طرح انگلیس برای اخراج پناهجویان؛ اقدامی در تضاد با کنوانسیون‌های بین‌المللی

11:16 - 29 خرداد 1401
کد خبر: ۴۳۱۸۵۴۰
دسته بندی: حقوق بشر ، عمومی
انگلیس در حالی خواهان پیشبرد طرح اخراج پناهجویان است که نهادهای حقوق بشری این طرح را به شدت در تضاد با قوانین حقوق بشری و بین‌المللی می‌دانند.

خبرگزاری میزان – دادگاه حقوق بشر اروپا هفته گذشته و در لحظات آخر با صدور حکمی از اخراج پناهجویان به «رواندا» از سوی انگلیس جلوگیری کرد.

به گزارش «تایمز»، این اقدام دادگاه حقوق بشر اروپا، با واکنش شدید مقامات دولت انگلیس مواجه شد؛ «پریتی پاتل»، وزیر کشور انگلیس، این حکم دادگاه حقوق بشر اروپا را «رسوایی و اقدامی با انگیزه‎های سیاسی» توصیف کرد.

به نظر می‌رسد وزیر کشور انگلیس این سوال را مطرح می‌کند که آیا آینده‌ای برای انگلیس به عنوان امضاکننده کنوانسیون اروپایی حقوق بشر وجود دارد یا خیر. او گفت «من مدافع نهادهای اروپایی نیستم. من هرگز نبودم.»

«بوریس جانسون»، نخست وزیر انگلیس مدعی است که از قانونی و مشروع بودن طرح اخراج پناهجویان به رواندا اطمینان دارد.

پیش از رای دادگاه حقوق بشر اروپا نیز بسیاری از نهادهای حقوق بشری تلاش کردند تا این طرح انگلیس را با چالش‌های قانونی مواجه کنند.

ائتلافی از گروه‌ها شامل مدافعان حقوق مهاجرت و اتحادیه‌های کارمندان دولتی انگلیس، از دادگاه استیناف لندن  درخواست کرده بودند حکم دادگاه بدوی را که اجازه می‌داد نخستین پرواز اخراج طبق برنامه انجام شود، لغو کند.

افراد بسیاری از جمله «فیلیپو گراندی»، رئیس پناهندگان سازمان ملل، دبیر کل سازمان ملل و رئیس کلیساهای انگلیس این طرح را محکوم کرده‌اند.

ائتلافی متشکل از چندین نهاد حقوق بشری و موسسه خیریه انگلیس نیز به این طرح دولت این کشور واکنش نشان داده و آن را بر خلاف قوانین بین‌المللی و حقوق بشری توصیف کردند که خطراتی را برای پناهجویان به همراه دارد.

«توفیق حسین»، یکی از وکلای این ائتلاف و برخی از پناهجویان، ضمن انتقاد شدید از این طرح و با اشاره به قانون حقوق بشر انگلیس در سال 1998 و کنوانسیون چندجانبه پناهندگان سازمان ملل در سال 1951 که وضعیت پناهجویان را تثبیت می‌کند، می‌گوید «این سیاست کانون به چالش کشیدن کرامت انسانی است و هم قوانین داخلی انگلیس و هم قوانین بین‌المللی را نقض می‌کند.»

آنچه که این طرح را متفاوت و سخت‌تر از برنامه‌های فراساحلی پردازش مهاجران کشورهای دیگر می‌کند این است که افرادی که درخواست‌های موفق پناهندگی دارند باید زندگی جدید خود را در رواندا آغاز کنند.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *