بخش بینالملل نمایشگاه قرآن افتتاح شد/ تشکر جهانگیر الماسی از وزیر ارشاد در حاشیه نمایشگاه
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، هشتمین روز از بیست و ششمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم با حضور چهرههای مختلف و برنامههای متنوع همراه بود.
روز گذشته مراسم افتتاحیه بخش بینالملل نمایشگاه قرآن کریم با حضور سفرای جمهوری اسلامی و سفرای کشورهای حاضر در نمایشگاه قرآن در ساعت 18:30 در بخش بینالملل نمایشگاه قرآن واقع در طبقه دوم شبستان اصلی مصلای بزرگ امام خمینی (ره) برگزار شد.
این مراسم با تلاوت آیاتی از کلام الله توسط سعید پرویزی قاری ممتاز و بین المللی قرآن آغاز شد.
محمود واعظی معاون بخش بینالملل نمایشگاه قرآن، ارائه مجموعه ظرفیتهای قرآنی جمهوری اسلامی ایران را از اهداف راهاندازی این بخش برشمرد و گفت: نهادها و موسسات زیادی در کشور با عنوان بینالمللی فعالیت میکنند اما فعالیتهای آنها در جشنوارهها و نمایشگاهها مغفول ماندهاند.
وی با بیان اینک نگاه جدید آیینهای برای بیرون خواهد بود افزود: چهار ویژهنامه به منظور ارائه ظرفیت قرآنی ایران در خارج از کشور رونمایی خواهد شد و به ۴ زبان انگلیسی، اردو، ترکی و عربی چاپ و عرضه میشود.
واعظی افزود: ایران در عرصه قرآن بینظیر است و در جهان حرف اول را میزند. در همه کرسیهای علمی و در زمینههای نیرویانسانی و اساتید زبان زد است.
معاون بخش بینالملل نمایشگاه قرآن خاطرنشان کرد: کشورهای دیگر نیازمنده بهرهمندی ظرفیتهای قرآنی کشورمان هستند که با همت همه نهادها و مسولان این مهم به ارمغان در خواهد آمد.
آیت الله تسخیری دبیر مجمع تقریب مذاهب در این مراسم قرآن کریم را بهترین راه حل مشکلات و معضلات برشمرد و گفت: شما باید قرآنی باشید، دیدتان و زبانتان قرآنی باشد. اگر بخواهید با قرآن عجین شوید باید چشم هایمان، نطق و سمع ما قرآنی باشد.
وی به فرمایشات حضرت امیرالمومنین(ع) اشاره کرد و افزود: قرآن را به نطق در بیاورید چراکه قرآن به این آسانی سخن نمیگوید بلکه با آنهایی که با دل و جان با این کتاب آسمانی مانوس باشند به سخن میپردازد.
وی با بیان اینکه همه نظامات باید با قرآن آمیخته شود افزود: مردم باید به پای قرآن بنشینند و مشکلاتشان را با قرآن حل کنند. ما باید بتوانیم در ماه رمضان بیّنات قرآن را بدست آوریم.
آیتالله تسخیری برپایی بخش بینالملل نمایشگاه قرآن را حرکت مثبتی برشمرد و اظهار کرد: امیدوارم اینگونه حرکتهای قرآنی در کشور بیش از پیش ادامه داشته باشد.
صلاح زواوی، سفیر کشور فلسطین در ایران نیز به جایگاه آمد و به سخنرانی پرداخت.
وی به اهداف شوم رژیم اشغالگر صهیونیستی و آمریکا اشاره کرد و گفت: آمریکا و دست اندرکارانشان میخواهند جای دشمن را در منطقه عوض کنند و در صدد هستند، ایران را به عنوان دشمن در میان امت اسلامی معرفی کنند.
سفیر فلسطین با بیان اینکه ما یک دشمن داریم و آن هم اسرائیل است گفت: وقتی که امام خمینی (ره) آمد و انقلاب اسلامی ایران پیروز شد، موضوع قدس مورد توجه منطقه قرار گرفت و آخرین جمعه ماه رمضان به این روز اختصاص یافت که البته با واکنش کشورهای دیگر نیز مواجه بود.
زواوی با بیان اینکه پشتوانه ما قرآن و پیامبر اکرم(ص) است عنوان کرد: ما در فلسطین با جهاد و وحدت امت اسلامی موافق هستیم. اگر علمای اسلام و دانشمندان دست به دست هم دهند و وحدت رویه داشته باشند، ما به پیروزی دست خواهیم یافت.
