صادرات ماهیانه 800 تن سیمان از سیستان و بلوچستان به "افغانستان"
به گزارش گروه بینالملل ، کورش محمدی در جلسه توسعه صادرات غیرنفتی استان افزود: از سال گذشته پیگیر بازگشایی درب اختصاصی بازارچه مرزی میلک بودیم چرا که تمام بازارچههای مرزی این استان درب اختصاصی دارند.
وی اظهار کرد: 495 تا 500 میلیون دلار صادرات و ترانزیت کالا پارسال از بازارچه های مرزی این استان انجام شده است.
محمدی گفت: 14 درصد رشد منفی در بخش صادرات از سیستان و بلوچستان داشتیم که حدود 40 درصد آن در ارتباط با بازارچه مرزی میلک است.
وی بیان کرد: پارسال صادرات سوخت به افغانستان انجام میشده که امسال با کاهش صادرات مواجه هستیم.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای هم در این جلسه گفت: طی سال گذشته از پایانههای مرزی میرجاوه بیش از یک میلیون تن و از میلک، دو میلیون تن صادرات کالا انجام شد، در حالی که پایانه میلک شرایط بحرانی را پشت سر میگذارد و دچار ناامنیهایی شده که کاهش مبادلات را به همراه داشته است.
علی خانقایی بیان کرد: ماههاست عدهای در این پایانه با ایجاد راه بندان از رانندگان اخاذی میکنند. برای مقابله با این اتفاقها با هزینهای بیش از یک میلیارد تومان اطراف پایانه دیواری به طول شش متر ایجاد و حصارکشی شد اما متأسفانه زورگیران با حفر کانال از زیر دیوار عبور میکنند که این اتفاق کاهش مبادلات مرزی از این مرز را به همراه دارد و لازم است برای حفظ امنیت اقدامهای موثری انجام شود.
به گفته وی، یکی از تخلفهای انجام شده در این حوزه استفاده نادرست از پل میلک است چرا که ظرفیت حمل بار از این پل 40 تن است اما برخی خودروهای ترانزیتی با سندسازی حتی بیش از 60 تن بار را نیز حمل میکنند که این موضوع ممکن است حوادثی را به همراه داشته باشد، بنابراین لازم است برای حفظ امنیت در پایانه میلک و مقابله با تخلف خودروهای ترانزیتی، مرزبانی علاوه بر استقرار در برجکهای ایجاد شده در باسکول مختص خود نیز مستقر شود.
/