خوش خدمتیهای "پاکستان" هم نتوانست نظر FATF را جلب کند
به گزارش گروه بینالملل به نقل از جیو تی وی، علیرغم تمام تلاشهای دولت اسلام آباد برای جلب نظر مسئولیت FATF و خروج از لیستهای سیاه و خاکستری این گروه، نام پاکستان همچنان بعنوان کشوری که باید تحت نظارت ویژه باشد قرار دارد.
گزارشها حاکی است نمایندگان پاکستان به سرپرستی «شمشاد اختر» وزیر خزانه داری این کشور تلاش کردند تا اعتماد مسئولین «گروه ویژه اقدام مالی» موسوم به FATF را جلب کنند ولی موفق به این کار نشدند.
این لیست شامل کشورهایی است که از نظر کارشناسان این سازمان، در مبارزه جهانی علیه پولشویی و تامین مالی تروریسم همکاری نمیکنند.
گفتنی است در سال 2009 برای اولین بار، نام ایران در کنار نام پاکستان، ازبکستان، ترکمنستان وارد لیست سیاه پیشنهادهای سرمایهگذاری FATF شد.
اینک دولت پاکستان مدعی است در راه مبارزه با تروریسم بسیار جدیتر از گذشته عمل می کند و از لحاظ مالی نیز در این رابطه گزارشهای شفافی به FATF ارائه کرده است.
این درحالی است که کارشناسان این گروه در یک جلسه غیر رسمی درتاریخ 22 می با بررسی گزارش 27 صفحه ای پاکستان اقدامات پاکستان علیه تروریسم را خوب توصیف کرده بودند.
اینک 37 کشور از جمله آمریکا انگلیس، چین و هند عضو FATF هستند و در رابطه با اوضاع اقتصادی، پولشویی و حمایت مالی کشورها از تروریسم اظهار نظر میکنند.
قرار گرفتن نام پاکستان در لیست خاکستری به این معنا است که در خصوص ارائه وامهای بین المللی، موقعیتهای سرمایهگذاری و همچنین تجارت با اسلام آباد نظارتهای سختی به عمل خواهد آمد.
این نظارتها میتواند تاثیرات منفی بر اوضاع اقتصادی پاکستان داشته باشد و چالشهای فعلی را نیز افزایش دهد.
این تصمیم FATF در حالی اخذ شد که پاکستان برای جلب نظر کشورهای عضو این گروه عملیاتهای ضد تروریستی خود را شدت بخشیده است.