"افغانستان" دست به دامان علما شد
به گزارش گروه بینالملل ، هفته گذشته اداره بازرس ویژه آمریکا موسوم به «سیگار» در یک بررسی 10 ماهه در باره حیف میل پول های کمکی آن کشور به افغانستان اعلام کرد که طی 11 سال گذشته بیش از 15 میلیارد دلار در این کشور حیف و میل شده است.
«جان ساپکو» سربازرس آمریکایی در این گزارش گفته است که این تنها بخشی از پول های حیف و میل شده در افغانستان است که در واقع می توان این کشور را سیاه چاله فساد برای مالیات دهندگان آمریکایی دانست.
وی افزوده است، بیش از چهار میلیارد دلار که برای طرح تأمین ثبات به افغانستان کمک شده بود، بر عکس باعث رشد فساد و حمایت از تروریست ها شده است.
ساپکو گفته است که 7.3 میلیارد دلار دیگر نیز برای از بین بردن مواد مخدر به افغانستان کمک شده بود تا تولید و قاچاق مواد مخدر را متوقف کند، اما به نظر می رسد که پول کمک شده در این راستا به مصرف نرسیده و تولید شیره تریاک در حال حاضر به بالاترین سطح خود در این کشور رسیده است.
سال گذشته میلادی تولید مواد مخدر در افغانستان براساس گزارش دفتر سازمان ملل متحد به 9 هزار تن رسید که بالاترین میزان تولید در تاریخ این کشور شمرده می شود این رقم در سال های 2015 و 2016 به ترتیب سه هزار و 200 تن و چهار هزار و 800 تن بود.
مرکز تولید 90 درصد مواد مخدر افغانستان در استان جنوبی «هلمند» است که در آن نظامیان انگلیسی و آمریکایی مستقر بوده اند و برخی از اعضای مجلس افغانستان آنها را در قاچاق تولید و افزایش رو به گسترش آن متهم کرده اند.
«سید جمال فکوری بهشتی» عضو مجلس نمایندگان افغانستان از جمله این افراد است که نظامیان خارجی در آن دخیل می داند.
وی گفت: در سفری که پنج سال قبل همراه با هیأت اعزامی دولت وقت افغانستان به استان های «قندهار» ، «هلمند» و «ارزگان» داشته است خود زمین هایی تحت کشت خشخاش را دیده که به رغم در تیررس بودن نیروهای خارجی بدون هیچ مشکلی محصولاتش برداشت می شدند.
این نماینده مجلس افزود که کشاورزان محل مدعی هستند که بالگردها و هواپیماها شبانه روز در استانشان فرود می آیند و با بارگیری مواد مخدر دوباره محل را به سمت مقاصد نامعلوم ترک می کنند.
فساد بزرگ مالی که با سرازیر شدن دلارهای آمریکایی در افغانستان صورت گرفته است بخش بزرگ آن توسط خود خارجی ها در این کشور به مصرف رسیده است و عامل اصلی فساد نیز موسسات خارجی و مقاماتی هستند که این پول در اختیار آنها قرار داشته است و بخشی از فساد نیز به مقامات دولتی و موسسات داخلی این کشور بر می گردد که خود افغان ها نیز به آن اعتراف کرده اند.
میک (کمیته مستقل مشترک نظارت و بررسی مبارزه علیه فساد اداری افغانستان) نیز پیش از این اعلام کرده بود که از سال 2002 تاکنون جامعه جهانی حدود چهارمیلیارد دلار به به بخش انرژی افغانستان کمک کرده اند که اداره توزیع برق (شرکت برشنا) تنها حسابده 183 میلیون دلار است.
«وحید الله توحیدی»، سخنگوی شرکت برشنای افغانستان در پاسخ به این اتهام گفته بود که این مقدار کمک در 15 سال گذشته به بخش انرژی افغانستان صورت گرفته و شرکت برشنا هفت سال است که مستقل شده که جوابگوی مصارف این مدت می باشد و به هشت سال قبل کاری ندارد.
دولت افغانستان که در قبال دریافت کمک های خارجی در بخش های نظامی و غیر نظامی تعهداتی به کشورهای کمک کننده در امر مبارزه با فساد کرده است تا در قبال آن پول دریافت کنند، در اول این هفته دست به دامان علمای این کشور شد که علیه فساد در منبرها سخنرانی کنند.
در این نشست که روز شنبه این هفته در کابل برگزار شد رئیس جمهوری افغانستان خطاب به علمای این کشور گفت که هیچ رسانه و قدرتی نمی تواند در بخش فساد ،حریف علما و منابر شوند.
وی از علمای افغانستان خواست که در این راستا دست بکار شده و علیه فساد موعظه و سخنرانی کنند.
«قیام الدین کشاف» رئیس شورای سراسری علمای افغانستان در این نشست گفت که فساد عامل تمام مشکلات و تشدید جنگ و ناامنی در این کشور بوده و اکثر ادارات دولتی فاسد هستند.
«قاسم حلیمی» یکی دیگر از علمای افغانستان نیز تأکید کرد که فساد اداری یک پدیده شوم درکشور بوده و شماری زیادی ادارات آلوده به این پدیده منفی اند و علما مسئولیت دارند که از طریق مننبرها برضد آن مبارزه کنند وعلیه فساد تبلیغ نمایند .
«فرید حمیدی» دادستان کل افغانستان نیز در این نشست گفت که متعهد است تا با افراد فاسد با قاطعیت مبارزه کرده و بدون تبعیض تلاش خواهند کرد که با همکاری علما و حمایت مردم این پدیده منفور را ریشه کن کند که قانون درجامعه حاکم شود.