امامزادگان باعث وحدت ملی هستند/بقاع متبرکه؛ پایگاه دینی و فرهنگی جامعه

9:59 - 28 تير 1397
کد خبر: ۴۳۷۳۸۲
کارشناس علوم قرآنی گفت: نیازمند تأسیس یک قرارگاه جهادی فرهنگی هستیم که با استفاده از روحانیون متخصص در موضوع وهابیت به تبیین و تحلیل آسیب‌های فرقه ضاله وهابیت پرداخته، در مساجد در زمینه این فرقه به مردم آموزش داده و روشنگری شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین حسینعلی یزدان دوست در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی درباره تجلیل از امامزادگان و بقاع متبرکه گفت: به دلیل اعتقادات فرهنگی و دینی مردم ایران، امامزادگان نقش بسزایی در کاهش ناهنجاری‌های فرهنگی و اجتماعی دارند و مسئولین کشور نباید از چنین ظرفیتی غافل شوند.

وی در همین راستا افزود: مدیران فرهنگی باید از بستر حضور مردم در امامزادگان که برگرفته از فرهنگ دینی و ارزشی آنهاست استفاده کرده و با تبیین برنامه‌های دینی و فرهنگی به شکل متمرکز باعث نشاط دینی در مردم شوند.


این کارشناس علوم قرآنی درباره متولیان امامزادگان اظهار کرد: نباید تنها یک نهاد فرهنگی مثل سازمان اوقاف متولی امامزاده و بقاع متبرکه باشد بلکه باید تمام مراکز دینی، نهادها و مراکز فرهنگی که همواره ارادت قلبی خود را در برنامه‌های مختلف نشان داده‌اند، از ظرفیت حضور اعتقاد مردم استفاده کرد.

یزدان دوست ادامه داد: مقام معظم رهبری فرمودند امامزادگان و بقاع متبرکه باید به یک نهاد فرهنگی تبدیل شود. یکی از تبعات فرهنگی شدن امامزادگان و بقاع متبرکه حضور هر چه بیشتر مردم و متولیان به شکل فعال و در اجرای برنامه‌های کیفی و کمی است. اجرای برنامه‌های فرهنگی متناسب با همه سلیقه‌ها و ذائقه‌ها باعث می‌شود مردم هر چه بیشتر به سمت امامزادگان و بقاع متبرکه و فعالیت در برنامه‌های مختلف سوق پیدا کنند.

وی توضیح داد: اگر مسئولان آسیب‌های اجتماعی را بررسی کرده، برنامه های فرهنگی مناسب مردم و ذائقه‌های مختلف طراحی و در امامزادگان اجرا کنند، نتیجه آن وحدت و اتحاد در سایه فرهنگ دینی و ارزشی در امامزاده‌ها و بقاع متبرکه خواهد بود.در برنامه‌هایی که در امامزادگان و بقاع متبرکه برگزار می‌شود اگر آموزه‌های دینی همراه با نشاط باشند حتی شاهد رفع آسیب‌ها و حاشیه‌نشینی ها در شهرها نیز خواهیم بود .

حجت‌الاسلام والمسلمین یزدان دوست ادامه داد: مدیران فرهنگی صرفاً با برگزاری مراسم رسمی در نهاد مربوطه و بدون در نظر گرفتن نگاه عام جامعه به تجلیل از امامزادگان و بقاع متبرکه می پردازند در حالی که می‌توانند با یک تصمیم درست و جامع برای همه مردم در پر رنگ کردن هرچه بیشتر امامزادگان تلاش کنند. شهرداری‌ها فضای با نشاط برای مردم ایجاد کرده و با دعوت از هنرمندان شناخته شده فضای بازی را ایجاد کنند تا مردم در کنار نشاط از فضای معنوی بهره‌مند شده نشاط جسمی و روحی برای آنان به ارمغان بیاورد.

وی درباره مقابله با فتنه وهابیت در کمرنگ کردن نقش امامزادگان بیان کرد: تبیین برنامه‌های فرهنگی در شکل درست و براساس باورهای مردمی یکی از راهکارهایی است که می‌توانیم با وهابیت به مقابله بپردازیم. امامزادگان از طریق تبلیغات فرهنگی می‌توانند نقش موثرتری نسبت به روند فعلی داشته باشند. اگر برنامه‌ریزی و همت جمعی که ناشی از باورهای دینی و فرهنگی است شکل گیرد این اتفاق محقق خواهد شد.

این کارشناس علوم قرآنی تاکید کرد: نیازمند تأسیس یک قرارگاه جهادی فرهنگی هستیم که با استفاده از روحانیون متخصص در موضوع وهابیت به تبیین و تحلیل آسیب‌های فرقه ضاله وهابیت پرداخته، در مساجد در زمینه این فرقه به مردم آموزش داده و روشنگری شود. ابزارهایی که می‌توان در زمینه آموزش و روشنگری مردم استفاده کرد فیلم‌های متنوع و کلیپ‌های متعدد است. در واقع برای تحقق این جهاد فرهنگی باید اقدامات چند بعدی صورت گیرد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *