توقیف و تفتیش دادههای رایانهای
خبرگزاری میزان – جمع آوری ادله الکترونیکی طبق قانون بین صورت است که ارائه دهندگان خدمات یا اپراتورها دادههای ترافیکی را برای مدت زمان معینی حفظ میکنند. این دادهها زمانی که فرد در مرجع قضایی دعوی را مطرح میکند ممکن است تنها دلایل فرد و یا مهمترین دلایل او برای اقامه دعوا باشد که در تحت شرایطی مقام قضایی ممکن است دستور ارائه دادهها و یا حفظ آنان را صادر نماید، اما تفتیش و توقیف دادهها رایانهای و مخابراتی در صورت وجود شرایطی خاص به دستور مقام قضایی انجام میگردد.
شرایط تفتیش و توقیف دادههای رایانهای و مخابراتی
شرایط تفتیش و توقیف دادههای رایانهای و مخابراتی به صورت ذیل است:
تفتیش و توقیف دادهها یا سامانههای رایانهای و مخابراتی به موجب دستور قضایی و در مواردی انجام میشود که ظن قوی به کشف جرم یا شناسایی متهم یا ادله اثبات جرم وجود داشته باشد.
دستور تفتیش و توقیف باید شامل اطلاعاتی باشد که به اجرای دستور در محل یا خارج از آن مشخصات مکان و محدوده تفتیش و توقیف، نوع و میزان دادههای مورد نظر، نوع و تعداد سخت افزارها، نحوه دستیابی به دادههای نگاری یا حذف شده و زمان تقریبی انجام تفتیش و توقیف. طبق ماده ۷۶۶ قانون مجازات جرایم رایانهای اشاره شده باشد.
مواردی که شامل تفتیش دادهها میشود
مطابق قانون مجازات جرایم رایانهای، تفتیش دادهها یا سامانههای رایانهای و مخابراتی شامل اقدامات ذیل میگردد:
- دسترسی به تمام یا بخشی از سامانههای رایانهای یا مخابراتی براساس دستور قضایی صادر شده ممکن است به تمام یا بخشی از اطلاعات دسترسی پیدا کنند.
- دسترسی به حاملهای داده از قبیل دیسکتها یا لوحهای فشرده یا کارتهای حافظه این نوع دسترسی هم در دستور ذکر میشود.
- دستیابی به دادههای حذف یا رمزنگاری شده به عبارت دیگر برخی از اطلاعات ممکن است حذف شده باشد و یا برای آن رمز گذاشته شده باشد اگر این اطلاعات برای قاضی پرونده ضروری باشد میتواند دستور به دستیابی دادهها را در صورت امکان بدهد.
انتهای پیام/