اسلام آمریکایی و جریان روشنفکری غربگرا در مقابل جایگاه ولایتفقیه قرار دارد/ثقفی: انقلاب اسلامی محصول مدیریت ولایت فقیه است
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، هفتمین شنبه انقلاب با موضوع احسان و نیکوکاری در بوستان گفت و گو برگزار شد.
حجتالاسلام دکتر علی ذوعلم عضو هیئتعلمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در هفتمین شنبه انقلاب با موضوع ولایتفقیه که به همت جنبش مردمی پاسداشت چهل سال انقلاب اسلامی برگزار شد با اشاره به اهمیت ولایتفقیه در انقلاب اسلامی اظهار داشت: خط متمایزکننده اندیشه بین اسلام ناب و اسلام آمریکایی در ولایتفقیه خلاصه میشود.
وی بابیان اینکه عنصر اصلی انقلاب ولایتفقیه است، ادامه داد: با نگاه به تاریخ کشور در 150 سال گذشته میبینیم که ایران همواره با یک چالش اساسی همراه بوده است، درواقع این چالش بین دو عنصر پیشرفت و حفظ هویت است؛ کسانی بودند که با پیشرفت غربی مخالف بودند و دغدغه حفظ هویت ملی را داشتند و برخی هم دغدغه پیشرفت با نگاه به غرب را داشتند. در واقع یا باید هویتمان را حفظ میکردیم و یا اینکه در مسیر پیشرفت غربی قرار میگرفتیم.
عضو هیئتعلمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی تصریح کرد: عنصر ولایتفقیه این چالش را حل کرد و دیدگاهی از سوی ولیفقیه ارائه شد که پیشرفت انقلاب اسلامی با استفاده از تجربه پیشرفت غرب و البته با نگاه و در نظر گرفتن هویت ملی اسلامیان محقق شود. کشور تا به امروز این دیدگاه را دنبال کرد و دستاوردهای زیادی را نیز کسب کرده است.
وی با اشاره به ارائه مسیر تمدن نوین اسلامی از سوی ولایتفقیه اذعان کرد: این مسیر پیچیده است اما با عنایت پروردگار آغازشده است، بیانات رهبر معظم انقلاب در خصوص الگوی اسلامی پیشرفت راهبرد خوبی برای حرکت در مسیر تمدن نوین اسلام است.
ذوعلم در ادامه تأکید کرد: بدون ولایتفقیه انقلاب نه شکل میگرفت، نه پیروز میشد و نه رشد میکرد؛ اگر امروز به بیدار اسلامی در دنیا رسیدهایم حاصل زمام داری ولایتفقیه بر انقلاب اسلامی است.
این روحانی برجسته به درگیریهای ضدانقلاب با نیروهای پاسدار انقلاب در زمان اوایل انقلاب اشاره کرد و گفت: آن زمان پاسدارها و نیروهای کمیته پشت دیوارهای کمیته با ضدانقلاب جنگ میکردند، اما امروز صدها کیلومتر دورتر از مرزهای کشور با دشمن و ضدانقلاب مبارزه میکنند که این حاصل حضور و راهنمایی ولیفقیه است.
وی با اشاره به فشار غرب به امتهای اسلامی افزود: گاهی دولتها در برابر فشارهای دشمن تا مرز عبور و عدول از معیارهای اسلامی و استقلال پیشرفتهاند اما پافشاری بر احکام اسلامی و پاسداری از ارزشهای انقلاب ازجمله نقشهایی بوده است که ولایتفقیه ایفا کرده است.
ذوعلم بابیان اینکه گفتمان ولایتفقیه در برابر گفتمان سلطه قرار دارد بیان کرد: جبهه فکری ولایتفقیه در برابر تمامیت جبهه استکبار قرار دارد چراکه معتقد هستیم، قدرت باید در پرتو خدمت و توسعه جامعه انجام شود که این موضوع در نگاه و گفتمان ولایتفقیه مطرح میشود، در مقابل بر اساس دیدگاه غرب و جبهه استکبار، قدرت ابزاری برای سرمایهداری و سلطه برجهان است.
