رئیس جمهور: پیشنهاد صدور قطعنامه علیه ایران در حین مذاکره غیرمسئولانه بود
خبرگزاری میزان - بنا به اعلام پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، برخی سفرای جدید مأمور به خدمت در کشورمان امروز استوارنامه خود را به آیتالله سید ابراهیم رئیسی تقدیم کردند.
رئیس جمهور کشورمان در آئین دریافت استوارنامه«نادین اولیویری لوزانو» سفیر جدید سوئیس با اشاره به قدمت بیش از ۱۰۰ ساله روابط دو کشور گفت: ایران آماده گسترش حداکثری روابط با همه کشورها از جمله سوئیس در عرصههای تجاری، اقتصادی و سیاسی است.
رئیس جمهور همچنین با اشاره به نقش دیپلماتیک سفارت سوئیس در تهران افزود: آمریکا و کشورهای اروپایی در قبال ایران گرفتار اشتباه محاسباتی هستند و امیدوارم شما واقعیات ایران را به دولت متبوع و دیگر کشورها منتقل کنید تا متوجه شوند که ایران علیرغم دشمنیها، به پیشرفت خود ادامه داده است و سیاستهای سلطهطلبانه آنها اثر معکوس گذاشته است.
آیتالله رئیسی اظهار داشت: اقدام آمریکا و سه کشور اروپایی در پیشنهاد صدور قطعنامه در شورای حکام در زمانی که مذاکره برای توافق در جریان است، اقدامی غیرمسئولانه و ناقض روح مذاکره و توافق و بیانگر تناقض رفتاری آنها است.
رئیس جمهور تصریح کرد: آمریکا باید تصمیم بگیرد که به الزامات مذاکره و توافق پایبند بماند.
«نادین اولیویری لوزانو» سفیر جدید سوئیس نیز در این مراسم گفت: ایران و سوئیس در بیش از ۱۰۰ سال سپری شده از برقراری روابط دیپلماتیک، همواره تعاملات و همکاریهای مثبت و سازندهای با یکدیگر داشتهاند.
سفیر سوئیس با اشاره به نقشه راه روابط تهران و برن خاطرنشان کرد: به عنوان سفیر سوئیس برنامه اصلی من تلاش برای گسترش روابط با جمهوری اسلامی ایران است.
تاریخ هیچگاه جنایتهای آمریکا علیه ملت ویتنام را از یاد نخواهد برد
آیتالله رئیسی در آئین دریافت استوارنامه «لونگ کوک هویی» سفیر جدید ویتنام با اشاره به روابط دوستانه میان تهران - هانوی گفت: سطح فعلی همکاریها و روابط ایران و ویتنام متناسب با ظرفیتهای متنوع موجود در دو کشور نیست.
رئیس جمهور افزود: برگزاری منظم جلسات کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی میتواند به یافتن راهکارهای به فعلیت رساندن ظرفیتهای دو کشور در عرصههای کشاورزی، فناوری، حمل و نقل و دیگر عرصهها کمک کند.
آیتالله رئیسی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه ویتنامیها را مردمی میشناسیم که در مقابل استعمار و سلطه طلبی ایستادگی کردند و در این زمینه مواضع نزدیکی به یکدیگر داریم، اظهار داشت: تاریخ هیچگاه جنایتهای آمریکا علیه ملت ویتنام را از یاد نخواهد برد.
ایران و لیتوانی ظرفیتهای متنوع و متعددی برای ارتقای سطح روابط با یکدیگر دارند
رئیس جمهور همچنین در آئین دریافت استوارنامه «ریکارداس دیگوتیس» سفیر آکردیته لیتوانی گفت: دو کشور ظرفیتهای متنوع و متعددی برای ارتقای روابط و همکاریهای اقتصادی و تجاری با یکدیگر دارند.
رئیس جمهور با بیان لزوم اجرای تعهدات کشورهای غربی افزود: جمهوری اسلامی ایران طبق تایید همه ناظران به تعهدات خود در توافق عمل کرده است، اما در عوض آمریکا از این توافق خارج شده و کشورهای اروپای نیز از عمل به تعهدات خود تخطی کردهاند.
آیتالله رئیسی اقدام آمریکا و کشورهای اروپایی برای پیگیری صدور قطعنامه علیه کشورمان از سوی شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی در حین مذاکرات را وقیحانه و بر خلاف الزامات مذاکره و توافق توصیف و تصریح کرد: رفع تحریمهای ظالمانه علیه ایران زمینه توافق و همکاری را فراهم خواهد کرد.
19 خرداد سال جاری قطعنامه ضد ایرانی پیشنهادی سه کشور اروپایی عضو برجام (آلمان، فرانسه و انگلیس) به همراه آمریکا در شورای حکام با موضوع درخواست از ایران برای همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی با ۳۰ رأی موافق، ۲ رای مخالف روسیه و چین و ۳ رای ممتنع هند، پاکستان و لیبی در شورای حکام تصویب شد.
محمدرضا غائبی با محکوم دانستن این اقدام با انگیزه سیاسی و مغرضانه از جانب برخی از کشورهای عضو شورای حکام، مواضع ایران را در این خصوص گوشزد کرد.
سرپرست نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمانهای بینالمللی در وین با روشن کردن این موضوع که پذیرش این قطعنامه نه موجب ترغیب ایران برای به فراتر رفتن از سطح بالای کنونی همکاری خود با آژانس میشود و نه آن را مجبور به پایین آمدن از مواضع اصولی خود میکند، تأکید کرد: ایران قاطعانه نسبت به این قطعنامه ابراز تأسف میکند و در پاسخ به آن اقدام مقتضی را انجام خواهد داد، که عواقب آن متوجه ارائه کنندگان و حامیان این قطعنامه است.
وزارت امور خارجه کشورمان نیز متعاقب تصویب قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام طی بیانیهای آن را محکوم و اعلام کرد: تصویب قطعنامه یادشده که بر اساس گزارش شتابزده و غیر متوازن مدیرکل آژانس و مبتنی بر اطلاعات دروغین و ساختگی رژیم صهیونیستی صورت گرفته است، نتیجهای جز تضعیف روند همکاری و تعاملات جمهوری اسلامی ایران با آژانس در بر نخواهد داشت.
همانگونه که قبلا نیز اعلام شده است جمهوری اسلامی ایران بدلیل رویکرد غیرسازنده آژانس و تصویب قطعنامه یادشده گامهای عملی متقابلی را اتخاذ کرده که نصب سانتریفیوژهای پیشرفته و غیرفعال سازی دوربینهای فراپادمانی از جمله آنهاست.
بیشتر بخوانید:
بیانیه وزارت امور خارجه متعاقب تصویب قطعنامه ضدایرانی شورای حکام
انتهای پیام/