مصرف غذاهای تند برای سلامت مفید است؟
علیرغم طعم تند فلفل، برخی افراد به خاطر عدم تحمل تندی آن کمتر تمایلی به مصرف فلفل دارند، اما برخی هم بر این باورند که باید برای حفظ سلامت این ادویه در رژیم غذایی گنجانده شود.
به گزارش گروه فضای مجازی به گفته محققان تاکنون اثبات نشده است که تندی فلفل برای سلامت بد و مضر است. از اینرو مصرف این نوع ادویه را در رژیم غذایی مرتبط با شماری از فواید برای سلامت عنوان میکنند.
حفظ سلامت قلب
مطالعهای در سال ۲۰۱۷ نشان میدهد مرگ و میر ناشی از بیماری قلبی-عروقی، حملات قلبی و سکته در بین افرادی که فلفل تند مصرف میکنند کمتر است. درحالیکه هنوز این رابطه به اثبات نرسیده است، اما محققان معتقدند ادویهها در صورت مصرف متعادل، موجب کاهش میزان کلسترول LDL در بدن میشوند.
دکتر «ژیمینگ ژو»، سرپرست تیم تحقیق در مطالعهای دیگر، در این باره میگوید: «لذت بردن از طعم و مزه ادویهها موجب کاهش مصرف نمک و فشارخون میشود که نتیجه آن حفظ سلامت قلب است.»
کالری سوزی بیشتر
طبق نتایج مطالعه محققان دانشگاه پوردو آمریکا، افراد بعد از خوردن فلفل قرمز کالری بیشتری سوزانده و اشتهایشان کاهش مییابد. این تاثیر بخصوص در افرادی که به طورمنظم غذاهای پرادویه استفاده نمیکنند بیشتر است.
اما محققان تاکید میکنند تنها مصرف فلفل موجب کاهش قابل توجه وزن نمیشود بلکه ترکیب آن در رژیم غذایی سالم و داشتن سبک زندگی پرتحرک منجر به این تاثیر میشود.
پیشگیری از سرطان
به عقیده محققان «کپسایسین»، ماده موجود در فلفل که عامل تندی آن است، دارای خواص ضدسرطانی است.
به گفته دکتر «گرگوری پلاتنیکوف»، سرپرست تیم تحقیق در کلینیک آلینا مینه سوتا آمریکا، «کپسایسین دارای تاثیراتی مشابه برخی داروهای سرطان بر بدن است.»با این حال این خاصیت فلفل هنوز از لحاظ پزشکی موردمناقشه است.
تسکین درد
کپسایسین همچنین ممکن است به کاهش یا تضعیف هر نوع حس درد در بدن کمک کند. تصور میشود این مکانیسم با هدف قرار دادن ماده شیمیایی در مغز موسوم به "ماده P" که نقش مهمی در موارد بروز آسیب و جراحت دارد، عمل میکند.
برخی مطالعات هم بیان میکنند که رژیم غذایی حاوی میزان بالاتر کپسایسین با نابودی باکتریهای موسوم به H. pylori، تاثیر محافظتی در مقابل زخمها دارد.
حفظ سلامت قلب
مطالعهای در سال ۲۰۱۷ نشان میدهد مرگ و میر ناشی از بیماری قلبی-عروقی، حملات قلبی و سکته در بین افرادی که فلفل تند مصرف میکنند کمتر است. درحالیکه هنوز این رابطه به اثبات نرسیده است، اما محققان معتقدند ادویهها در صورت مصرف متعادل، موجب کاهش میزان کلسترول LDL در بدن میشوند.
دکتر «ژیمینگ ژو»، سرپرست تیم تحقیق در مطالعهای دیگر، در این باره میگوید: «لذت بردن از طعم و مزه ادویهها موجب کاهش مصرف نمک و فشارخون میشود که نتیجه آن حفظ سلامت قلب است.»
کالری سوزی بیشتر
طبق نتایج مطالعه محققان دانشگاه پوردو آمریکا، افراد بعد از خوردن فلفل قرمز کالری بیشتری سوزانده و اشتهایشان کاهش مییابد. این تاثیر بخصوص در افرادی که به طورمنظم غذاهای پرادویه استفاده نمیکنند بیشتر است.
اما محققان تاکید میکنند تنها مصرف فلفل موجب کاهش قابل توجه وزن نمیشود بلکه ترکیب آن در رژیم غذایی سالم و داشتن سبک زندگی پرتحرک منجر به این تاثیر میشود.
پیشگیری از سرطان
به عقیده محققان «کپسایسین»، ماده موجود در فلفل که عامل تندی آن است، دارای خواص ضدسرطانی است.
به گفته دکتر «گرگوری پلاتنیکوف»، سرپرست تیم تحقیق در کلینیک آلینا مینه سوتا آمریکا، «کپسایسین دارای تاثیراتی مشابه برخی داروهای سرطان بر بدن است.»با این حال این خاصیت فلفل هنوز از لحاظ پزشکی موردمناقشه است.
تسکین درد
کپسایسین همچنین ممکن است به کاهش یا تضعیف هر نوع حس درد در بدن کمک کند. تصور میشود این مکانیسم با هدف قرار دادن ماده شیمیایی در مغز موسوم به "ماده P" که نقش مهمی در موارد بروز آسیب و جراحت دارد، عمل میکند.
برخی مطالعات هم بیان میکنند که رژیم غذایی حاوی میزان بالاتر کپسایسین با نابودی باکتریهای موسوم به H. pylori، تاثیر محافظتی در مقابل زخمها دارد.
منبع: مهر
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *