناد جمعآوری و ضبط شود قطعاً میتواند منافع بیشتر را برای کشور به همراه داشته باشد.
انتهای پیام/