اسیر شانتاژ‌های سیاسی در زمینه حجاب نشویم

10:32 - 08 مرداد 1397
کد خبر: ۴۴۰۳۲۳
محقق ارشد حوزه زنان و خانواده گفت: «حجاب اجباری» دروغی بزرگ و یک عبارت بازسازی شده برای منفور نشان دادن حریم دین خدا است؛ حجاب، حجاب زهرایی و زینبی است نه اجباری.
«حجاب اجباری» دروغی بزرگ است/ اسیر شانتاژ‌های سیاسی نشویمبه گزارش گروه سیاسی به نقل از حوزه، حجاب اسلامی و مدنظر دین مبین اسلام تنها به پوشش ظاهری خلاصه نمی‌شود؛ بلکه لایه‌های پنهان رفتاری و عفت و پاکدامنی را شامل می‌شود و همواره به آن عنوان دژی محکم برای حفاظت از حریم و شخصیت زنان در جامعه و حفظ کیان خانواده محسوب می‌شود.

اما همواره عده‌ای در جوامع مختلف اعم از اسلامی یا غربی ویا سایر کشور‌های جهان در طول زمان به بهانه‌های مختلف سعی در کم رنگ کردن این مقوله مهم و بنیادین جوامع اسلامی کردند و به بهانه آزادی زنان برده داری نوینی را در قالب تبلیغات گسترده به مردم جهان عرضه کردند.

در همین راستا با «فرشته روح افزا» فارغ التحصیل رشته الکترونیک در مقطع دکترا از دانشگاه منچستر انگلستان، پژوهشگر و محقق برجسته حوزه زنان و خانواده، مدیر رصد و آمار شورای زنان و همسر شهید حاتمی از شهدای حج تمتع سال ۹۴ به گفت‌وگو شده است.

یکی از تبلیغات و هجمه‌های غربی علیه حجاب اسلامی در ایران است؛ چون ایران کشور مسلمانی است که بر اساس قانون اساسی که منطبق بر قرآن هست، لزوم رعایت حجاب اسلامی در جامعه لحاظ شده است و تحت عنوان حجاب اجباری مطرح می‌شود، لطفا در خصوص چرایی این هجمه‌ها علیه حجاب اسلامی توضیح دهید؟

من اول خواهشی دارم و این که عبارت «حجاب اجباری» دروغی بزرگ است، ما چیزی تحت عنوان حجاب اجباری نداریم و نمی‌توانیم داشته باشیم. اگر کسی بخواهد حجاب داشته و آرایش کند، با حجاب نیست، اگر کسی بد بخندد و یا بد رفتار کند و یا نگاه زشت کند، با حجاب نیست و عملا حجاب را رعایت نکرده، حتی اگر پوشش خوب داشته باشد. برای همین حجاب اسلامی چندین مولفه دارد که شامل حجاب راه رفتن، نگاه کردن، حرف زدن و دوری از اختلاط با نامحرم است و از ۵ مولفه ۴ مولفه درونی است و چطور می‌شود مولفه‌های درونی را به افراد تحمیل کرد. این تعبیر دروغی است که دشمنان اسلام برای اینکه حجاب اسلامی را تخریب کنند؛ برای ما درست کردند، اگر واژه اجباری کنار بهشت هم باشد، انزجار ایجاد می‌کند، من خواهش می‌کنم که در رسانه‌ها از این تعبیر استفاده نشود.

قانون رعایت حجاب اسلامی داریم، اما اجرا نمی‌شود
ما در حال حاضر در کشورمان پوشش‌های نامناسب داریم، آیا این حجابی که ما اسم آن را حجاب اجباری بگذاریم؛ در حالی که این بی حجابی کامل است. ما در کشورمان" قانون رعایت حجاب" و مصوبات شورای عالی داریم، اما رعایت نمی‌شود. اما مظلوم نمایی دروغ و یک دروغ بزرگ که به مردم گفته می‌شود. اگر حجاب اجباری بود تمام افرادی که حجاب کامل نداشتند باید بازخواست می‌شدند، حال آن که چنین نیست.

حتی در مراکز اداری، دولتی و صدا و سیما هم نیز به طور کامل حجاب رعایت نمی‌شود. اصلا چه کسی حجاب اجباری را دارد تحمیل می‌کند، فقط یک مورد فیلم درست کردند که حتی یک در میلیارد هم نیست و تحت عنوان حجاب اجباری از آن یاد کردند.