سفیر الجزایر نیز طی سخنانی ایجاد جشنوارههای قرآنی را زمینه وحدت بین امت اسلامی دانست و گفت: مردم الجزایر ماه مبارک رمضان را نیک میدارند و در روزها و شبهای بندگی به ضیافت الهی مینشینند.
وی ادامه داد: رسالت ماه رمضان رسالت جهانی و چه بسا راهی برای درک دیگران است.
عبدالهادی فقهی زاده معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز به عنوان آخرین سخنران این مراسم طی سخنانی به اهداف برگزاری نمایشگاه قرآن اشاره کرد و گفت: این کتاب آسمانی، میراث گرانبهای ملل اسلامی است و به جهت نگاه دیپلماسی که این کتاب آسمانی در مجامع بین المللی ایفا میکند، مورد توجه است و اقتضا میکند در همایشهای شگرفت به این موضوع اهمیت داده شود.
فقهی زاده، جریانسازی علمی فکری و هنری در نمایشگاه قرآن را از اهداف دیگر این جشنواره بیبدیل قرآنی دانست و اظهار کرد: نمایشگاه قرآن توانسته انگیزههایی را در عرصههای فرهنگی و هنری رقم زند؛ و حادثهای باشکوه که در مجامع بینالمللی همتا ندارد را به ارمغان بیاورد.
در پایان نیز از مجلات تخصصی بخش بینالملل با حضور آیتالله تسخیری و سفیران فلسطین و الجزایر رونمایی شد.
از بخشهای مهم نمایشگاه قرآن، رسانه و فضای مجازی است که دارای بخشهای مختلفی است. روز گذشته در این بخش و در غرفه "نظر و بصر" مانیتورینگ رسانههای قرآنی جهان اسلام به نمایش گذاشته شد.
راه اندازی بخش رسانه و فضای مجازی در بیست و ششمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم پنجره جدیدی از فعالیت رسانهها در فضای نمایشگاهی گشوده است. فضایی که نمایشگاه امسال را بیش از پیش جذاب و مهیّج کرده و بازدیدکنندگان را به سوی این بخش کشانده است.
یکی از قسمتهای مورد توجه در بخش رسانه و فضای مجازی، راه اندازی غرفه "نظر و بصر" است، غرفهای که به نوعی مانیتورینگ رسانههای قرآنی جهان اسلام بوده و فعالیت بیش از 20 شبکه تلویزیونی و 17 رادیوی قرآنی جهان را به نمایش گذاشته است.
غرفه نظر و بصر در قسمت غربی بخش رسانه و فضای مجازی قرار گرفته است که با استفاده از رنگآمیزی و جلوههای بصری که برای ساخت آن بکار گرفته شده، مخاطبان را برای بازدید از این غرفه بیش از پیش ترغیب میکند.
همچنین در روز هشتم، نمایشگاه قرآن شاهد حضور چهرههای هنری و سینمایی بود.
روز گذشته جهانگیر الماسی بازیگر خوب کشورمان با حضور در نمایشگاه قرآن از بخشهای مختلف آن بازدید کرد.
جهانگیر الماسی با اشاره به اینکه سینما از مهمترین و قدرتمندترین رسانههای دنیا است، بیان کرد: کنترل منابع انسانی و تربیت اجتماعی در همه جای دنیا معمولا از طریق سینما شکل میگیرد.
جهانگیر الماسی در پایان خاطرنشان کرد: باید از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای توجه هوشمندانه به حوزه سینما در نمایشگاه قرآن تشکر ویژه کرد.
شب گذشته همچنین اکران فیلم سینمایی "مسيح" (بشارت منجی) و جلسه نقد و بررسی این اثر با حضور نادر طالب زاده ساعت 21 ، در سالن سینمایی بخش رسانه و فضای مجازی نمایشگاه بین المللی قرآن کریم، برپا شد.
سلسله نشست های "نور در آبگینه" که به اکران 10 فیلم سینمایی با محتوای قرآن عترت و همچنین برگزاری نشست نقد و بررسی این آثار اختصاص دارد، در سومين شب برگزاری خود، يكشنبه 6 خرداد به اکران فیلم سینمایی "مسيح" به کارگردانی نادر طالب زاده پرداخت.
این فیلم از ساعت 21 شب گذشته در سالن سینمایی بخش رسانه و فضای مجازی بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم اکران شد و نشست نقد و بررسی سینمای دینی با محوریت فیلم "مسيح" از ساعت 22:15 با حضور نادر طالب زاده، كارگردان اين اثر و علی فاتحی مدیر برگزاری این مجموعه نشست ها برپا شد.