مصرف ماهی عمرتان را زیاد میکند/ شربتی که عطش تابستانی را فرومینشاند/ از پاکسازی کبد تا دفع سنگ کیسه صفرا با این شربت اصیل ایرانی
دستگاه گوارش از دیدگاه طب سنتی، به عنوان عضو بسیار مهمی در نظر گرفته میشود، در این رابطه دستیار تخصصی طب سنتی اظهار داشت:مهمترین ورودی و خروجی بدن در این بخش است؛ اما تأثیر مزاج بر این سیستم، بسیار در تشخیص اهمیت دارد. به گفته وی رفتارهای گوارشی مهم شامل قدرت هضم، اشتها، یبوست و لینت مزاج و کیفیت مواد دفعی است. هر چه حرارت مزاج بیشتر باشد، قاعدتاً قدرت هضم بیشتر خواهد شد. این دستیار تخصصی طب سنتی اضافه کرد:اصولاً پدیده هضم، با احساس سبکی ناحیه سر دل یا زیر جناغ همراه است و فرد احساس راحتی یا سبکی میکند. البته به شرط به آنکه غذا نیز معتدل، غلیظ و سخت الهضم نباشد. سردی مزاج علاوه بر آنکه موجب کندی هضم و احساس ثقل یا سنگینی پس از خوردن غذا است، در موارد تشدید سردی و بیماری؛ فرد تا مدتهای طولانی، حتی میتواند ۸ ساعت پس از خوردن غذا احساس سنگینی داشته باشد.
ایجاد کبودی در سطح پوست پس از برخورد با اشیاء امری طبیعی شمرده میشود، اما اگر کسی بدون هیچ ضربهای یا با خفیفترین ضربهای دچار کبودی شد، چطور؟! چند دلیل بروز کبودی در بدن را با هم مرور می کنیم. ۱) مکملهای خوراکی ۳) ازدیاد سن ۴) داروهای رقیق کننده خون ۵) بیماریهای اختلال خونی ۶) مصرف داروهای ضد افسردگی ۷) کمبود ویتامین
کوروش جعفریان متخصص تغذیه و رژیم غذایی با توجه به افزایش دمای هوا و افزایش نیاز انسانها به مصرف بیشتر آب، گفت: به افراد توصیه میشود در فصول گرم سال برای مقابله با کمآبی بدن حتما بطری آب به همراه خود داشته باشند و از تخم شربتی در بطری آب استفاده کنند. تخم شربتی مقداری آب را در خود جذب و پس از ورود به دستگاه گوارش به آرامی آب را تخلیه میکند که این امر مانع بروز عطش در افراد میشود.
این متخصص تغذیه و رژیم غذایی افزود: همچنین به افراد توصیه میشود برای افزایش میزان مصرف مایعات از طعم دهندههای حاوی ویتامین C استفاده کنند، برای مثال حتما در تابستان در بطریهای آب خود علاوه بر تخم شربتی کمی لیموی تازه استفاده کنند.وی افزود: همچنین استفاده از طعم دهندههای حاوی ویتامین C موجب افزایش میزان مصرف آب و مقابله با کم آبی میشود.
دیابت یکی از بیماریهایی است که تأثیر قابل ملاحظهای روی سیستم گوارشی دارد، در صورتی که قند خون برای مدت طولانی بالا باشد، رشتههای عصبی معده و رودهها صدمه میبینند؛ دیابت کنترلنشده سبب بیماریهای گوارشی دیابت و ایجاد تغییرات شیمیایی در رشتههای عصبی و صدمه به عروق تغذیهکننده این اعصاب میشود و ممکن است موجب بروز یبوست شود.
در بیماران دیابتی مزمن که بیش از ۵ سال با این بیماری درگیر بودهاند، هرچند که یبوست بهوسیله دیابت تولید شده است، اما خود یبوست مزاج نیز باعث شدت افزایش بیماری دیابت در این افراد میشود.بیماریهای گوارشی مرتبط با دیابت و بالا بودن قند خون ممکن است موجب تأخیر در تخلیه معده، رودهها و یبوست شود که با مصرف غذاهای حاوی فیبر مثل میوه و سبزی و خوردن مایعات کافی و انجام فعالیتهای ورزشی و پیادهروی تا حدودی بهبود مییابد.
در مدت زمان انجام این مطالعه ۵۴ هزار و ۲۳۰ مرد و ۳۰ هزار و ۸۸۲ زن فوت کردند. نتایج این مطالعات اخیرا در مجله «طب داخلی» منتشر شده است. در نهایت یافته اصلی بدست آمده در این بررسی حاکی از ارتباط مصرف بیشتر ماهی و امگا ۳ در کاهش خطر مرگ و میر بوده است.همچنین بررسیهای بیشتر نشان داد مردانی که بیشترین میزان مصرف ماهی را دارند ۹ درصد کمتر از مردانی که حداقل مصرف را دارند در معرض مرگ و میر زودرس هستند. علاوه بر این مصرف میزان بیشتری از ماهی در زنان با کاهش هشت درصدی خطر مرگ در آنان همراه است.
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.