انقلاب اسلامی ایران قرآن کریم را احیا کرد/جمهوری اسلامی ایران علمدار حرکت قرآنی در جهان است
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، برنامه شنبههای انقلاب با موضوع قرآن کریم امشب دوشنبه در دفتر امام جمعه واقع در پشت شبستان مصلی امام خمینی(ره) برگزار شد.
پنجمین مراسم جنبش مردمی پاسداشت چهل سال انقلاب اسلامی با عنوان "شنبههای انقلاب" به علت تقارن با افتتاحیه نمایشگاه قرآن کریم، استثنائا امروز (دوشنبه) برگزار شد.
احمد ابوالقاسمی مدیر رادیو قرآن، محمد حسین محمدزاده مدیر شبکه قرآن و معارف سیما، سید حسین موسوی بلده، محمد بنیادی، سیدعلی سرابی قائم مقام شورای عالی قرآن، زهرا صریحی نژاد و دخترش فاطمه شیرازی، از مهمانان این برنامه بودند.
در این برنامه از شهدا به عنوان علاقمندان به قرآن و کسانی که نور قرآن در دلشان تجلی پیدا کرده بود یاد شد.
در ادامه برنامه احسان یاراحمدی مقام معظم رهبری را پای ثابت مهندسی قرآنی کشور دانست که همواره به نکات ریز حوزه قرآن اشراف داشته و راهکارهای متنوع و موثری را برای توسعه قرآن در زندگی مد نظر دارند.
یار احمدی در ادامه تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران علمدار حرکت قرآنی در جهان است و در این راستا تلاشهای بسیاری کرده و میکند.
در ادامه سید حسین موسوی بلده درباره عظمت قرآن و وحی اظهار کرد: پیامبر اسلام(ص) نزول وحی را که امری عظیم و سنگین است تحمل میکند تا جهانیان را با این کتاب که کلام خداست به سعادت بشر رهنمون کند. حضرت آغازگر جریان تلاوت قرآن در جهان هستند و اولین قرائت قرآن در ایران قبل از انقلاب اسلامی قرائت حفض از عاصم بود.
محمد حسین محمد زاده مدیر شبکه قرآن و معارف سیما نیز در ادامه برنامه بیان کرد: همه دستاوردهای قرآنی در ایران ثمره بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی هستند. در هر عصری ندایی وجود دارد و لبیک گویان به این ندا، امت اسلامی ایران و ندا دهنده، مقام معظم رهبری است.
وی ادامه داد: در سال ۶۲ رادیو قرآن تاسیس میشود و به فاصله کمی پس از آن در دهه ۷۰ رادیو معارف تاسیس شد. در دهه ۸۰ رسانههای قرآنی به رادیو معارف انگلیسی منجر شد و در تهران در حال حاضر پخش میشود. در اوایل دهه نود نیز شاهد تاسیس رادیو تلاوت بودیم. تاسیس شبکههای اختصاصی برای این موضوع به معنای ضعف آن در برابر شبکههای دیگر نیست.
در ادامه برنامه زهرا صریحی نژاد حافظ کل قرآن و داور بینالمللی مسابقات قرآن اظهار کرد: قرآن را باید در بین بانوان گستراند تا جامعه سالم پیش رود.سطح مسابقات قرآن برای بانوان بسیار بالا است، برگزار کننده مسابقه قرآن در اردن، همسر شاه این کشور بود که عکس تمام قد و بی حجابش در روز برگزاری روی یکی از ساختمانهای اصلی شهر به تصویر کشیده شد. این که برگزار کننده مراسمات قرآن در رفتار تناقض دارد به این نتیجه میرسیم که قدر ایران را در برگزاری مسابقات بدانیم.
در میانه برنامه شنبههای انقلاب عبدالهادی فقهی زاده دبیر بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی قرآن و معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وارد جلسه شد. پس از دقایقی پشت تریبون نشست و توضیح داد: تصور میکنم برای تعالی قرآن بیش از نگاه به گذشته باید به آینده نگاه کنیم. کشور ایران همواره تلاش خود را در برای ترویج قرآن کرده است به اندازه ای که انقلاب اسلامی ایران قرآن را احیا کرد.
وی در ادامه افزود: در دو جلسه پشت سر هم که به دیدار رهبری رفتم تلاش و عمل توصیه ایشان بود و این که در این راه همواره پیش رویم و خسته نشویم.
فقهی زاده درباره تعامل رشتههای مختلف در کنار هم به نکته ای اشاره و تصریح کرد: گفته میشود که سینما آبکی شده اما معتقدم میشود با برنامهریزی و تفکر در راه و متنِ قوی، اثری با کیفیت تولید شود. میتوانیم از مفاهیم قرآنی در سینما استفاده کنیم و در ترویج قرآن از هنر نمایشی بهره ببریم. بنابراین باید از قالب تلاوت و قرائت صرف جدا شویم.
دبیر نمایشگاه قرآن درباره فضای مجازی بیان کرد: فضای مجازی ما را در برگرفته است و از ۱۰۰ مطلب در این فضا 10 درصد هم قرآنی نیست.
فقهی زاده تاکید کرد: باید تقویت و توسعه را در کنار هم داشته باشیم و در امور قرآنی و ترویج آن به کار گیریم. دشمنان میلیاردها تومان هزینه میکنند و توهم در جامعه ایران ایجاد میکنند. برای مقابله با دشمن، پیشرفت قرآنی در کشور و رسیدن به سبک زندگی قرآنی و اسلامی، تقویت همدلی بین فعالان، مدیران و ناشران قرآنی میتواند عامل موثری باشد و به آن کمک کند.
ابوالقاسمی مدیر رادیو قرآن آخرین فردی بود که پشت تریبون نشست و خاطرنشان کرد: فرض را بر این بگذاریم اگر همچون گذشته رسانهها و سازمانهای فعال قرآنی نبودند قرآن چه جایگاهی پیدا می کرد. موضوع مهم این است که قرآن و ترویج آن باید به جایی برسد که نیاز به این امکانات نباشد و هر کسی خود یک مبلغ باشد.