نژادپرستی؛ محور اصلی سیستم مهاجرتی انگلیس
خبرگزاری میزان – منطق ناگفته زیربنای سیستم مهاجرتی انگلیس از زمان جنگ جهانی دوم همیشه نژاد بوده است.
به گزارش «گاردین»، یک سند اخیرا افشا شده از دولت انگلیس که قرار نبود هرگز منتشر شود، منطق نژادپرستانه سیاست مهاجرتی این کشور از زمان جنگ جهانی دوم را افشا کرد.
گزارش مذکور که به سفارش وزارت کشور انگلیس در پی رسوایی «ویندراش» تهیه شده بود، پس از تلاشهای مکرر دولت برای جلوگیری از انتشار آن به خارج درز کرد.
نتیجه سند مذکور واضح است «منشا نژادپرستی ویندراش در این واقعیت نهفته است که در طول دوره 1950 تا 1981 بخشهای مختلف قوانین مهاجرتی و شهروندی برای کاهش شمار سیاهپوستانی که در انگلیس اجازه کار و زندگی داشتند، طراحی شدند.»
این منطق نژادپرستانه در دوره حکمرانی هر کدام از احزاب انگلیسی حکمفرما بوده است؛ حتی لیوان قرمزرنگ حزب «کارگر» در انتخابات 2015، سرکوب مهاجرت را به عنوان وعده انتخاباتی مطرح میکرد.
انگلیس پس از پایان جنگ جهانی دوم از کمبود نیروی کار رنج میبرد؛ به همین دلیل در اواخر دهه 1940، کارفرمایان انگلیسی مستقیماً از کشورهای مشترک المنافع استخدام میکردند.
اما در سال 1962 قانونی تصویب شد که برای نخستین بار محدودیتهایی را برای ورود شهروندان کشورهای مشترک المنافع ایجاد کرد.
- بیشتر بخوانید:
- تلاش سیاهپوستان در انگلیس برای رفع نژادپرستی سیستماتیک
- سیاست مهاجرتی جدید انگلیس: ایجاد گوانتاناموی پناهجویان
لنگر انداختن «ویندراش» در «اسکس» در سال 1948 نامه اعتراضی نمایندگان حزب «کارگر» را به دنبال داشت.
در این نامه آمده بود «هجوم رنگین پوستان احتمالاً هماهنگی، قدرت و انسجام زندگی عمومی و اجتماعی ما را مختل میکند و باعث ایجاد اختلاف و ناراحتی در بین همه افراد مرتبط میشود.»
در سال 1956، یک کمیته وزارتی برای مهار مهاجرت با این استدلال که «نژادهای رنگینپوست کشورهای مشترک المنافع در مرحله ابتداییتری از توسعه قرار دارند» ایجاد شد.
در سال 1971، محافظهکاران در قدرت، قانون مهاجرت دیگری را تصویب کردند که اختیارات اخراج مهاجران را افزایش میداد؛ پیامد فاجعه بار این قانون در پروندههای سال 2018 آشکار شد.
قانون ملیت در سال 1981، سرنوشتسازترین قانون این دهه، یک قرارداد قدیمی مبنی بر انگلیسی بودن هر فرد متولد در خاک انگلیس را از بین برد و دیگر تولد در انگلیس حق شهروندی خودکار محسوب نمیشد.
از دهه 1970 به بعد، جوامع مهاجر در انگلیس کارزارهای مبارزاتی خود را سازماندهی کردند تا مخالفت خود را با اقدامهای تحقیرآمیز انگلیس در مورد مهاجران نشان دهند.
اولین گام انگلیس به سوی یک سیستم مهاجرتی عادلانه در انگلیس این است که سیاستمداران هر دو حزب اصلی بپذیرند که نژادپرستی نهادی وجود دارد.
این سیستم برای نژادپرستی کالیبره شده است و همیشه بوده است؛ این دیگر یک راز کثیف پشت درهای بسته وزارت کشور نیست.
انتهای پیام/