«حجاب اجباری» یک عبارت بازسازی شده برای منفور نشان دادن حریم دین خدا است؛ حجاب، حجاب زهرایی و زینبی است نه اجباری. این عبارت را آن سوی آب‌ها درست کردند و ما هم آن را متاسفانه تکرا رمی کنیم.

مثلا ازدواج سفید که عمل شنیع زنا را به اسم ازدواج سفید معرفی می‌کند تا این عمل را مثبت جلوه دهند، یعنی زندگی دو نامحرم با هم را ازدواج سفید می‌دانند. ما باید به لغت سازی‌ها اهمیت بدهیم همان طور که در توئیتر هم گفتم باید برای حجاب اسلامی فرهنگ سازی شود.

متاسفانه رعایت حجاب را در بیمارستان‌ها در بین بیماران و پرستار‌ها نمی‌بینیم. در ادرات دولتی رعایت حجاب را نداریم در مدارس و دانشگاه‌ها هم قانون حجاب اجرا نشده است. آن‌ها به دنبال یک شانتاژ سیاسی هستند که حد یقف هم ندارد.

اگر زیر بار این شانتاژ‌های تبلیغاتی برویم قانع نمی‌شوند و مرحله به مرحله به دنبال حذف پوشش‌ها هستند و باز هم به آن "حجاب اجباری" می‌گویند و نتیجه آن همان فسادی می‌شود که در غرب شاهدیم.

یکی از شبهاتی که همواره در خصوص اجرای حجاب اسلامی در جامعه اسلامی مطرح شده، اینکه آیا در زمان حکومت دینی پیامبر (ص) حجاب اسلامی برای بانوان مسلمان از یک سو و رعایت حجاب بانوان غیر مسلمان بر اساس ادیان خودشان، اجرا شده است؟

متاسفانه آقای ترکاشوند شبهه‌ای ایجاد کردند که زنان در صدر اسلام حجاب نداشتند؛ من یک بحث عقلانی می‌کنم حتی اگر کسی مطالعه‌ای در خصوص صدر اسلام نداشته باشد فقط فکر کند اگر پیامبر (ص) دینی آورده که مکل دین گذشته نبوده نباید از یهود و نصارا نام می‌برده، حال آن که در قرآن از یهود و نصارا نام برده و هم از دین ابراهیم (ع) و ادیان گذشته که همه دارای حجاب کامل بودند.

در حال حاضر که از مسیحیت بیش از ۲ هزار سال گذشته هنوز راهبه‌ها مدل مقنعه و مانتو بلند دارند و پوشیده کامل هستند از گذشته بوده و الان هم هست، اگر اسلام آمده که این حجاب کنار گذشته شود، خیلی غیر عقلانی است که دینی برای تکمیل کردن بیاید و گذشته خود را نفی کند.

خداوند برای اقوام دیگر حجاب را واجب کرده و جزء اصول دین باشد و دین آخر که مکمل دین‌های دیگر باشد و زمینه بروز و ظهور اجتماعی زنان در آن بیشتر شده و پیامبر (ص) جلوی زنده به گور کردن دختران را گرفته و خیلی از حقوق را برای زنان وضع می‌کنند و بیاید اسلام بگوید که زن برده مرد باشد و بگوید برهنه از خانه بیرون برود، در حالی که برده داری از نظر اسلام منفوراست اینکه زن برهنه باشد نوعی برده داری است و نیاز به مطالعه دیگری نیست فقط قرآن را بخوانند.

در صدر اسلام نیز یک دو دو تا چهار تا عقلی است. اسلام کی موافق بی حجابی بوده و آیا پیامبر (ص) به مردم می‌گفتند خمس و احکام نماز را انجام دهند، اما خودشان به دنبال اجرای آن در جامعه نبودند؟
 
ما روایات بسیاری زیاد داریم که خانم‌هایی که تبرج می‌جستند برای این کار آیه می‌آمده برخورد پیامبر (ص) که هیچ آیه می‌آمده. شان نزول آیات را بخوانیم آیه تبرج برای خانم‌هایی که خلخال به پا می‌بستند و تبرج می‌کردند. اگر پیامبر (ص) بی تفاوت بوده چرا آیه آمده. می‌گفتند پیامبر (ص) از کنار آن‌ها رد شده، این دلایلی است که کمتر کسی مطرح کرده، در روایات و تاریخ هست و روایاتی که به آن اشکال وارد است و یا شاید هم اشکال وارد نباشد را مطرح نمی‌کنم تا کسانی که ذهن بیماری دارند، به دنبال شبهه باشند.

