مشکلات و دغدغههای هنر گریم در عرصه سینما/چرا سرانه مطالعه کتاب کاهش یافته است
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، شانزدهمین روز از تیر ماه 1397 با اخبار و حاشیه های فراوانی در عرصه سینما، تئاتر و تلویزیون روبرو بود که از جمله مهمترین آنها می توان به صحبت های شهرام خلج طراح چهره پردازی سریال "معمای شاه" درخصوص وضعیت حال حاضر هنر گریم در سینما اشاره کرد.
این روزها عرصه ادبیات و کتاب بیش از هر زمانی دغدغه افزایش سرانه مطالعه داشته و اهالی فن این حوزه در پی راهکاری مناسب برای ارتقا آمار سرانه مطالعه در سطح کشور هستند.
در این میان اتفاقی خطرناک حوزه ادبیات را در کنار کاهش سرانه مطالعه کتاب تهدید می کند و آن اتفاقی نیست جز قاچاق کتب ممنوعه و همچنین چاپ بدون نظارت این آثار توسط افرادی که هیچ نظارتی بر فعالیت آنها نمی شود.
روایت گریمور معمای شاه از دخالت برخی بازیگران در عرصه گریم/مجبورم برای انجام کار نظراتشان را اعمال کنم
شهرام خلج گریمور سینما و تلویزیون در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگی درباره وضعیت فعلی عرصه گریم گفت: گریم در کیفیت یک اثر موثر بوده و در باورپذیر بودن شخصیت در اثر کمک می کند. بنابراین یکی از نکات جدانشدنی آثار نمایشی طراحی چهره و گریم بازیگران آن است.
وی در همین راستا افزود: در هر اثر کارگردان و گریمور به یک اتفاق نظر در طراحی چهره بازیگران می رسند و اگر زمانی کارگردان هم حضور نداشت طراحان چهره از طرف او مسئولیت همکاری با گریمور را برای گریم به همراه دارند و نظر کارگردان را به گریمور منتقل می کنند اما برخی بازیگران وقتی برای گریم یک اثر حضور پیدا می کنند به گریمور اعلام می کنند که ابرو و موهای او را گریم نکنم و یا ریشی که برای بازیگر در فیلم طراحی شده دوست ندارد.
این گریمور درباره بیمهری برخی کارگردانان و تهیه کنندگان اظهار کرد: کارگردان و تهیه کننده برای اینکه فیلمشان ضرر نکند و با سود همراه شود ممکن است بازیگر را همراهی کنند و از گریمور بخواهند که براساس خواسته او این کار را انجام دهد و ما مجبوریم برای راه افتادن کار نظر برخی بازیگران را در کار اعمال کنیم. تهیه کننده و کارگردان نظر بازیگر را درباره گریم خود در کار دخالت میدهند و این روند سبب بازیگر سالاری در عرصه هنر شده است. این موضوع باعث از بین رفتن زحمات و تلاش طراح گریم شود.
برای مشاهده ادامه این گفت و گو اینجا کلیک کنید.
باورهای ارزشی در آثار سینمایی کم شده است/نویسندگان امروزه میخواهند زود به دستمزد برسند
روح الله سهرابی نویسنده و کارگردان سینما و تلویزیون در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگی درباره وضعیت فعلی فیلمنامهها و نبود دغدغه در نویسندگان گفت: دغدغهمند بودن فیلمنامهها، فیلمنامهنویسان و فیلمسازان نسبی است و نمیتوان گفت که اصلا دغدغهای نیست، ضمن اینکه هم فیلمسازان و هم مسئولینی داریم که دغدغهمند هستند اما مشکل ما در فیلمسازی این است که به نسبت نیازهای جامعه آثار تاثیر گذار و مرتبط با موضوعات جامعه نداریم.
این نویسنده درباره نقش نویسندگان در پرداختن به دغدغههای جامعه اظهار کرد: ریشه اصلی ماجرا به نویسندگان برمیگردد به خصوص نویسندگانی که نوشتههای خود را میسازند، ما اگر کلیت بحث نویسندگی را مدنظر قرار بدهیم، طبیعی است که ریشه و پایه اصلی کارهای فرهنگی به خالق ایده اصلی و اولیه برمی گردد، هرچه دغدغه نویسنده بی روحتر، غیرضروریتر و سطحیتر باشد طبیعتا به همان میزان خود اثر بی روح و بی تاثیر از آب در میآید.