وی زوال قدرت پوشالی آمریکا در جهان را از دستاوردهای گفتمان ولایتفقیه برشمرد و افزود: اگر روزی میگفتند آمریکا در برابر دموکراسی قرار دارد و سلطهگر است کسی قبول نمیکرد، این حاصل قدرت رسانهای و تبلیغاتی غرب بود اما امروز آمریکا بهعنوان یک شیطان بزرگ در جهان شناخته میشود که این حاصل گفتمان ولایتفقیه و رشد انقلاب در جامعه جهانی است.
عضو هیئتعلمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در پایان با تأکید بر لزوم توجه به چالشهای جایگاه ولایتفقیه گفت: ما درباره چالش این نهاد بهعنوان یکنهاد اجتماعی، سیاسی، مردمی و مذهبی هم بحث میکنیم. درواقع ارتجاع و اسلام آمریکایی، جریان روشنفکری غربگرا و بروکراسیهایی که مانع رشد و توسعه در بخش انقلاب میشوند از مهمترین چالشهای جایگاه ولایتفقیه هستند.
*** انقلاب اسلامی محصول مدیریت ولایت فقیه است
حجتالاسلام ثقفی رئیس مرکز پژوهش ولایت در هفتمین شنبه انقلاب با موضوع ولایتفقیه که به همت جنبش مردمی پاسداشت چهل سال انقلاب اسلامی در محل خبرگزاری فارس برگزار شد بابیان اینکه قدمت مردمسالاری بهاندازه قدمت مدیریت انبیاء است اظهار داشت: تمام پیامبران از حضرت آدم(ع) تا حضرت خاتم(ص) آمدهاند تا مردم قیام به قسط کنند.
وی ادامه داد: در حقیقت میتوان مبانی مردمسالاری را در وصیت حضرت آدم(ع) به جانشین خود حضرت شیث (ع) ملاحظه کرد.
ثقفی با اشاره به اینکه ولایتفقیه ادامه حرکت انبیاء است بیان داشت: بدون تردید انقلاب اسلامی محصول مدیریت امام راحل و امام حاضر است و بنابراین میتوان از انقلاب بهعنوان کارآمدترین نهاد ولایتفقیه نام برد.
رئیس مرکز پژوهش ولایت با تقسیمبندی دستاوردهای انقلاب اسلامی در سه حوزه خرد، کلان و ابر دستاورد تصریح کرد: در بیان ابر دستاوردهای انقلاب باید به موضوعات بینظیری اشارهکنیم که نتیجه آن ایجاد یک پیچ تاریخی و زمینهسازی برای یک افق تاریخی است که توانسته مسیر راه بشریت را مشخص کند.
ثقفی ادامه داد: ارائه نقشه راه نجات و الگوی کلان حرکت بشر بهسوی سعادت، امیدبخشی به مستضعفان جامعه و همچنین گام برداشتن عملی در این مسیر و بازخورد نتایج آن ازجمله ابر دستاوردهای انقلاب اسلامی است.
وی در تفسیر این نقشه راه گفت: این الگو برگرفته از مکتب وحی و حرکت انبیاء و در سه قالب امت سازی، دولت سازی و تمدن سازی طراحیشده است.
ثقفی ادامه داد: دو امام انقلاب ما نیز متعاقب عصر حاضر، این حرکت را بازتفسیر کرده و ادامه دادهاند.
رئیس مرکز پژوهش ولایت تصریح کرد: دستاوردهای انقلاب اسلامی در حقیقت یک حرکت الهی غیرقابل احصاء است.
ثقفی در ادامه با ابراز تأسف از اینکه این نقشه راه چندان موردتوجه نخبگان قرار نگرفته، خاطرنشان کرد: کمتوجهی نخبگان و مسئولان جامعه به این طراحی ارائهشده و نقشه راه باعث شده است تا برخی جریان ها، کاستیهای موجود را به گردن کسی بیاندازند که همین نقشه راه را طراحی کرده است.
این استاد حوزه با اشاره به تأثیرات جهانی انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: انقلاب اسلامی با ترسیم نقشه راه خود سبب شده است که این راه امیدآفرین بهصورت ملموس ترسیمشده و بشریت، مجدداً عطر و بوی پیامبرگونه را استشمام کنند و در حقیقت باید انقلاب اسلامی را یک بعثت پیامبرانه برای مردم جهان عنوان کرد.