من می‌گویم عقل داریم، عقل اجازه نمی‌دهد قرآن آیه بفرستد در خصوص تبرج و اجرایی نشود، روایت داریم که پیامبر (ص) به عده‌ای خانم که در بازار حرف می‌زدند، این کار را کم عقلی می‌داند. پیامبر (ص) حضور زنان در بازار به طوری که مورد دید دیگران باشد را کاری ناپسند می‌داند و آن را تقبیح می‌کردند. وقتی ایستادن زنان را در بازار تقبیح می‌کردند که فراتر از حجاب است چه کسی می‌تواند ادعا کند پیامبر (ص) این رفتار‌ها را نداشته اند. پیامبر رحمه للعالمین هستند، اما درباره اجرای احکام اسلامی بسیار جدی بودند اگر قرار بود احکام گفته شود و مردم رعایت نکنند پیامبر (ص) هم راحت از کنارش بگذرد، چرا قرآن آمده مگر ممکن هست کسی صاحب مکتبی حرفی را بزند و دنبال اجرای آن نباشد، اگر چنین بود آن مکتب زیر سوال می‌رود.

اجرای حجاب در زمان پیامبر (ص) امری بدیهی و عقلانی است
این حرف‌ها استدلالی است و بایستی خواننده شما روی آن فکر کند؛ حتی به عنوان یک مخالف ایراد بگیرید. در صدر اسلام آیات حجاب و نگاه داریم، مثلا در روایتی که پوشش گردن واجب شد، شان نزول آن این بود که آقایی به گردن خانمی نگاه کرد و به میلیه‌ای بر خورد و آسیب دید. حتی جا‌هایی که کاربردش جزیی‌تر بوده، شان نزول وجود دارد و خداوند آیه فرستاده؛ در هیچ حکم الهی مانند نماز و خمس اینقدر جزیی وارد نشده الا حجاب که آیات زیادی نازل شده است. آیه نگاه، تبرج، اختلاط و نحوه صحبت کردن با نامحرم حجاب از نگاه قران بسیار مهم است، چون بحث کرامت زن است.

در دو جای قرآن عبارت "ضرب الله" آمده است. حضرت آقا در صحبت هایشان یکبار اشاره داشتند برای کل مومنین آسیه و حضرت مریم (ع) را مثال آوردند و برای کل کافران این دو زن نوح و زن لوط را مثال آوردند. نقش تربیتی دست زن است و زن باید اصلاح شود. امام رضا (ع) می‌فرمایند اگر برای دخترتان خرج تحصیلش کنید، سه برابر پسر اجر داده می‌شوید، چون دختر می‌خواهد تربیت کند.

نگاه قرآن و ائمه تاکید برحجاب است و ترک روابط نامشروع با نامحرم. حتی در نحوه پوشش بسیار جزیی وارد شده که حد دست و صورت چه مقدار باشد با همه این تاکیدات آیا می‌توان گفت: پیامبر (ص) بر اجرای این آیات در جامعه بی تفاوت بودند.

 یکی از شبهاتی که در خصوص رعایت قانون پوشش اسلامی در ایران وجود دارد، مقایسه با سایر کشور‌های مسلمان است که در آنجا هر نوع پوششی آزاد است، ارزیابی شما در این زمینه چیست؟

کشورما جمهوری اسلامی ایران است، ما کویت و عربستان نیستیم. قانون اساسی ما بر اساس قرآن است، امروز ما شاهدیم در عربستان برای دزدی دست قطع می‌کنند و یا به راحتی سنگسار، اما ما شرایط سخت تری وضع کردیم که به این راحتی نمی‌شود این قوانین را اجرا کرد، اما چرا کسی صحبتی نمی‌کند. در واقع دیانت ما عین سیاست ما است.

ما اهل سیاسی بازی مثل عربستان نیستیم که به مردم توصیه نماز و نوع حجاب سرسخت و قرائت قرآن می‌کند، بعد هم حجاج را به قتل می‌رسانند و جنگ یمن را به راه می‌اندازند و رهبرانشان شراب می‌خورند و اخیرا نیز بن سلمان آموزش‌های اسلامی را ممنوع کرده است. اگر می‌خواهیم یک کشوری را الگو قرار دهیم، همه اعمالشان را باید الگو قرار دهیم و عربستان یا کشور‌های دیگر الگوی ما نیستند.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *