طرح انگلیس برای اخراج پناهجویان مغایر با قوانین بینالمللی
خبرگزاری میزان – روز سهشنبه گذشته یک هواپیمای مسافربری آماده انتقال پناهجویان از انگلیس به «رواندا» بود که این پرواز در نهایت لغو شد.
به گزارش «نیویورکر»، «پریتی پاتل»، وزیر کشور انگلیس، این طرح را که تقریبا به طور قطع قوانین بینالمللی را نقض میکند و در پنج سال آینده دستکم 120 میلیون پوند هزینه خواهد داشت، به عنوان یک «سیاست درجه یک» توصیف کرده است.
همکاری مهاجرت و توسعه اقتصادی انگلیس و رواندا در ماه آوریل امضا شد و بلافاصله مقایسههایی را با اقدام مشابهی که تا سال 2017 بین رژیم صهیونیستی و رواندا و اوگاندا وجود داشت، ایجاد کرد.
در 3.5 سال از اجرای این برنامه که مخفیانه بود، حدود چهار هزار پناهجوی اریترهای و سودانی از اراضی اشغالی به جنوب صحرای آفریقا منتقل شدند، جایی که بسیاری از آنها به سرعت ناپدید شدند.
بین سالهای 2009 تا 2017، رژیم صهیونیستی در مجموع ده پناهنده از اریتره و سودان را پذیرفت.
آژانس پناهندگان سازمان ملل، دیدگاهی مبهم نسبت به چنین طرحهایی دارد که در آن کشورهای ثروتمندتر به کشورهای فقیرتر پول میدهند تا سهم خود را از انسانها بگیرند.
چنین اقدامی با روح کنواسیون پناهندگان سال 1951 ناسازگار و در تضاد است.
این واقعیت که این قضات اروپایی هستند که مانع از اجرای این نقشه مضحک و غیراخلاقی شدند، به نفع «بوریس جانسون»، نخست وزیر انگلیس، و وزرای او شده است.
- بیشتر بخوانید:
- سازمان ملل: تصمیم انگلیس برای انتقال پناهجویان به رواندا کاملا اشتباه است
- اخراج اجباری پناهجویان از انگلیس
همه آگاه هستند که دادگاه حقوق بشر اروپا از اتحادیه اروپا جداست. این دادگاه در سال 1959 برای حمایت از قوانین حقوق بشر در این قاره پس از جنگ جهانی دوم تأسیس و شورای اروپا که این دادگاه را اداره میکند، در لندن تأسیس شده است.
به نوعی فرار از مسئولیت بخش مهمی از رویه «بوریس جانسون» به شمار میرود.
اولین پرواز قرار بود سهشنبه گذشته انجام شود، اما حکم دادگاه حقوق بشر اروپا در آخرین لحظه هواپیما را زمینگیر کرد.
با این وجود «پریتی پاتل»، وزیر کشور انگلیس به پارلمان این کشور گفت که مصمم است «بر موانع قانونی و مخالفتهای شدید سیاسی (گاه از درون حزب خودش) غلبه و طرح دولت رواندا را اجرا کند.» با این وجود منتقدان میگویند این طرح غیراخلاقی است.
انتهای پیام/