تفاوت کلاهبرداری و خیانت در امانت
خبرگزاری میزان – در قانون اصل بر این است که هر عمل مجرمانه سه رکن یا عنصر دارد و از این رو هر جرم با سه رکن مخصوص به خودش شناسایی میشود. این سه رکن شامل عنصر روانی، قانونی و مادی است که در هر جرم با جرم دیگر متفاوت است برای مثال عناصر روانی، مادی و قانونی تشکیل دهنده جرم کلاهبرداری با عناصر روانی، مادی و قانونی جرم خیانت در امانت متفاوت است، اما در این بین بسیار پیش میآید که افراد جرائم را نمیتوانند تفکیک کنند البته این موضوعی که در حیطه دانش متخصصان علم حقوق است.
تفاوت جرم کلاهبرداری و خیانت در امانت
جرم کلاهبرداری و خیانت در امانت با یکدیگر کاملا متفاوت هستند، اما گاهی اشتباها به جای یک دیگر به کار گرفته میشوند ما درباره هر یک از این جرائم به طور جداگانه توضیح داده ایم و در اینجا به بررسی تفاوت آنها میپردازیم. تفاوت جرم کلاهبرداری و خیانت در امانت را میتوان در موارد زیر دانست:
۱- اولین فرق بین کلاهبرداری و خیانت در امانت در این است که در جرم کلاهبرداری، کلاهبردار آگاهانه اقدام به فریب و اغفال دیگری میکند و در این کار عمد دارد، اما در خیانت در امانت نیرنگ و فریبی در کار نیست و امانت گذار با اراده خودش مالی را در اختیار امانت دار قرار میدهد.
۲- دومین فرق خیانت در امانت و کلاهبرداری در پس اغفال و فریب قصد گرفتن مال دیگری است تا از آن سود گرفته شود، ولی در خیانت در امانت این که مالی به دیگری سپرده شود اختیاری است و باعث شکل گیری جرمی نمیشود.
۳- تفاوت دیگری کلاهبرداری و خیانت در امانت این است که در جرم کلاهبرداری صرف اینکه با اغفال و فریب مالی از دیگری اخذ شود تا از آن سود برده شود، جرم محقق میشود، اما در جرم خیانت در امانت گرفتن مال باعث وقوع جرم نمیشود و باید اعمال دیگری مانند عدم استرداد مال در صورت تقاضای امانت گذار و گم کردن و استفاده کردن از مال رخ بدهد.
۴- تفاوت دیگری کلاهبرداری و خیانت در امانت در مجازات کلاهبرداری و مجازات خیانت در امانت است که مجازات کلاهبرداری به مراتب سنگینتر از مجازات خیانت در امانت است.
انتهای پیام/