ثقفی تأکید کرد: یکی از بزرگترین دستاوردهای انقلاب اسلامی مقاومت چهلساله برای زنده نگهداشتن امید در بین مردم و در میان مکاتب الحادی چپ و راست است.
وی ادامه داد: امروز مستضعفان جهان صدای امید را از انقلاب اسلامی میشنوند و انقلاب اسلامی حلقه وصل به آن حرکت عظیم یعنی ظهور موعود (ع) خواهد بود.
ثقفی در بخش دیگر اظهارات خود به گامهای عملی انقلاب اسلامی در نقشه راه خود اشاره و تصریح کرد: اینکه حاکم ظالمی که تحت حمایت همه ابرقدرتهای جهان بوده کنار برودمصداق الگوی عملی انقلاب اسلامی است و بعد از امام راحل توسط امام حاضر نیز دنبال شده است.
رئیس مرکز پژوهش ولایت همچنین تأسیس نظام اسلامی را دیگر الگوی عملی انقلاب اسلامی دانست و بیان داشت: تأسیس نظام اسلامی، ارتقاء دو پلهای همان ساختار امت و امامت است و انقلاب اسلامی در حقیقت حلقه بین نهضت اسلامی و نظام اسلامی است.
ثقفی در توضیح این مهم ادامه داد: پله اول خود انقلاب اسلامی در رسمیت دادن هندسه کلی و تعیین نوع حکومت و پله دوم حاکمیت بخشی نظر مردم است.
وی تأکید کرد: تأسیس نظام اسلامی برای استکبار بسیار ناگوارتر از اصل انقلاب اسلامی بود و مرحله بعدی تأسیس دولت اسلامی است که درزمینه آن با توجه به برخی کمکاریها و برنامه استکبار عقبماندهایم.
مهدی اسماعیلی استاد دانشگاه تهران و معاون پژوهشی مرکز اسناد انقلاب اسلامی در هفتمین شنبه انقلاب با موضوع ولایتفقیه که به همت جنبش مردمی پاسداشت چهل سال انقلاب اسلامی در محل خبرگزاری فارس برگزار شد، اظهار داشت: نظام سیاسی که امروز در کشور ما حاکمیت یافته درواقع یک حرکت تکاملی تدریجی 200 ساله اخیر است، نظام دینی ما تکامل حرکتهای قبلی است.
وی ادامه داد: حرکتهای قبلی عمدتاً در پی حفظ استقلال سیاسی و استقلال اقتصادی و قلمرو نظامی بودند، بین آرمانهای بلند مردم ایران و منافع جامعه اسلامی در نهضت امام (ره) یک همخوانی وجود دارد، حرکت اما در 13 آبان نیز یک حرکت استقلالخواهانه بود و امام در مقابل استقلال سیاسی کشور فریاد میزند و سخنرانی ایشان بر این مبنا بود که چرا استقلال ما را به باد دادند. این مقاومت یعنی به رسمیتشناختن حق ملتهای مختلف در صیانت از استقلال سیاسی است.
استاد دانشگاه تهران تصریح کرد: در دورههای مختلف در جمهوری اسلامی ایران شاهد این هستیم که در همه ابعاد استقلال سیاسی، استقلال علمی، استقلال اقتصادی، همگی در قالب یک مجموعه همگن حرکت کرده است، همه این موارد در کنار هم و در عرض هم بودهاند.
وی در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: در بخشهای مختلف قانون اساسی هم روی صیانت از استقلال کشور بسیار تأکید شده و بالاترین حدنصاب برای بررسی طرحها یا موضوعات مربوط به استقلال کشور، در همین زمینه و سهچهارم تعداد نمایندگان مجلس است.
معاون پژوهشی مرکز اسناد انقلاب اسلامی ادامه داد: ولایتفقیه بر حرکت نظام مراقب است و متعدد این رویکرد را داده است، مثلاً عدم سازش با استکبار جهانی، هرکس با آنها مذاکره میکند چیزی را از دست میدهد و تذکرات در این حوزه است.
وی خاطرنشان کرد: بحث انرژی هستهای و دستاوردهای جمهوری اسلامی از همین نکات است، امروز حمایت از مقاومت و قدرت دفاعی کشور قابلمذاکره نیست البته نسل امروز شاید سهم اهمیت استقلال را نداشته باشد اما قدرت دفاعی کشور با استقلال کشور پیوند دارد.