خروج آمریکا از توافق هستهای عواقب نامعلومی در پی خواهد داشت
به گزارش گروه بینالملل ، خبرگزاری آسوشیتد پرس در گزارشی به تهدید دونالد ترامپ مبنی بر خروج از توافق هستهای پرداخته و مینویسد که این اقدام عواقب پیشبینی نشده و نامعلومی را در پی خواهد داشت.
آسوشیتد پرس ضمن بیان این مطلب که خروج از توافق هستهای به سادگی گفتن "ما از آن خارج خواهیم شد" نخواهد بود مینویسد: این اقدام عواقبی نامعلوم برای کشورها در پی خواهد داشت.
در این گزارش درباره سناریوهای احتمالی پس از خروج آمریکا از توافق هستهای آمده است: یکی از گزینههای پیش روی ترامپ این است که تمامی تحریمهای ایران را به یکباره برگرداند که این امر به معنای نقض فوری مفاد توافق هستهای از سوی آمریکا به حساب میآید، بر اساس این مفاد مادامی که ایران به تعهدات خود در توافق هستهای پایبند است تحریمها لغو هستند؛ آژانس بینالمللی انرژی اتمی به عنوان ناظر سازمان ملل در این زمینه اعلام کرده که ایران در حال اجرای تعهدات خود در توافق هستهای است و «مایک پامپئو» نیز با آن موافق بوده است.
این پایگاه خبری درباره گزینه دوم پیش روی ترامپ در قبال تحریمهای ایران مینویسد: گزینه دوم اعمال تحریمهای مرتبط با بانک مرکزی ایران است؛ این تحریمها ضربالاجل 180 روزهای را برای شرکتها تعیین میکند که خرید نفت خام ایران را متوقف کنند و شرکتهایی که از این قانون سرپیچی کنند جریمه خواهند شد، طرفداران توافق هستهای بر این عقیده هستند که این یک گزینه قابل قبول نخواهد بود زیرا آغاز ضربالاجل 180 روزه به معنای نقض توافق هستهای از سوی آمریکا بوده و ایران میتواند از این توافق خارج شود.
آسوشیتد پرس درباره تصمیم دیگر کشورها در این زمینه میافزاید: انگلیس ، فرانسه و آلمان پیشنهاد کردهاند که قصد خروج از توافق هستهای را ندارند حتی اگر آمریکا از آن خارج شود اما اقتصاد جهانی چنان وابسته و پیچیده است که شرکتهای اروپایی در صورت مراوده با ایران، با تحریمهای آمریکا مواجه خواهند شد و این یک معضل عمده برای شرکتهای تجاری اروپایی است.
آسوشیتد پرس در ادامه ضمن اشاره به مصاحبه وزیر امور خارجه کشورمان با این روزنامه نوشت: «محمد جواد ظریف» در این مصاحبه گفته که اگر آمریکا از برجام خارج شود، به احتمال زیاد ایران نیز از این توافق خارج خواهد شد.
این پایگاه آمریکایی در بخش دیگری از این گزارش خود نوشت: سؤال کلیدی این است که آیا ایران فعالیتهای هستهای خود مانند غنیسازی را فراتر از محدودیتهالی اعمال شده در توافق هستهای از سر خواهد گرفت یا خیر.