سهرابی ادامه داد: در نویسندگان نیز طیفهای مختلفی داریم. به نظرم این روزها یک گروه از نویسندگان دغدغه معضلات واقعی جامعه را دارند، عده ای بینابین هستند یعنی هم دغدغه مسائل جامعه را دارند هم ندارند و تعدادی از نویسندگان نیز هستند که نسبت به این امور بی تفاوتاند و این به نوعی نا هماهنگی در عرصه نویسندگی محسوب میشود.
برای مشاهده ادامه این گفت و گو اینجا کلیک کنید.
قاچاق کتاب فرهنگ عامه را نشانه گرفته است/پژوهشگران حوزه ادبیات از خطرات کتب ممنوعه میگویند
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، این روزها عرصه ادبیات و کتاب بیش از هر زمانی دغدغه افزایش سرانه مطالعه داشته و اهالی فن این حوزه در پی راهکاری مناسب برای ارتقا آمار سرانه مطالعه در سطح کشور هستند.
در این میان اتفاقی خطرناک حوزه ادبیات را در کنار کاهش سرانه مطالعه کتاب تهدید می کند و آن اتفاقی نیست جز قاچاق کتب ممنوعه و همچنین چاپ بدون نظارت این آثار توسط افرادی که هیچ نظارتی بر فعالیت آنها نمی شود.
معضل و خطرات قاچاق کتاب از چند جهت قابل پیگیری و همچنین واکاوی است. در بخشی از این موضوع برخی از کتب که دارای مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هستند، مورد این هجمه قرار گرفته اند. به این صورت که کتب پرفروش سال که توسط انتشارات گوناگون وارد بازار شده اند توسط قاچاقچیان بصورت غیر قانونی تکثیر و فروخته می شوند.
این فعالیت که در اصلاح به آن آثار افست گفته می شود ضربه مهلکی بر بدنه چاپ و نشر کتاب در ادبیات ایران زده و بسیاری از ناشران را تا مرز ورشکستگی پیش برده است. این کتب قاچاق به واسطه استفاده از کاغذ نامرغوب و همچنین فارغ از مسائل دفتری و اداری بدون واسطه و با قیمتی پایین تر وارد بازار می شوند.
برای مشاهده ادامه این پرونده اینجا کلیک کنید.
دل، دلیل همکاری دوباره محمدرضا گلزار و منوچهر هادی/مراحل ساخت سریال پاهایبیقرار به پایان رسید
ایرج محمدی تهیه کننده سینما و تلویزیون در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگی درباره آخرین فعالیتهای هنری خود گفت: این روزها تهیه کنندگی سریال "دل" را به کارگردانی منوچهر هادی و نویسندگی بابک و میثم کایدان برعهده دارم که در مرحله پیش تولید قرار دارد.
وی در همین راستا افزود: سریال "دل" با سرمایه گذاری صادق یاری برای شبکه نمایش خانگی تولید و از اول شهریورماه فیلمبرداری آن شروع میشود.
این تهیه کننده درباره بازیگران سریال "دل" اظهار کرد: سریال دل با حضور محمدرضا گلزار، ساره بیات، یکتا ناصر و محمدرضا فروتن جلوی دوربین میرود و قرارداد سایر بازیگران نیز در هفته آینده منعقد میشود.
برای مشاهده ادامه این گفتوگو اینجا کلیک کنید.
مرد عنکبوتی باز هم ساخته میشود/راه دور از خانه برای پیتر پارکر
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، پیش تولید نسخه دوم از سری دوم فیلم سینمایی "مرد عنکبوتی" با بازی "تام هالند" در نقش "پیتر پارکر" یا همان "مرد عنکبوتی" آغاز شد.
همچون نسخه قبلی مرد عنکبوتی با نام "بازگشت به خانه" کارگردانی فیلم جدید را نیز "جان واتس" بر عهده گرفته است. فیلمنامه این اثر را "استیو دیتکو" براساس داستان کمیک بوکی مرد عنکبوتی نوشته "استن لی" به نگارش در آورده است.
علاوه بر "تام هالند" به عنوان بازیگر اصلی فیلم تاکنون حضور بازیگرانی همچون مایکل کیتون، ماریسا نائومی، جیکوب باتالون، زندیا در نسخه تازه مرد عنکبوتی قطعی شده است.
نکته مهه در خصوص این نسخه از مرد عنکبوتی غیبت "رابرت داونی جونیور" به عنوان بازیگر مرد آهنی در فیلم است. اما در مقابل "جیک گالینگهال" بازیگر مطرح سینمای هالیوود در این فیلم به ایفای نقش خواهد پرداخت.
برای مشاهده ادامه این گزارش اینجا کلیک کنید.